De azi, omule!

6 August 2020

De azi, omule, nu te vei mai culca afară și nici nu vei mai dormi pe pământ. Căci pe sub el se vor ascunde lighioane, iar frigul nopții va avea lung tăiș. De azi, iarba va îmbătrâni pe câmpuri și va bate prima pală de galben în frunze. De la mesteceni și fân va veni primul semn de toamnă.

De azi, amintește-ți, omule, că ești trecător și vezi cum înainte de a trece vremea ta, trece vremea tuturor lucrurilor pe care le atingi: poamele se coc, semințele se scutură, florile se ofilesc și se duc spre pământ.

Dar tu nu-ți căzni azi sufletul cu amărăciune, nici nu-l certa, căci așa îți va rămâne până va da din nou colțul ierbii.

Ci ridică-ți ochii și însoțește-te azi cu oameni care înțeleg înaltul. Și schimbă-te. Și, dacă ai fost rău, fă-te bun. Și dacă ai făcut rău, fă bine. Și dacă ai urât, iartă. Și dacă ai greșit, îndreaptă.

Înțelepțește-te, căci curând vine toamna!

Giovani Bellini – Transfigurarea lui Hristos 

Citiți aici despre 6 august – Schimbarea la Față.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Nu te-am uitat nici azi, iubitule

Iana: o poveste

Cele patru medicamente pentru fericire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Florina / 6 August 2020 14:15

  Toată aprecierea pentru că nu lăsați sărbătorile mari din calendar să treacă fără să le pomeniți! Cu drag citesc articolele de genul acesta 🙂

  1
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro