Cred că am făcut alegerea vieții mele în această vară

26 June 2019

„Alege o viață sănătoasă!” ni se spune în fiecare zi, pe diferite canale. Este mesajul pe care îl primim pe internet, de la familie, prieteni, specialiști sau chiar necunoscuți. „Un stil de viață sănătos” este unicul stil de viață pe care ar trebui să-l adoptăm! Ok, de acord, dar… parcă lipsește ceva, nu vi se pare? Mie, da, așa că-mi pun problema diferit: cum ar fi să alegem un „stil de viață fericit”? Ce-i drept, poate că cele două „stiluri” nu vor coincide punct cu punct, dar eu aș risca optând pentru varianta a doua!

Un stil de viață fericit îmi va permite să mănânc fără mustrări de conștiință o înghețată sau două (trei) bucățele de ciocolată, să nu mă simt vinovată dacă nu mi-am mâncat toată salata și dacă, în loc de 10.000 de pași, am făcut doar 5.000 într-o zi, să zâmbesc fără grijă, chiar dacă asta presupune nu doar activarea a 17 mușchi faciali, ci și a 1017 riduri faciale, să ies în oraș nemachiată, dacă așa am chef, fără să nu mă ascund în satele eșarfelor și a ochelarilor de soare, să nu mă urăsc că nu am slăbit cele x kilograme pe care mi le-am propus și, chiar și așa, tot să merg în vacanță la mare și să mă bucur precum o femeie perfectă de soare, apă și distracție. Dar, atenție, printr-un stil de viață fericit nu pledez în favoarea nerespectării niciunei reguli, ci pentru flexibilizarea lor, dar, mai cu seamă, a atitudinii noastre față de noi înșine/însene, excluzând din ecuație încrâncenarea, rigiditatea, obligativitatea și regretele pe care înțeleg să le înlocuiesc cu toleranță, iertare, înțelegere, speranță și teoria acordării sieși unei șanse în plus. Pentru că merit și merităm.

Doamne dragi, un stil de viață fericit presupune câte puțin (sau nu chiar așa de puțin!) din tot ceea ce ne bucură sufletul, fără să ne împovărăm cu senzația de vinovăție, remușcare sau părere de rău. Presupune o nebunie frumoasă, morală și legală, ce nu exclude grija față de sine, fără însă a o transforma în obsesie.

Să vă dau un exemplu, că tot mai vorbit de mare și de soare și ne aflăm la începutul sezonului estival: Indiferent de forma pe care o are corpul tău, permite-i să se bucure de posibilitatea de a se bronza, fără să-l acoperi excesiv din te miri ce considerente ce țin de standarde sociale, dar protejându-l împotriva radiaţiilor nocive ale soarelui, atât în timpul expunerii cât şi după aceea! Căci fericirea fuge mâncând pământul în cazul insolațiilor sau al arsurilor! Pentru asta, linia de produse de protecţie solară Gerovital SUN, lansată de Farmec în 2016, este cea mai la îndemână alegere datorită inovațiilor și calității tuturor produselor din gamă, fie ele uleiuri, loţiuni, emulsii, creme sau geluri.

Pe lângă dubla fotoprotecţie (UVA şi UVB), această nouă linie solară asigură hidratarea, emolierea şi nutrirea tegumentelor, având puternice proprietăţi antioxidante, datorită ingredinetelor populare, precum uleiul de măsline, uleiul de gălbenele, betacarotenul, untul de cacao, aloe vera, vitamina E etc. (valabil și pentru bărbați, inclusiv partea cu marea și soarele, căci elementul de noutate al gamei este dat de un produs special creat pentru pielea lor, ce asigură protecţia împotriva radiaţiilor solare, dar şi un bronz frumos şi uniform în acelaşi timp).

Iar dacă nu ai timp de lenevit la soare, permite-ți bucuria de a etala o piele frumos bronzată, utilizând produsele autobronzante – „soare la flacon” cum i se mai spune -, fără să agreseze pielea. Cu alte cuvinte, alege ce-ți place, alege ce te bucură, alege ce te face fericit, indiferent că vorbim de vacanță și soare, de pasiuni, de viața profesională sau de viața personală (și aici o includ și pe cea sentimentală, bine?).

Și tocmai pentru că suntem suma alegerilor noastre, eu aleg un stil de viață fericit! Restul poate să mai aștepte!Citiţi şi

Iubirea e acolo unde nu te aștepți: Ultimul Crăciun, Leila Sandra M.

Cine suntem cu adevărat şi ce căutăm mai exact în viaţa noastră

Eu nu mai simt

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro