Dame Angelina Jolie

11 October 2014

Vineri, 10 octombrie, Regina Elizabeta a II a a Marii Britanii i-a oferit Angelinei Jolie titlul onorific de Dame Grand Cross of the Most Distinguished Order of St Michael and St George, anunțat încă din iunie, în cadrul unei ceremonii private desfăşurate la palatul Buckingham din Londra. Regina a răsplătit astfel rolul actriței americane în campaniile umanitare legate de agresiunile sexuale în zonele de conflict – în 2012, Angelina a fondat împreună cu fostul ministru de externe britanic William Hague, Inițiativa pentru Prevenirea Violenței Sexuale – precum și serviciile aduse politicii externe a Marii Britanii.

angelina și regina

Reverența Angelinei este desăvârșită, ținuta – sobră și elegantă, iar Regina nu-și disimulează încântarea. O recunoaștere poate chiar mai prețioasă ca un Oscar. 

După mai bine de zece ani în care a fost un exemplar ambasador al bunăvoinței pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special. Nu e puțin lucru, oricât de bogat și celebru ai fi, să te dedici unei cauze atât de greu de gestionat – a vizitat peste 40 de tabere de refugiați, a susținut cu peste cinci milioane de euro programele ONU pentru ajutorarea refugiaților și s-a folosit de imaginea ei pentru a atrage atenția lumii asupra vieții acestor nefericiți. Actrița americană, nefiind cetățean britanic, nu va putea folosi titlul “dame”, dar, așa cum a declarat, este o onoare și o motivație în plus pentru a continua cu același devotament să aducă schimbarea pe care ne-o dorim cu toții în lume.Citiţi şi

Contractele prenupțiale ale celebrităților

Reverență, Majestatea Voastră!

Angelina Jolie – vizită surpriză în Ucraina

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro