Dacă ai un gram de suflet, nu te mai juca cu emoţiile şi sufletul unei femei îndrăgostite

8 October 2017

Mă îndrept spre casă, dar nu ştiu la ce staţie să cobor. Datoria de mama mă cheamă, sufletul îmi spune rămâi. Să rămân unde, Dragul meu?

Aici, în metrou. Să călătorim împreună câteva staţii în plus.

Să facem cunoştinţă. Să mă descoperi. Sunt parte din tine. Nu mă mai ignora, nu mai fugi de mine.

Îţi curg lacrimile pe obraji. Îţi e ruşine, pentru că sunt oameni care te privesc. Dar ei nu ştiu că porţi o durere în suflet. Ei nu ştiu că nu ai habar încotro te îndrepţi…

Acasă te aşteaptă o fetiţă care are nevoie de tine.

Dar de mine, sufletul tău, cine are grijă? Lasă-mă să plâng, să îmi strig durerea. Lasă-mi o clipă de răgaz.

De ce plâng? Pentru că sunt trist. Credeam că Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunea. Dar nu a fost aşa. M-a lăsat doar să văd cum ar putea fi. Să gust numai o gură de nectar. E bine şi atât, ce să zic, decât deloc.

Am cunoscut viaţa aia după care tânjeam. Pentru câteva luni numai. Acum totul e poveste, parte din mine. Rămâne doar întrebarea: oare cum ar fi fost?

femeie fragila tristete

Vorbesc despre el, cel care m-a învăţat iar să iubesc, cel care m-a făcut iar să simt că trăiesc cu adevărat, care a deschis în mine dorinţe uitate şi le-a făcut să crească cu fiecare zi tot mai mult. Cu ce preţ însă? Acum e doar multă durere.

Mă simţeam lângă tine ca un copil care a descoperit lumea, în fiecare zi tot mai frumoasă. Problema a fost că am vrut să gust din ce în ce mai mult din lumea asta, să mă bucur tot mai mult de ea, dar mai ales de tine. Am vrut să îţi ofer tot. O viaţă alături de tine. Ai fost omul care m-a făcut să mă văd prinţesa la care toate femeile visează. Abia aşteptam să îţi fac acele jurăminte pentru o viaţă, inelul acela rotund. Pentru mine, erau simbolul dragostei, nu ambiţie sau orgoliu, aşa cum îmi spuneai. Pentru mine, să vrei şi tu la fel era tot ce îmi puteam dori, era dovada că mă iubeai, că sunt femeia de care ai nevoie, care te face fericit. Voiam să fiu tot. Dar nu a fost aşa.

Ştii cum m-am simţit atunci când mi-ai spus că simţi că Dumnezenu m-a creat special pentru tine? A fost cea mai frumoasă declaraţie. Pentru ca apoi să îmi spui că a fost ceva de moment. Sau atunci când m-ai întrebat dacă mă văd soţia ta? Nu doar că mă vedeam, îmi doream cu tot sufletul. Dar şi de data asta au fost vorbe frumoase spuse doar pentru că eram în vacanţă şi te simţeai bine.

Acum sunt toate amintiri. Pentru că tu nu ai vrut mai mult şi pentru că ai spus că probabil ne-am întâlnit când nu trebuia. Cu siguranţă, nu e aşa. Oamenii se întâlnesc când trebuie. Ne-am întâlnit şi ne-am lăsat sufletele să se descopere, să se iubească. Nu îmi mai reproşa că m-am prefăcut şi că am fost falsă. Am fost cât se poate de sinceră şi pură cu tot ce ţi-am oferit. Am fost că o pasăre care învaţă să zboare. În fiecare zi tot mai sus. Şi mereu mă întorceam la tine tot mai îndrăgostită şi te voiam tot mai mult. Uşor, uşor însă mi-ai frânt din aripi. Tu nu mă voiai la fel. Eram doar momentul tău frumos. Nu eram Totul tău.

Dacă ai ştii cât am aşteptat să îmi spui măcar o dată că mă iubeşti. Doar că aşteptările neîmpărtăşite dor, schimbă, rănesc, golesc sufletul de bucurie.

Dacă ai un gram de suflet, nu te mai juca cu emoţiile şi sufletul unei femei îndrăgostite, doar pentru că tu nu eşti capabil să iubeşti la fel. Nu îi mai spune că simţi că Dumnezeu a creat-o special pentru tine. Nu mai fi atât de crud. Cuvintele astea fac să crească dragostea, dar şi să doară ca naiba atunci când descoperi că au fost doar cuvinte…

Spune-le doar dacă eşti sigur de ele, dacă simţi cu adevărat asta şi nu doar pentru entuziasmul de moment. Bucură-te dacă simţi asta şi ţine lângă tine acea femeie, pentru că nu toţi au şansa să îşi întâlnească omul trimis.

Şi totuşi, suflete, noi la ce staţie coborâm? Dă-mi mâna şi hai să mergem acasă…

O cititoare

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro