Confesiunile  unui „misogin”

Catchy

25 October 2016

Încep să cred cu tărie că motivaţia care a stat la baza apariţiei Evei a fost constatarea de către Creator că putea face ceva mult mai bun şi mai complex decât bărbatul! Fără a intra în detaliile binecunoascute ale actului creaţiei, este suficient să te gândeşti că, în vreme ce Adam a fost modelat din ceva brut (lut), femeia lui a prins contur dintr-o remodelare, regândire, dintr-o fiinţă la care s-a mai adăugat ceva…

Acel ceva face, de secole, diferenţa!

Noi, bărbaţii, avem tendinţa de a crede că stapânim lumea şi, mai ales, femeile. Nimic mai eronat. Nu numai că nu le stăpânim, dar suntem ghidaţi de ele fără ca măcar să realizăm acest lucru. Pentru ca ele vor şi pot, pentru că noi suntem dependenţi şi naivi.

femeie îndrăgostită

Însă orice generalizare are subiectivitatea ei… aşa încât o să trec la singular! O bună bucată de timp am avut certitudinea că lucrurile stau în favoarea mea, un alintat al vieţii prin experienţele avute! Ce noroc pe mine că sunt bărbat, ce privilegiu…

Dar ce te faci în momentul în care apare EA? Când cu o uşurinţă dezarmantă îţi rupe lumea şi principiile, îţi comandă dorinţele, te supune din priviri şi, deodată, toată experienţa ta devine nulă. Începi să te comporţi ca un novice, nu ştii ce e cu tine, nu asculţi de raţiune, ai ieşiri necontrolate şi o minte ocupată permanent. Te întrebi unde e orgoliul, puterea, superioritatea? Nu au dispărut, numai că au trecut în posesia ei. Dacă doreşte, o să mai ai ocazia să te afirmi, să te bucuri de toate calităţile tale de bărbat fatal. Însă trist e că nici atunci nu realizezi că aşa a vrut ea… să te mai restarteze puţin, doar de dragul de a savura încă o dată prestaţiile tale de „neîmblânzit” şi de a gusta victoria „domesticirii”.

Mai grav este faptul că doar aşa poţi funcţiona la capacitate maximă! Cu EA în viaţa ta! Cu noul sens unic trasat de inima nebună şi de raţiunea supusă! Şi chiar şi atunci când, într-o clipă de revelaţie, descoperi complexitatea femeii, te amăgeşti că ai avut o scăpare şi realitatea nu are cum să fie aşa pe dos.

În orice caz, mai avem de lucru cu noi, însă, fără a fi pesimist, de vreme ce Eva a reuşit, fără prea mult efort, să-l facă pe Adam să mănânce din fructul oprit, e greu de crezut că, după mii de ani pe aceeaşi direcţie, lucrurile se vor întoarce vreodată în favoarea noastră!

Guest post by DAN

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Oamenii cu probleme nu pot avea relații fără probleme

Eu și ea, între noi doar imposibilul…

Un bărbat care nu se sfiește să plângă e pe jumătate învingător

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
8,783 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro