Cu infinită tristețe și cu mare scârbă

7 December 2021

Mă uit cu infinită tristețe și cu mare scârbă la noul guvern din țara natală: Cabinetul Ciucă.


S-a adunat aici, la vârful țării, tot ce e mai greșit în selecția vlahă a cadrelor. Îl avem pe Grindeanu. După Ordonanța 13, un personaj ca Grindeanu ar fi dispărut până și din viața publică a bulgarilor. La noi – nu. E moț Grindeanu.

O avem pe doamna Firea, care a lăsat Bucureștiul împuțit, nespălat și într-un faliment nedeclarat. E senatoare și ministresă. Nu înțeleg de ce nu e dezgropat bietul Incitatus al lui Caligula, să își ia și el locul bine meritat în Parlamentul românilor. Ce are calul, nu e bun?

Îl avem pe Florin Roman, viteazul liberal care s-a remarcat făcând greva foamei între prânz și cină. Digitalizarea. Se ocupă de digitalizare Roman. Nu are nicio legătură cu acest domeniu cheie în viziunea despre viitor a Uniunii Europene. A, stați, a scris o carte care era un articol care nu se mai găsește. Sigur că da.

Îl avem pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației care te face să ți se facă dor de Ecaterina Andronescu.

Îl avem pe Ciucă însuși, rumen în obraji și plin de osânză, ca un bun general din Est. Chiar în aceste zile îmi scriu lucrarea de doctorat. Și nu îmi e ușor, dar mă gândesc, cu drag, cât de greu trebuie să îi fi fost lui Ciucă să-și facă doctoratul, în timp ce se pregătea și să conducă oștirile noastre în războaiele de la începutul secolului XXI. Un Napoleon oltean, ce să mai. Păcat că nu a fost înzestrat și cu darul vorbirii. Are o limbă de lemn, din care cade mai mult rumeguș chiar decât din a președintelui Iohannis-Peroadă. Tragem nădejde măcar să se schimbe imnul național cu mai adecvatul S-a mărit armata, al formației vocal-instrumentale Albatros, să trăiți.

Nu lipsește aproape nimeni. Te uiți, așa, la Cabinetul Ciucă și deodată Cabinetul Vasilica-Viorica pare, retrospectiv, populat cu genii. Ți se face dor chiar și de simpaticul Petrică Daea, care nimerea un cuvânt din trei, dar măcar nu venea direct de la Doi și un sfert.

Și nimeni nu e în stradă, nimeni nu e revoltat, nimeni nu urlă că i s-a furat votul, că viețuiește călărit de noua securitate.

Jetul călduț de urină cu care Cabinetul Ciucă a spălat fața națiunii în numele interesului național (al cui?) a fost primit cu resemnare.

Ei, bucuroși le-om duce toate, noi suntem aici de două mii de ani. Degeaba.

 

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Liberalii, târâș pe coate și cu limbile în aer

Pigmeii cu limba de lemn

Moartea lui Vladimir Vladimirovici

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro