De câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? Cam de 800-1000!

2 November 2015

„Fac parte din gaşca „spăgarilor”. De regulă, mă emoţionez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment – pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colţea (atenţie!- spitalul clinic, NU DE URGENŢĂ). Mi-a spus că e o imagine de coşmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă şi în 10 minute eram la spital. Aşa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemaţi, ci AU VENIT!! Una dintre asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remuneraţie, fără şpagă, plătindu-şi taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care creşte un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreţi voi, să ajute nişte oameni cărora li s-au topit bancnotele „de şpagă” în buzunar, împreună cu buletinele.

7 victime au fost duse la Colţea. Cea mai puţin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafaţă corpului. Vi se pare puţin? Pentru ea au însemnat ambele braţe şi faţa!!! Cei mai gravi erau 2 băieţi cu arsuri pe 55% din suprafaţă corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar medicul anestezist s-a temut că nu se va mai trezi, aşa că a fost intubat treaz, doar cu analgezice. În terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arşi.

spital

Absolut toţi aveau faţa arsă – şi căile aeriene. S-au mobilizat toţi medicii din secţia de chirurgie. Şeful secţiei, prof. Traean Burcos, debrida şi curăţa arsurile cot la cot cu rezidenţii dumnealui. A venit personal de pe toate secţiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenţie! cadre medicale înseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil îşi închipuie că deficitul de personal este numai în rândul medicilor. Deci la întrebarea – de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? răspuns- cam de 800-1000. Cam câţi sunt disponibili la ora actuală în Bucureşti? Păi cam ăştia am fost toţi! Aoleo….păi şi noi ce ne facem în cazul unei calamităţi cu 2000 de victime???? Răspuns – Ne ia dracu pe toţi!!!!

Bolnavii de la Colţea au fost, chipurile, bolnavi triaţi, cu leziuni mai puţin grave. M-am gândit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arşi etc. Femei şi bărbaţi cu feţele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiaţi şi cu lacrimi de sânge.

Şi ce face românul? Nimic!!!!! În seara asta (n.red – sâmbătă) cârciumile sunt din nou pline în Bucureşti. Aşa că acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli într-o stare de sănătate aparentă şi din acest motiv stai relaxat şi nu eşti preocupat. Pentru TINE, CRETINULE, care la 40 de ani şi la primele semne de boală vii la doctor şi spui că vrei „să te facă bine, că ţie ţi-a luat 1 milion pe lună la sănătate” – IEŞI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanţă, lasă dracu’ episodul din „Las Fierbinţi”. Dacă nu pentru tine, fă-o pentru MĂ-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea pentru că ţi se pare ţie că ultima ei băşină a mirosit puţin diferit, doar pentru că vrei tu să te duci la Predeal să mănânci pleşcoi în weekend. Fă-o pentru fraţii tăi, pentru copii tăi care ies la distracţie în nişte locuri care în mod legal nu ar obţine autorizaţie de funcţionare nici ca siloz.

Veşnică recunoştinţă „şpăgarilor” din spitalele bucureştene! Aţi dat dovadă şi de această dată de un maxim profesionalism!

EDIT: Scopul acestei postări nu este acela de a atrage recunoştinţă! Sper că mesajul se va înţelege corect. Ar fi bine să nu mai bezmeticim precum muştele fără cap”, scrie medicul Cosmin Humulescu pe pagina lui de facebook.Citiţi şi

Dragă eu

Dragostea e fiica ploii

Despre cadouri – confesiunea unui băiat cuminte

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Votantul / 2 November 2015 9:04

  De admirat !Dar vorbesti foarte urat domnule ,doctor !AI JURAT SA FACI TOTUL !!PENTRU A SALVA VIETI !!

  Reply
 2. doar un pacient / 2 November 2015 8:56

  Si presupun ca domnul ar vrea acum sa primeasca multumiri si o carca de like-uri!!
  Dar ce ar fi ca voi aceasta gasca de spagari, sa va comportati asa zi de zi, cand va consultati pacientii fara sa asteptati sa vi se bage in buzunar 50 de lei ca sa fiti mai draguti, mai empatici,mai disponibili.
  Daca nu ati fi actionat, daca nu ati fi mers din proprie initiativa sa ajutati, atunci nu ati fi meritat sa va numiti OAMENI. Era de datoria voastra sa faceti asta!!!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro