De ce te iubește atât de mult generalul american sau doctorul din Kabul

11 May 2017

Ghid de utilizare a profilului de general american sau, mai nou, de doctor din Kabul, amândoi mereu văduvi cu câte un copil, musai adolescent.

Am studiat – fiind curioasă din natură – fenomenul acum ceva ani când îmi ploua şi îmi ningea pe skype cu add de la aceşti domni. Firesc, te întrebi cine sunt aceşti oameni şi ce vor. Şi am aflat.

general american

 1. BANI. Este vorba despre o AFACERE de UN MILIARD EURO PE ZI . Eu, care dau sens unui euro şi-l văd mare, recunosc în faţa naţiunii că nu ştiu, nu îmi pot imagina ce înseamnă suma de mai sus…
 2. În spatele afacerii nu se găseşte NICIUN general american, niciun medic, ci un grup de şarlatani compus din bărbaţi şi femei unii, mulţi având chiar studii superioare: psihologi, literaţi, sociologi.
 3. Pe ce se bazează afacerea? Simplu: pe singurătatea femeilor, pe sufletul lor, pe mintea lor, pe naivitatea lor…
 4. NU trimite NICIODATĂ bani – prima regulă. Un bărbat care iubeşte nu cere bani, ci dă bani.
 5. Chiar dacă dau de o femeie măritată, îi va scrie că respectă asta, DAR că îi va demonstra că adevăratul bărbat şi marea iubire e fix el: americanul, doctorul, generalul.
 6. Comunicarea se face pe mail, unde cuvintele şi sentimentele curg fluvii şi epistola este demnă de un scriitor de Nobel.
 7. Îţi va răspunde imediat şi se va interesa de starea sufletului tău – de care nu s-a interesat NIMENI până acum. Te va întreba dacă ai mâncat, dacă ai dormit bine, îţi va trimite virtual o floare şi cuvinte minunate, iar tu vei fi topită. În sfârşit, a apărut marele noroc.
 8. Generalul american şi doctorul din Kabul îţi vor spune de la început că sunt BOGAŢI, ca nu cumva să ai o idee falsă cum că ţi-ar cere bani. O, nu! Încearcă să-i ceri tu bani şi vor închide comunicarea de iubire.
 9. Dacă întrebi cum de s-au orientat către o româncă, răspunsul va veni imediat: au un prieten bun căsătorit cu o româncă şi au înţeles că românca este femeia ideală.
 10. Va povesti că soţia care a murit a fost o femeie minunată, că a suferit, dar că a venit momentul să înceapă o viaţă nouă fix cu tine.
 11. Are mereu o fiică ce-şi doreşte o mamă ca tine. Sau un fiu.
 12. La un moment dat, ce apare după câteva zile de corespondenţă, în viaţa acestei mizerabile afaceri apare un moment critic: generalul este pe mare sau la mare depărtare pe uscat şi nu ştie cum să-şi păzească banii, averea (care va fi a ta, desigur) aşa că te roagă să plăteşti o taxă undeva şi îţi va da coordonatele.
 13. Eu – curioasă – l-am întrebat cum de având prieteni, vecini, rude apelează la o necunoscută… şi nu am primit răspuns. A venit totuşi răspunsul că a rezolvat şi că mă iubeşte mai mult ca înainte.
 14. Generalul american are marea capacitate literară să îţi scrie adevărate scrisori de dragoste, scrisori pe care marea majoritate a femeilor de pe pământ NU le-a primit niciodată în viaţă.
 15. Pe mine m-au emoţionat nişte epistole, aşa că le-am folosit, trimiţând la un site care mă plătea, fix aceste epistole. Nu am câştigat decât câţiva euro…
 16. Nu, nu este afacerea unor bărbaţi, ci a bărbaţilor şi a femeilor care stau pe prispă şi câştigă ENORM de mulţi bani pe seama singurătăţii, a naivităţii femeii, a dorinţei ei de a fi iubită.
 17. Vă scriu din nou că afacerea este de UN MILIARD EURO PE ZI.
 18. Din păcate sunt multe, multe femei care trimit bani… aşa îşi vând naivitatea, singurătatea, lipsa iubirii.
 19. În spatele acestei MIZERII umane se găseşte altă mizerie, altă absenţă: impotenţa. Căci absenţa iubirii se numeşte impotenţă.
 20. Acest fenomen este încă viu în TOATĂ LUMEA.

Guest post by Gabi Mihaela Tîrtan

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

2020

De optzeci de ori Joan Baez

Nu mai vin, am hotărât ca asta e ultima dată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Donaldson / 23 September 2017 16:09

  Am o matusa, nevasta de doctor mare din Craiova, familie cu pretentii, care a trimis vreo 50 de mii de Euro in Africa. Tanti asta este de o zgarcenie fantastica, o ciudatenie a naturii de care am fugit ca de dracul de cand eram mica, pe langa faptul ca e o cretina sadea. Isi pierde vremea de cateva decenii cu un soi de alianta romano-franceza, in care a investit tot timpul, banii si energia posibile, iar intr-o zi norocul “i-a suras” ! A primit un email in care un miliardar african, mare amator de limbra fanceza (sic) e pe moarte si le-a spus avocatilor ca trebuie sa ii dea EI, profesoarei magnifice (cele mai proaste ore de franceza facute vreodata, cu ea le-am avut!) tot purcoiul de bani. Evident, ca si in articolul tau, dupa o vreme au inceput sa apara cererile de bani pentru diferite taxe, si ea a tot trimis.

  Intr-un final, imbecila s-a spovedit la unchiul meu, care practic era sa o ia razna cand a auzit sumele trimise. A ras pana si politia cand a auzit povestea, se cruceau aia ca la Pomohaci si nu intelegeau cum este posibil sa fii atat de proasta.

  Nota: Nu am vazut vreodata ca vreunul din verii mei sa primeasca ceva de la hoasca asta imputita, in schimb a facut fericiti negrii din Africa.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro