Cumpără și la sfârșit de sezon, moda nu se schimbă așa repede

28 September 2020

Sunt pline vitrinele de anunțuri de sales cu hainele de vară cu reduceri care chiar merită o privire mai atentă. Probezi încă o dată rochia albă pe care ți-ai dorit-o toată vara și chiar dacă a devenit lesne de cumpărat, un gând nu-ți dă pace – la anul va mai fi la modă? Modelul, culoarea… Și apoi ți-ai promis că nu te vei mai lăsa sedusă de prețurile mici, ca să nu te trezești din nou cu dressingul plin de haine pe care nu mai ai când sau unde să le porți.

Fiecare sezon vine cu câteva schimbări discrete în garderoba noastră, destul de rar apar noutăți care presupun schimbări radicale, în condiții de viață constante. Schimbările radicale în modă apar mai degrabă ca oglindire a unor schimbări de paradigmă din societate. În condiții de viață normale, aceste schimbări apar atunci când anumite elemente sunt purtate până la saturație și își pierd valoarea prin expunere excesivă.

Dacă înțelegem acest fenomen, putem estima care sunt piesele vestimentare din garderoba noastră nesupuse demodării și putem identifica elementele care se vor demoda până în următorul an. De exemplu, hainele albe, cu croi clasic din materialele naturale de foarte bună calitate (bumbac, mătase, in). Acum uită-te bine în dulapul tău cu haine (eu mi-am pus banda led să văd mai bine) și vezi câte piese albe ai și câte mai sunt de un alb strălucitor. Pentru ceva alb mereu mai e loc. 🙂

Și dacă ne uităm la tendințele internaționale din modă, mereu există o mică întârziere până când piața reușește să absoarbă o propunere nouă. De aceea, este posibil ca o propunere din acest an să devină populară abia peste câteva luni. Până se face altă vară…Citiţi şi

Parfois lansează colecția de primăvară-vară 2021 care ne poartă Miles Away, într-o vacanță

Chanel Connects – viitorul culturii

BestSecret este în sfârșit în România: peste 3000 de mărci cu reduceri de până la – 80%

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro