“E un cu totul alt sex”

8 February 2023

Dacă n-ați văzut încă “Unora le place jazzul” (Some like it hot, 1959) – comedia fabuloasă pe care în 2000, American Film Institute a clasificat-o ca cel mai mare film de comedie al tuturor timpurilor -, e timpul să vedeți măcar o secvență. Iar ca s-o înțelegeți aveți nevoie de un pic de context. 🙂

Doi muzicieni fără angajamente, Joe și Jerry (Tony Curtis și Jack Lemmon), sunt martori la ceva ce seamănă cu Masacrul de Sfântul Valentin din 1929. Când gangsterii din Chicago, conduși de “Spats” Colombo (George Raft), îi văd, cei doi fug pentru a-și salva viața. Scapă și decid să părăsească orașul, deghizându-se în femei care cântă într-o trupă muzicală alcătuită numai din femei care merg în turneu în Florida. Luându-și numele de Josephine și Geraldine (ulterior, Jerry își schimbă pseudonimul în cel de Daphne), ei se alătură trupei și urcă în trenul în care se afla formația. Joe și Jerry se îndrăgostesc amândoi de “Sugar Kane” (Marilyn Monroe), vocalista și cântăreața la ukulele a trupei, și se luptă pentru afecțiunea ei păstrându-și în același timp deghizările. Trebuie să vedeți filmul, trebuie. 🙂 Până atunci, scena mersului pe tocuri.

Cei doi bărbați deghizați iau lecții de mers pe tocuri de la Marilyn

Jack Lemmon și Tony Curtis merg chinuit pe peron, urmând să plece în turneu cu orchestra de fete. Apare Marilyn şi trece unduioasă pe lângă ei.

La minutul 1:34. 🙂

Ca o „gelatină pe arcuri”, zice Jack Lemmon, care apoi se declară înfrânt la testul tocurilor: „E-un cu totul alt sex!”

Jack Lemmon s-a născut pe 8 februarie 1925.



Citiţi şi

O trezire patriotică a simțurilor – Délicieux

Îmbătrânesc și… disper – The Banshees of Inisherin

Cut! – o comedie bună despre cum să faci un film prost, de Michel Hazanavicius, câștigătorul premiului Oscar, din 21 octombrie, în cinema

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro