Despre echinocțiul de toamnă și surprizele pe care ni le oferă

20 September 2017

Dacă ar fi să studiem etimologia cuvântului echinocțiu, am afla că acesta provine din limba latină, de la aequus (egal) și nox (noapte), deci noaptea suntem cu toții egali. Aaaa, nu! Noaptea este egală cu… ziua, bineînțeles, iar asta se întâmplă în ambele emisfere. Cea dreaptă, în care domină limbajul, logica și calculele matematice și cea stângă, responsabilă de abilitățile spațiale, recunoașterea și înțelegerea imaginilor vizuale, precum și procesarea muzicii. Sau era invers?!? Sigur invers era! De fapt, egalitatea dintre zi și noapte se petrece între emisferele geografice, nu cele cerebrale, cum s-ar fi crezut. Emisfera nordică (boreală) și sudică (australă) a globului terestru.

Anul acesta, echinocțiul de toamnă are loc în zodia Balanței, pe data de 22 septembrie, și vine încărcat cu posibilități neașteptate, din punct de vedere astrologic, fiind un moment al armonizării și echilibrării cosmice. Gata cu toate nesiguranțele și distorsiunile la care destinul ne-a supus, gata cu tărăgănările inutile. Acum ori niciodată, am putea spune.

echinoctiu

Dacă ar fi să privim adânc în interiorul nostru, în tainițele egoului, am putea afla că ne-am zbătut degeaba să urnim munții din loc, să dăm un alt curs, fără sinuozități, dorințelor noastre, căci forța aceea supranaturală care hotărăște în mod irevocabil și fatalist tot ceea ce trebuie să parcurgem în drumul nostru scurt (sau prea lung) își stabilise, cu mult înainte de a ne da seama, traiectoria.

Toamna este sezonul îndrăgostiților, iar ultimele zile de soare ne fac să fim mult mai sensibili în viața amoroasă. Și eu care credeam că primăvara ar fi, atunci când natura se trezește la viață odată cu sentimentele noastre care pe perioada iernii intraseră în hibernare (și libidoul la fel, aș putea spune).

Este timpul să adunăm tot ceea ce am sădit și îngrijit peste an, iar unii dintre noi ar putea fi răsplătiți cu abundența oferită de Univers, căci eforturile sunt întotdeauna răsplătite.

Într-adevăr, este momentul oportun să ne aplecăm asupra noastră, asupra celor apropiați, iubindu-ne și iubindu-i fără rezerve, făcându-i să înțeleagă cât de importantă este prezența lor în viața noastră.

Este cea mai prețioasă perioadă în care realitatea răbdării, generozității și iubirii poate străluci în toată splendoarea sa, iar conștientizările acestea vor răsfrânge asupra noastră lumină.

Mai în glumă, mai în serios, cam acestea ar fi ofertele echinocțiului de toamnă și surprizele pe care ni le poate aduce, iar pentru cei care chiar iau în serios energiile telurice și cosmice, ar putea fi o confirmare a eforturilor depuse, o adevărată strângere a recoltei.

Așadar, echinocțiu cu roade cât mai bogate să aveți!

Guest post by Dana Alistar

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

O mai fi ceva?

Idei nebune

Desculță pe ulița copilăriei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro