El să-ți ceară mâna și tu să zici nu pot?…

8 November 2018

Sigur nu toate am avut la loteria genetică norocul unor mâini cu încheietură fină, palmă îngustă, degete lungi, unghii cu forme impecabile și structură ideală, așa cum nu ne-am născut cu același păr sau tip de piele. Dar o femeie trebuie să jongleze cu toate trucurile pentru a compensa câștigător un dezavantaj sau altul. Pentru că, se știe, îngrijirea poate contrabalansa zgârcenia naturii, la fel cum firea veselă, deschisă, tonică poate risipi părerile că n-ai fi exact cea mai frumoasă dintre pământene. Dar să ne întoarcem la mâini.

mâini

Aveți printre cunoștințele ori prietenele voastre femei care au mereu o manichiură impecabilă și o piele ce pare că nu duce lipsă de nimic? Sigur aveți, e imposibil să treacă neobservate.  Întrebarea e acum dacă v-ați călcat pe inimă și ați încercat să aflați secretul mâinilor atât de frumoase, bine știut fiind că tocmai ele trădează primele vârsta unei femei. Pentru că eu n-am avut nicio reținere să o întreb cu ani buni în urmă pe o prietenă de-ale mamei cum făcea ea de nu-mi puteam dezlipi ochii de la ele și mi-era atât de plăcută atingerea lor.

Sigur că de atunci multe au venit în ajutorul femeilor care chiar își doresc mâini frumoase (inclusiv proceduri injectabile de redihratare și volumizare), dar voi face o combinată trecut-prezent și voi alegeți. 🙂

1. nu speli nimic fără mănuși! dar nimic. punct. dacă nu vă împăcați cu cele de menaj, un pic mai grosuțe, există mănuși de unică folosință, rezistente, fine, aproape chirurgicale, ca o a doua piele, ușor de pus, ușor de scos, o investiție necesară. te înveți repede. lasă povestea cu “eu nu pot face nimic cu mănuși!” ba să poți! vei vedea diferența în 2-3 săptămâni și dacă nu mai faci nimic altceva pentru mâinile tale.

2. de câte ori poți, te dai abundent cu ulei de măsline, pui niște mănuși moi de bumbac și îți vezi de treburi sau de somn (ideal ar fi să le lași așa îmbrăcate chiar peste noapte).

3. uleiul de jojoba (de fapt, o ceară) e singurul care poate pătrunde prin straturile de keratină până la patul unghial, bun și pentru cuticule, iar mâinile nu rămân grase!

4. următoarele alimente pot exista la un moment dat în casă, împreună sau separat: iaurt, miere, banană, lămâie, portocală, ou (gălbenuș), aloe (da, frunze se găsesc din când în când la supermarket, gelul e bun și pentru ten și păr). măștile care sunt bune pentru ten folosesc și mâinilor. pregătiți un pic mai multă și apoi, așa mascată și indisponibilizată, uitați-vă la o comedie și nu răspundeți la telefon sau la ușă. 10-15 minute nu moare nimeni. să aștepte!

5. mai faci câte o mască tratament cu parafină, la salon. senzația de după e grozavă! catifelate, hidratate… altă viață! de fapt, hidratarea e tot secretul și la piele și la unghii. unghiile uscate sunt casante, striate, urâte. și, sigur știați, unghiile conțin și ele 16-18% apă! procentul acesta trebuie păstrat.

6. și unghiile, și părul conțin cheratină. ce e bun pentru păr, e bun și pentru unghii.

7. să-ți faci manichiura e un obicei foarte bun. că mergi la salon, că ți-o faci singură, important e să lași unghiile să mai și respire. adică să nu le ojezi în permanență. o unghie acoperită nu se mai poate apăra de infecții la fel de bine. iar dacă le dai cu ojă, neapărat să fie peste o bază de protecție.

8. te cremuiești cu religiozitate după fiecare spălat pe mâini! ți se pare exagerat, imposibil de realizat ori inutil? bine. e dreptul tău. noi doar ți-am zis ce fac femeile cu mâini atât de frumoase că ar putea fi modele. da, modele de mâini. adică prezintă ceasuri, bijuterii sau… creme pentru mâini. 🙂

Ca de exemplu,

Chanel La Crème Main Texture Riche

– varianta de sezon rece, care asigură

hidratare timp de opt ore!

la-creme-main-texture-riche-basic-texture-140360-8805983944734

O picătură cu ținută… 🙂

Același recipient de forma simplă a unei pietre albe șlefuite până la perfecțiunea unui ou (seamănă cu săpunul parfumat Chanel No. 5) în care se află reinterpretarea cremei pentru frumusețea mâinilor creată de Mademoiselle Chanel în 1927. Un obiect totalmente dezirabil și irezistibil – îl vezi, îl vrei! Elegant, practic, sigur: crema nu vine în contact cu aerul, nici cu impuritățile din geantă.

Chanel a studiat încă de la prima variantă (cu textura mai lejeră) peste 1000 de fotografii cu mâini de femei. Niște mâini frumoase îndeplinesc următoarele criterii:

  1. au pielea fermă
  2. au pielea hidratată, cu aspect plin
  3. nu au pete
  4. au unghii sănătoase și cuticule suple.

Și această nouă variantă asigură îngrijire completă pentru mâini și unghii:

– hidratează și hrănește (glicerină și unt de Shea/karité),

– catifelează și protejează împotriva agresiunilor din mediu (ceară de trandafiri de mai din exploatarea Chanel de la Grasse) și

– conferă luminozitate plus diminuarea petelor (extract de iris palllida).

creme chanel texture riche

Aveți grijă de mâinile voastre! Nu știți când pot fi cerute iar… 🙂



Citiţi şi

Un tratament intensiv de hidratare a părului

Cum eviți să ai pielea uscată iarna: 7 secrete ale pielii frumoase chiar în anotimpul rece

Cât de utilă este o freză unghii și cum să o alegi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro