De ce sunt condamnate la singurătate

1 December 2014

“Mulțumesc pentru articolul ăsta, Radu Ciornei. Dacă eu, ca femeie, sînt sătulă pînă peste cap de fițele și văicărelile femeilor “€œmijto” din jurul meu (forme verbale are nenumăratelor frustrări generate, final-finalmente, de propriul lor narcisism și egoism), pot înțelege înzecit cît de sătui pot fi bărbații de aceste chirăieli, mai ales cînd sînt exhibate pe diverse bloguri și propagate exponențial de share-uri și like-uri ale groupies-urilor căzute late în admirație.

Acum vreo două săptămîni, stăteam la un prînz leneș de sîmbătă cu prietena cea mai bună + soți + fiica de 6 ani a prietenei, și analizăm cazurile altor două prietene comune, rămase singles la 35+ de ani: frumoase, deștepte, cu cariere impresionante. Cu toate astea, veșnic singure, veșnic nemulțumite de bărbații din jurul lor (în cazul fericit în care vreunul le tăia calea). Le-am forfecat cu plăcerea celor care stau lîngă o sticlă cu vin și filosofează în dorul lelii, negrăbiți de nici o urgență: ce e în neregulă cu ele, de ce sînt condamnate la singurătate?

singură

Ne-a luat foarte puțin timp că să ajungem la o concluzie, secondate de bărbații noștri: pentru că sînt “€œtakers”, fără nici o intenție de €”givers”. Vor bărbați care să le pună în valoare (fizic, profesional, financiar), vor bărbați pentru că “€œe timpul să am un copil, vreau un copil”, vor bărbați pentru că “€œnu vreau să fiu singură la bătrînețe”. Dar, în ultimii 10 ani, nu am auzit-o pe niciuna din tipele astea “€œmijto”, trase la indigo după rețetă YUPPIE, să spună ceva de genul “€œvreau un bărbat pe care să îl iubesc, un bărbat cu care să construiesc împreună momente faine, amintiri, căruia să îi dau ce am mai bun din mine”. Nuuuu, niciodată. Întotdeauna e vorba de €”el trebuie să fie x, să aibă y, să nu mă z”.

Și pornind de la cazurile în speță, am înțeles de ce sînt atîtea tipe superfaine, super de succes, super deștepte, singure. Pentru că nici prin cap nu le trece că o relație de-aia se cheamă că e “€œrelație”, pentru că e vorba și de “give”, nu de “€œtake”. O relație nu este un examen sau un job interview pe care îl treci prima, urci pe podium și iei medalia, spre ciuda celorlalte aplicante și spre dominarea și dresarea partenerului. Cam asta e toată chichița€“ și nici măcar nu am apucat să terminăm sticla cu vin în căutarea răspunsului.

Sigur, există și multe femei single care nu sînt la fel de frumoase, deștepte și perfecte, dar pentru ele e mai ușor de înțeles cauza singurătății.”

Comentariul unei cititoare. Ne-a plăcut, l-am publicat. 🙂Citiţi şi

Reacție la Macarena (Erika Isac)

Dacă ești singur/ă, cartea asta e pentru tine

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Iulia / 13 September 2016 22:24

  De obicei “e timpul sa am un copil, vreau un copil” si “nu vreau sa fiu singura la batranete” sunt motive pentru care femeile se marita, nu pentru care raman nemaritate…

  Reply
 2. Cassy Cassandra / 13 September 2016 19:36

  ce sa zic….un articol de cacao…..mai exersati, cu mai multa finete psihologica, daca aveti darul….daca nu, mai sunt si multe alte ocupatii in lumea asta….

  Reply
 3. Cristina / 30 December 2015 4:00

  Si iata cum au sarit in aparare femeile destepte si frumoase si singure.

  Reply
 4. Elena / 29 December 2015 14:42

  De acolo, de pe tronul lor de femei maritate, au gasit ele motivul pentru care femeile singure la 35+ au o gramada de defecte, fata de ele, perfectele.

  Imi suna a barfa intre gaste. Superficial.

  Reply
 5. raluka / 24 October 2015 19:59

  Nu cred ca este chiar asa. Am 32 de ani si sunt singura. Sunt frumoasa, sunt desteapta (vorbeste lumea in targ, nu zic eu asta 😛 ) E drept, nu am o cariera impresionanta, dar mai am timp pana la 35 de ani. Si totusi… Imi doresc o relatie frumoasa, pe care sa o traiesc si sa o simt, sa ma daruiesc pe mine cu tot ce am mai bun. Sa daruiesc timp si iubire, si sa primesc la randul meu timp si iubire. Dar nu e sa fie. De ce oare?? Pur si simplu, nu e sa fie….

  Reply
 6. ella / 24 October 2015 13:55

  Putin exagerat…eu as traduce singuratatea si prin forta psihica a unei tipe de acest gen de a refuza compromisuri lungi si inutile de dragul de a avea pe cineva langa tine….penrtu asta e nevoie de mult curaj si detasare

  Reply
 7. Gabriela2 / 24 October 2015 13:04

  Casnicia e o colivie, cei dinauntru vor afara si cei din afara vor inauntru . 🙂
  Restul e discutie .

  Reply
 8. Angela / 24 October 2015 12:48

  Sigur bărbatul celei care a scris articolul ,a avut “ceva treaba ” cu vreuna din tipele “mijto” si acum e vorba de frustrare sau de invidie.Cunosc acest gen de ton.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro