Dacă iubiți caii, veniți la spectacol!

26 August 2016

Toţi iubitorii acestor splendide animale sunt invitaţi la Clubul Regatul Cailor, de lângă Bucureşti, unde are loc între 1 şi 4 septembrie Finala Campionatului Balcanic de Sărituri peste Obstacole. După 20 de ani, România îndeplineşte toate criteriile cerute de Federaţia Internaţională de Echitaţie pentru organizarea acestui eveniment ecvestru, în sine un record datorită valorii cailor înscrişi în concurs: peste 50 de milioane de euro (278 de cai, din 9 ţări). Cel mai scump exemplar (aproximativ două milioane de euro) aparţine unui sportiv turc.

cai

Balcaniada de echitaţie se înscrie în seria marilor concursuri sportive ale lumii, după Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Continentale.

Echipa care va reprezenta ţara noastră numără nu mai puţin de 40 de sportivi şi 50 de cai. În total, în România, sunt 500 de sportivi şi 600 de cai care ne reprezintă la diferite concursuri sub egida Federaţiei Ecvestre Române. De altfel, echitaţia este un sport tot mai practicat şi la noi, iar cele 52 de cubluri sportive şi 14 herghelii (care oferă cursuri de călărie) din întreaga ţară o confirmă.

„Modul de organizare a convins delegaţiile ţărilor balcanice să se înscrie într-un număr atât de mare la competiţa care va debuta într-o săptămână. Este o onoare pentru Federaţia Ecvestră şi pentru România că vor sosi în ţara noastră toţi aceşti campioni. Aceasta demonstrează că suntem în momentul relansării sportului ecvestru în ţara noastră. Federaţia a făcut eforturi uriaşe pentru organizare competiţiei  la acest nivel. Aşteptăm mii de persoane în tribune. Intrarea este liberă, iar vremea se anunţă a fi excelentă” a declarat, citat de gsp.ro, Vlad Bontea, preşedintele Federaţiei Ecvestre Române.Citiţi şi

Când valsul intră în derapare – I, Tonya

Una dintre cele mai tari replici de „agăţat”

Un an, 10 luni și 16 zile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
618 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro