Cristina Werther – singura româncă din top Forbes Influencers

6 May 2018

Pe Cristina Werther o știu din liceu, adică de vreo 30 de ani. Era mereu în centrul atenției, și, desigur, toți băieții erau topiți după ea. Pentru că avea cu ce. Mereu elegantă, frumoasă, deborda de energie, avea un simțul umorului pe măsura unei minți ascuțite și un șarm inepuizabil. Ne-am regăsit pe Instagram, unde o urmăresc constant. Are mereu peste șase mii de like-uri, ceea ce mă face să cred că e mai în vogă ca niciodată. Iar trendul e în ascensiune. Și, cum nimic nu e întâmplător în lumea asta, ne-am întâlnit la o cafea, pe o terasă. Așa s-a născut un interviu pe care trebuia să-l scriu, în dorința de a v-o prezenta. Nu e puțin lucru să fii singura româncă din Forbes la categoria Influencers și, cu siguranță, a necesitat multă muncă, timp și sacrificiu personal.

IMG_5128

După 30 de ani, e neschimbată. O siluetă de invidiat, nu i-aș fi dat mai mult de 35, hai 38 de ani, veselă și de un optimism incredibil.

– Pe unde ai fost de când nu ne-am văzut?

– După ce am terminat Facultatea de Turism, apoi cea de Științe economice și Marketing în Germania, m-am stabilit în Rosenheim, din 1995. E un oraș atât de frumos, departe de aglomerația metropolelor. Am și călătorit foarte mult, în primul rând din motive profesionale, apoi, desigur, de plăcere.

– Care e cea mai mare realizare a ta?

– În primul rând cei doi copii, William (19) și Patrick (5), apoi nivelul la care am ajuns profesional. De pildă, am fost timp de 5 ani nominalizată pentru Premiile economice germane, iar acum 2 ani, premiată cu Oscarul de argint pentru performanța în economie, în regiunea Bayern. Poate ai văzut, în prezent, sunt singura româncă (din Germania) în top Forbes Influencers, ceea ce îmi dă forța de a merge mai departe în acest domeniu. De altfel, în ultimul timp, aceasta e preocuparea mea stabilă.

– Domeniul tău este moda, fashion în limbaj universal, cum ai început și cum ți-ai păstrat pasiunea pentru ea?

– De când mă știu, mi-a plăcut să mă îmbrac elegant, mai deosebit decât vedeam în jurul meu, și am avut noroc că familia mi-a sprijinit această pornire. N-am ieșit niciodată din casă fără să fiu ”la patru ace” și pentru mine nu există să fac vreodată rabat la imaginea pe care o afișez în lume. Am fost admirată mereu și faptul acesta m-a impulsionat. De pildă (râde), îmi amintesc de o fază ”tare”, când am început să lucrez la Centrul de Afaceri: una dintre colege mă tot chema pe balcon, și, la un moment dat, am întrebat-o de ce. Mi-a spus că doamnele care lucrau în alt birou, de care ne despărțeau niște pereți de sticlă, voiau să vadă cum sunt îmbrăcată. De atunci, m-am dus aproape în fiecare zi, în pauze, să le salut. Mă bucură enorm aprecierea oamenilor și îmi dă un sentiment de satisfacție extraordinar.

IMG_4719

Ținută Dior

– Ce înseamnă, de fapt, să fii fashion blogger și influencer, presupun că e și muncă, dar și plăcere…

– Exact! Când faci ceva cu pasiune, nici nu simți efortul. În tot cazul, 8-9 ore pe zi însemnă un job normal, nu-i așa? Sunt online permanent pe toate rețelele de socializare mai cunoscute (Facebook, Instagram, în afară de blogul personal), fără să mă gândesc la weekenduri, trebuie să fiu într-o disponbilitate perpetuă. Pe Instagram, unde postez de pe blogul meu, am ajuns la 50 de mii de urmăritori, cam 60 la sută dintre ei sunt tineri până în 24 de ani. La fiecare poză, deci la fiecare ținută, mi-am propus să adun un număr cât mai mare de aprecieri, asta însemnă peste 6 mii, și perseverență! Sunt pe cont propriu, reprezint propriul meu brand, deci am program flexibil, desigur, în funcție de ședințele foto… În timpul liber, răspund la mesaje, pentru că nu îți poți imagina câtă lume îmi scrie, și frumos mi se pare să le răspund tuturor.

31946239_376225722872025_8330562526311874560_o

– Ce înseamnă o ședință foto? Presupun că nu e deloc ușor să organizezi și să duci la bun sfârșit o asemenea acțiune, astfel încât să fii mulțumită de rezultat.

– Oh! În primul rând, trebuie să aleg tema, apoi să găsesc fotograf, makeup artist, să îmi aleg locul și, cel mai important, ținuta care să se potrivească cu toate. Pentru ținute port discuții cu firmele de design vestimentar și caut sponsori, iar în unele cazuri îmi achiziționez singură unele piese. Totul e conceput de mine, în cele mai mici detalii, dar acum vine natural, ca un fel de obișnuință. Chiar am terminat de curând o ședință la Sibiu, cu Rareș Helici, un fotograf excelent, am vrut să scot în evidență farmecul iei românești și valoarea ei tradițională. Mă simt mândră atunci când îmi promovez țara, și să știi că lumea e preocupată de specificul fiecărei țări.

31749550_1661368260607603_2758079378737856512_n

– Săptămâna trecută ai fost la București, invitată la Bucharest Fashion Week. Cum ți s-a părut?

– Am fost total dezamăgită, sincer. Să ai pe mână un asemenea eveniment și să îgnori aspecte importante de relaționare și comunicare cu participanții, să faci fotografii neprofesioniste, unele numai bust, mi se pare inacceptabil. Pentru mine, a fost un fiasco. Prefer să îmi promovez singură imaginea, decât în condițiile acestea. În schimb, am cunoscut și oameni excepționali, adevărați profesioniști. Gabriela Godeanu e un makeup artist de mare clasă.

30848517_370433796784551_9065299977412207237_o

Ținută Dior, la Bucharest Fashion Week

– Care e brandul tău preferat și de ce l-ai ales?

– Cu siguranță, Dior. Pentru calitatea produselor, originalitatea, dar și pentru campania de feminism ”We should all be feminist”, în care m-am implicat și eu. A, și încă ceva: pentru felul în  care reinterpretează piesele clasice ale marelui Christian Dior.

Image-1

Ținută Dior, Hotel Principe de Savoya, Milano

– Știu că sunt multe fete tinere care vor să-ți urmeze exemplul, ce le sfătuiești?

– Întâi, să înțeleagă că eleganța constă în simplitate. Când ies din casă, întotdeauna fie îmbrăcate într-o ținută de clasă, cu piese autentice, chiar dacă sunt mai scumpe. Și să renunțe la un accesoriu, în mod obligatoriu. Un inel, poate chiar brățara… aceasta e una din regulile mele, și funcționează. Apoi, să asculte mereu de sfatul profesionistului, pentru că el știe cel mai bine. Feminitatea vine din interior, restul e chestiune de gust, de asortare – de simț estetic și de colaborare cu fotograful și cu cel care face machiajul. E un parteneriat în care fiecare dintre cei implicați trebuie să lase de la el, în beneficiul calității și al succesului. Asta exclude a fi cu nasul pe sus. Orice falsitate costă și prețul poate fi mare. Nu în ultimul rând, în tot ceea ce faci, respectă cuvântul dat. Cu orice sacrificiu. Dacă ai programat ceva, sub nicio formă nu ai voie să te eschivezi sau să amâni. A doua oară nu mai lucrez cu cei care nu înțeleg lucrul acesta.

Image-1 (2)

Ținută Dior, Milano

Seara a fost o încântare. O femeie de succes, frumoasă natural, feminină până în vârful unghiilor, dezinvoltă, fără pic de infatuare, neostentativă, ar putea fi un model pentru multe din femeile din țară și din lume. Inteligența înseamnă charismă, în primul rând, și modestie. Ea este femeia pe care Christian Dior, preferatul ei, ar fi avut-o în vedere când a spus că „Cred că eleganţa trebuie să fie o combinaţie potrivită de distincţie, naturaleţe, grijă şi simplitate. Fără acestea, sunt de părere că nu există eleganţă. Numai pretenţiozitate. Eleganţa nu este dependentă de bani. Din cele patru lucruri pe care le-am menţionat mai înainte, cea mai importantă este grija. Ai grijă cum îţi alegi hainele. Ai grijă cum le porţi. Ai grijă cum le întreţii.”

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Câte haine ar trebui să avem

Cei mai urmăriți și cei mai bogați creatori de conținut – 49 oameni și un câine

Era feței de Instagram și moștenirea Kardashian

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro