Cum să (mai) alegem ca să ne fie bine?

21 February 2021

Tot mai mult vine vorba despre a avea sau nu „noroc” în a alege oamenii pe care îi iubim sau despre cum norocul chior, orb sau prost, bătut în cap, îi fericește pe unii și pe alții îi lasă cu sufletul zdrențe.

Am ajuns, mai ales noi, femeile, să ne plângem de milă, să ne considerăm amărâte și nedreptățite, dacă tipul nostru își ia într-o zi tălpășița și eventual se duce la una și tută, și prea puțin înzestrată din oricare punct de vedere. Și ne pierdem stima de sine, ni se frânge, metaforic, coloana vertebrală, uităm cine suntem. Sau, mă rog, cine am fost.

După toate astea, mai vine și presiunea socială și pune sare pe rană. Dacă te consolezi prea repede, înseamnă că nu ai simțit nimic. Dacă dimpotrivă, plângi un râu de lacrimi, iarăși nu e bine, pentru ce atâta durere?! Mai are balta pește!

Dacă, minunat și ca în povești, Făt-Frumosul își dă seama că are chef de încă o încercare și se întoarce, iar noi, suflete calde și bune, îl iertăm și hai să vedem cum se scrie acum istoria, iarăși sar cu gura, ce e aia, de ce l-ai mai iertat după toate cele? Dacă ți s-a luat de tâmpeniile lui făcute cu duiumul și ți-ai amintit că meriți mai mult, sigur vor fi câțiva care să îți critice alegerea – chiar așa fără suflet ai ajuns?!

Ce vreau de fapt să spun? Spun să nu ne mai uităm nicăieri în afară de inima noastră. O fi ea complet căzută din copac și guvernată de sentimente, dar inima știe mai bine. Punem și rațiunea în joc și alegem noi. Pentru noi. Indiferent de părerea celorlalți.

Alegem ceea ce ne odihnește. Ceea ce face inima să se simtă altfel. Ceea ce liniștește sufletul. Nu cu orgolii puerile, dar nici cu visuri din alea despre tipul din filme (cu bmw m3, care știe și cum functioneaza o baterie auto) – despre care știm, știm, nu există!

Alegem deci fără presiune. Alegem ceea ce ne liniștește, indiferent de consecințe. Și trăim cu ceea ce am ales.Citiţi şi

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

După 22 de ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro