De ce iubim bărbații care iubesc femeile inteligente

5 August 2017

Am citit pe blogurile unor bărbați inteligenți că preferă femeile inteligente. Și am citit o mulțime de articole în care femei inteligente spun că le plac bărbații inteligenți. E o chestie de bun simț.

Evident că nu e suficient să declari că ești deștept ca să te și creadă lumea. Și adevărul e că nici nu-i pasă nimănui, pentru că oamenii inteligenți se recunosc unii pe alții și nu poți să-i duci cu preșul cu imnurile auto-laudative.

Totuși, dacă se recunosc, nu înseamnă că se și acceptă.

De exemplu, un băiat a fost respins odată de o fată arogantă și atunci a decretat că femeile se dau prea prețioase și, de fapt, nu e nimic de capul lor. E un clișeu. La fel decretează adesea și femeile că bărbații sunt niște ticăloși.

Dar de ce l-ar deranja pe un bărbat inteligent faptul că o femeie spune că îi plac bărbații inteligenți?

Mi-am pus întrebarea asta ieri, când am citit „De ce nu iubim femeile care iubesc bărbații inteligenți”, scris de un bărbat ca replică la „De ce iubesc bărbații inteligenți”- evident, scris de o femeie.

cuplu

Pentru că prin asta, ea declara că nu-i place orice fel de bărbat, ci numai unii sunt eligibili. Și? Păi și. Atunci lui îi suna în cap replica cu care l-a expediat fata care l-a respins. Și-l apuca aceeași frustrare veche și nevindecată.

Nu comentez articolul lui, pentru că vorbește în gol, deși pe larg, fără a aduce plusvaloare subiectului – el e doar contra. Off with her head! Să-i tăiem capul! – știți celebra replică. Și are o mulțime de like-uri de la alți băieți care au suferit din iubire sau doar orgoliu rănit.

Dar articolul ei zice scurt, simplu și clar: sunt o femeie inteligentă și îmi plac bărbații inteligenți. Și spune și de ce, în câteva cuvinte. Asta-i tot.

De ce iubim bărbații care iubesc femeile inteligente?

Pentru că ei au reușit să treacă cu succes peste faptul că au fost respinși cândva de vreo fată răutăcioasă. Așa cum și unele femei reușesc să treacă cu succes peste faptul că vreun bărbat s-a purtat cu ele ca un ticălos.

Pentru că ei știu că nici măcar sexul sportiv cu o persoană mai puțin inteligentă nu e destul de bun. Indiferent de frumusețea corpului, tot vine un moment când îi vezi expresia feței sau spune ceva nepotrivit. Scria un bărbat în blogul lui că prostia e ca șmirghelul. Îți poate scădea libidoul instant.

Pentru că ei știu că într-o relație, un bărbat și o femeie trebuie să fie pe aceeași lungime de undă, altfel, în loc de iubire, nu e decât o singurătate în doi.

Și iubirea asta chiar e o chestie care contează.

Guest post by Simona Florescu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Tu ce ai căutat?

I-am lăsat pe alții să ne învețe cum să iubim

S-a întors după mine după vreo trei ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,148 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro