Da’ voi de ce dracu’ pricepeți atât de greu?

25 March 2018

Gata. M-am săturat, ah, ce m-am săturat! Eterna dispută între sexe naște monștri, nefiind altceva decât un perpetuu izvor de nefericire, pentru că nimic nu se schimbă. Sau trăiesc eu într-o lume greșită, de vreo patruzeci și ceva de ani. Cu cât citești mai mult, cu atât se pierde mai tare și ultima speranță în echilibru și decență. Persistăm în niște clișee care nu fac altceva decât să adâncească și mai mult prăpastia între ce vor ei și ce vrem noi, între ceea ce oferă ei și cerințele noastre. Parcă sunt făcuți de aceeași mamă, deși nici cu unele femei nu mă pot plânge. În fine, de la început, fac niște precizări, ca să nu existe neclarități: exprim un punct de vedere personal; nu sunt de partea nimănui; vorbesc din experiența proprie, din ce am văzut, am auzit, am citit. Așa că, revin: m-am săturat! De ce? Pentru că mi s-a umplut paharul. De cine? Păi:

 1. De bărbații așa-zis misogini, care se ascund în spatele acestui cuvânt ca să nu-i podidească plânsul. Ei nu-și spun misogini decât dacă își plâng de milă și, conform cutumelor, n-o pot face nici public, nici față de un alt bărbat, nici în pumni, nici măcar în scris, pentru că ei sunt se*ul ”tare”. Hmmm. Bărbatul sfios, care nu te jignește nici măcar cu o floare, nici cu un ”La mulți ani” de ziua femeii, pentru că îi e greu să recunoască că e romantic. În realitate, stă la un laptop/calculator/telefon și dă like femeilor pe-jumătate-îmbrăcate, cu picioare lungi și minte scurtă, de obicei, că așa le-a cam lăsat Dumnezeu pe unele. E cel care nu înțelege că flirtul/dragostea/fosta relație n-ar avea nimic de a face cu bunul simț și cu politețea, nu obligă la nimic și nu înseamnă altceva decât că e civilizat. În mintea acestui… , ok, bărbat, gesturile firești capătă proporții gigantice și amenințătoare, imaginându-și că femeia îi va cere imediat luna de pe cer în schimbul unui SMS cu urări de bine. Pentru unii, e o revelație.  (a doua). Neștiind ce e iubirea, își imaginează ce ar putea fi, construind scenarii în care femeia e vai steaua ei, o ființă deplorabilă, capabilă de orice umilință. În fond, nu realizează proporțiile în care femeia iubește un bărbat, lucru de care ar trebui să fie mândri. Că putem face din țânțar armăsar, din rahat – bici, din coadă de cal – sită de mătase etc., e, într-adevăr, apanajul nostru, dragul nostru misogin (aproape!). Voi puteți să vă decretați misogini sau să dați bir cu fugiții, dacă imaginea voastră în sufletul unei femei depășește puterea voastră de înțelegere. Ce dracu’ este atât de greu de priceput? Of, la voi până și revelațiile sunt mici…

seductie

Sursă foto: pikabu.ru

 1. De bărbații care evită privitul în ochi în momentele intime. De așa-numiții ”hit-and-run”. Cei care profită de o femeie, speculând sensibilitatea, capacitatea ei de a iubi sincer și fără prejudecăți, de a se dărui fără să ceară nimic în schimb. Din același articol, citez: ”O femeie normală nu poate face s*x mecanic cum poate face un bărbat. Dezavantaj major.” Cum dracu’ să înțeleg că, dacă iubesc un bărbat la nebunie și fac dragoste cu el (apropo, o femeie normală face diferența dintre s*x, erotism și iubire, pe care, de obicei, nu le confundă), sunt mai fraieră, sau ce? Dar dacă aș fi o s*x-machine, dragul meu misogin, cât ai rezista? Mai degrabă e în dezavantajul vostru că nu înțelegeți propria voastră limită și aveți impresia că sunteți de neînlocuit! Să-ți spun ceva la ureche: o femeie care face numai s*x, de fapt, își ia din partenerul ei temporar ceea ce are nevoie, apoi se îmbracă și trage ușa după ea, cu aceeași eleganță cu care a tras din voi energiile, lăsându-vă cu fața la cearșaf. Te-ai gândit? Avantaj, noi. 😉
 2. De bărbații care seduc o femeie, fac s*x cu ea de dragul palmaresului, incapabili să înțeleagă resorturile sentimentale cu care o femeie se implică într-o relație și dispar fără să lase vreo urmă. Aici are dreptate autoarea, fiindcă orice urmă de bărbăție dispare în tăcere. Rugați-vă să le crească ”cohones”, sau măcar să și le identifice, pierdute prin cine știe ce așternuturi. Nu scrie nicăieri că toți sunt la fel, cum nici două femei nu sunt la fel. Mi-e dor de Casanova: ”Când vine vorba despre femei, întotdeauna mi s-a părut că cea de care sunt îndrăgostit, miroase cel mai bine şi cu cât transpiră mai mult, cu atât mai dulce mi se pare.” Casanova de azi face s*x fără să iubească, pentru că e un hobby sau, de ce nu, un sport, iar femeia – o gaură. Îmi cer scuze pentru innuendo. Dacă se întâmplă să și iubească, e ideal, dar asta durează un sezon. Știți bine la ce mă refer. Bărbatul atras numai s*xual de o femeie ar face bine să n-o seducă a la longue cu gesturi infantile, nesigure și contrapunctice, ci să o provoace atunci,  pe loc, cu atuurile lui inteligent puse în schema seducției, astfel încât să ofere cea mai pasională scenă erotică din viața acelei femei. No strings attached. Doar fierbere la mii de grade, pentru câteva ore, fără declarații, cadouri, scrisorele, mesaje și alte dulcegării. Privirea, atingerea, parfumul… rețeta infailibilă.
 3. De bărbații așa-zis fideli, care își consumă la greu armamentul pe rețelele de socializare. ”Revelaţie 6. Femeile sunt aproape proaste fiindcă nu înţeleg odată că bărbaţii caută numai să le seducă în scopul s*xului şi inventează jocuri ale dependeţelor; parteneri binevoitori, colaboratori sociabili, şefi inteligenţi, colegi simpatici, amici blânzi, prieteni tăcuţi, cunoştinţe înţelepte care îşi ascund sau laudă partenerele, soţiile, amantele, singurătatea tocmai pentru a-şi atinge scopul.” E plin de ei. Dacă le dai întâlnire, se taie ca maioneza. Dispar ca măgarul în ceață, fără pretext, fără explicații, ba te mai și blochează. Să mori de râs, nu alta. Își descoperă ”cohones”, dar nu sunt ale lor, ci de împrumut. Noi suntem proaste că ”punem botul”, în loc să știm din capul locului că bărbatul e dator să încerce, că așa l-a lăsat mama lui natură. Într-un fel, are dreptate. Dragilor, orice flirt din acesta ar trebui să vă distreze și nu să vă facă să vă prindeți urechile. Și apoi, socoteala de pe net nu se potrivește cu cea din realitate, să vă intre bine în cap. Cu cât e mai pasional, cu atât e mai lipsit de ”cohones”. El se plictisește repede! Fiți un pic mai agresive, provocați, nu stați în expectativă! Jucați la cacealma, netul suportă orice!
 4. ”Revelaţie 9. Să iubeşti o persoană înseamnă să-i fii alături mereu, cu sau fără convenţii civile. Ce dracu’ este atât de greu de priceput? Femeile sunt triste fiindcă se îndrăgostesc de bărbaţi. Ăştia-s neserioşi şi aproape misogini, ca mine.” Ce zice domnul aici sfidează însăși esența masculinității. Un bărbat care pretinde că iubește o singură femeie ”pentru toată viața” e o contradicție în termeni. Ori e castrat, ori misogin. Sau se referă la mama lui. Nu există, ascultați-mă bine, bărbat care să nu-și dorească noutatea, să nu-și arunce ochii pe stradă după altă femeie care și ție ți s-ar părea căzută direct de pe coperta Vogue, să nu le curgă din gură după vreo femeie cu forme paradiziace… Bărbații cu ”cohones” vor recunoaște și nu vor apela la subterfugii. Iar ceilalți, care o fac pe furiș, sunt niște ipocriți vrednici de milă. Voi, cu instinctul vostru matern, o să suspinați. Eu nu. Pentru că nu mai pot. Gata. M-am săturat. Vreau să cunosc un bărbat care să uite de lumea asta când pune mâna pe mine, de mama, sora, soția lui, de amante, de toate femeile trecute, prezente sau viitoare, să- l simt acolo singur, ca pe vremea când nu exista decât o singură Eva, un bărbat care să nu se gândească la mâine, la de ce, la cum, la ce va urma sau la ce s-ar putea presupune că urmează…

Guest post by Stela Oprea

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Care Românie? Cât de educată?

O altă ea

Noaptea ca proștii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Flore / 5 August 2020 21:44

  Mi ar placea sa cred ca mai exista pe undeva ratacit , un astfel de barbat! Barbatii din ziua de azi, nu stiu ce inseamna iubirea!!! Cum sa daruiasca si sa primeasca atata timp cat nu stiu despre ce e vorba!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro