Educație

6 July 2022

Cu nicio universitate din România în primele o mie din lume (!) se poate constata, de facto, decesul învățământului superior în țara noastră. Coborând la liceu, la gimnaziu și chiar mai jos, educația românească este cauza profundă a chipului schimonosit, insuportabil, mutilat al României de astăzi.

România a avut profesori președinți de țară, prim-miniștri. Ce au făcut pentru învățământul românesc? Până și Iohannis are meseria asta: este profesor. Dumnezeule! Vă dați seama și câți profesori analfabeți sunt în „sistem”? Până și Vasilica-Viorica-raza-la-pătrat…

Calitatea a scăzut în continuu în ultimii treizeci și doi de ani. Educația chiar este mai proastă decât era în 1990. “România educată” e o glumă sinistră, o farsă penibilă.

Și nu doar educația care se face la școală și cea care (nu) se primește acasă, pe stradă, în spațiul public, întreținut de mass-media abjecte și vedete toxice, cu o singură miză: profitul.

Consecința: turme de cetățeni fără educație, fără repere morale, din care până și elementarul bun-simț a fost eviscerat.

Și nu e doar atât: învățământul public gratuit generează, în linii mari, câteva categorii – cei care își continuă studiile în străinătate (cetățeni pierduți cel mai adesea definitiv de statul român) și cei incapabili (și din gravele boli socio-economice din România) să își termine studiile. Și mai sunt și cei care le termină, dar le termină degeaba – analfabeții noștri cu Bacalaureatul luat. Unde să ajungă? Bineînțeles că sunt înghițiți de sistemul de stat, care i-a și generat, timpul trece, vechimea merge, cartea de muncă e băgată bine.

Pre-moderni. Pentru totdeauna?

România este un stat pre-modern. Fiindcă e incapabil să aibă o majoritate de cetățeni autonomi, fiindcă, la orice angajare, sunt mai importante tribul, neamul, gașca decât competența, fiindcă libertatea de expresie există doar pentru a fi batjocorită, fiindcă libertatea presei, alegerile libere și toate celelalte angarale există, de asemenea, doar în caricatură. Și cheia tuturor acestor nenorociri este proasta educație de pe meleagurile carpato-danubiano-pontice.

Lipsa totală a educației sanitare sau financiare sau emoționale completează eșecul profund al statului român, care are în majoritate covârșitoare cetățeni neisprăviți, adică oameni incompleți, aproximativi, din care se poate face și chiar se face orice.

Și uite că așa se face de nu le crapă obrazul românilor când sunt conduși de gângavi cu diplome furate, de proști făcuți grămadă, care nu ar duce teafără o idee din punctul a în punctul b nici cu girofarul. Cine nu se educă dispare. Și România chiar e pe cale de dispariție.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cutremurul

Abuzul nu este dragoste

Țara weekendului etern

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro