El vrea s*x, ea vrea tot

13 December 2014

mihaela doina radulescuIntimitatea într-o relație e ca nașterea unui copil: dacă până atunci lucrurile n-au mers prea bine, după s*x se strică de tot.

S-au văzut, s-au plăcut, un lucru e clar: de la primul „contact ocular”, apariția dorinței se manifestă diferit la bărbați și femei. El vrea s*x, ea vrea flirt. El vrea s*x, ea plimbari romantice. El vrea s*x, ea vrea dragoste, grijă, răsfăț, adorație și… s*x. Ca să obțină ce-și doresc, amândoi se prefac că au și dau ce vrea celălalt. El se preface că e atent, afectuos și romantic. Ea, că vrea s*x. Dacă s-au îndrăgostit, nu se mai preface nimeni. El vrea ce tot vrea ea (să nu uităm de s*x!), ea vrea și tot ce vrea el, vezi paranteza anterioară.

După prima partidă de s*x, știm cine-cum s-a prefăcut sau e îndrăgostit de-a binelea. Toate ies la iveală. Dacă se plac cu adevărat, lucrurile încep să se lege, apelurile se îndesesc, comunicarea e mai bună, amândoi știu ce gândește celălalt, se țin de mână continuu și se comportă ca drogații cu oxitocină.

În schimb, dacă dragoste nu e, nimic nu e… Dacă s*xul a fost monedă de schimb la o curte înfocată de două săptămâni, el se pierde undeva în negura primei nopți. Sau a dimineții următoare, când dispar și protagoniștii, unul pentru celălalt. El nu o mai sună și o evită, ea are o stare de confuzie neplăcută și își promite să fie mai atentă data viitoare. Sau viceversa: el o caută disperat, ea nu știe cum să-i spună că nu e cazul. Evident, există mai multe combinații de situații, dar astea două sunt relevante.

funny woman

Ideal, ar fi să nu se prefacă niciunul, de la bun început. Așa însă, el n-ar mai avea parte de o partidă de vânătoare finalizată cu s*x, ea de una de romantism, cu invitații la cină și dezbateri antrenante pe tema existenței și a renașterii. În literatura franceză.

În plus, gândește-te la ce situații incomode ar trebui să facem față dacă omul ar spune din capul locului ce-și dorește! Ce-ar fi dacă bărbatul pe care l-ai cunoscut azi dimineață la un simpozion, te-ar întreba în pauza de cafea dacă nu vrei să vă întâlniți la o partidă de s*x joi, când are după amiaza liberă? Te-ai uita la el chiorâș și l-ai ocoli tot restul vieții.

Dar dacă, în schimb, îți face complimente reținute, timp de o lună, te sună de două ori pe zi și îți trimite flori cu dedicație, de două ori pe săptămână, sugerând că te iubește și te venerează? Chiar dacă nu e el Mr Perfect – tatăl pe care l-ai visat pentru progenituri, în cele din urmă există șansa ca el să poată primi ce voia chiar de la început, adică partida de s*x. Iar tu, înainte de asta, să ai o perioadă distractivă de flirt cu posibilități. Firește, în cazul în care nici tu nu îi spui, din prima, când îți cere cartea de vizită: poți să mă suni, dar uită de s*x, că nu e cazul. Marea păcăleală e prima regulă a jocului de societate. Succes!

Pe Mihaela o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dragostea e fiica ploii

Cine ți-a spus că trebuie să te dezbraci ca să faci dragoste?

Aș fi vrut să-mi fi spus cineva

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. val / 29 February 2016 17:07

  păi sexul e atât de oribil, încât n-ar trebui să-l vrea nimeni. nici să-l vrea, nici să se presupună că-l vrea. iar cine simte că-l vrea ar trebui să se simtă deja vinovat, ca un virtual criminal care e gata oricând să-și comită crima. la care a fost programat genetic. să fim serioși, toți oamenii sănătoși vor sex.
  dacă unul dintre ei, să zicem ea, nu vrea doar sex, ci vrea dragoste, ori e foarte tânără, ori foarte idealistă. dragostea nu se caută, te găsește ea dacă are chef. vrea o familie? asta trebuie să-i spună de la bun început celuilalt, ca să se știe care sunt orizonturile de așteptare. dacă amândoi sunt onești, nu va suferi nimeni. dacă nu, degeaba ne mai batem gura aici.

  Reply
 2. Ilinka / 12 May 2015 12:38

  Si ce se intampla cand e invers? El nu vrea sex….a iesit dintr-o relatie in care era foarte implicat acum 3 saptamani, dar ce este intre noi nu a inceput atunci, ci cu mult inainte. Insa acum, el fiind liber am intrat intr-o alta faza dar tot la capitolul mangaieri suntem, nimic mai mult. Oare chiar asa de greu e sa creezi intimitate cu altcineva?

  Reply
 3. lotusull / 13 December 2014 21:57

  Dacă celălalt ar spune din capul locului ce vrea – păi, depinde de cum o spune 🙂 Dacă are simțul umorului dezvoltat peste medie, ar putea ieși o discuție cel puțin amuzantă. Nu se poate joi – dar poate găsim o fereastră vineri sau nu se poate deloc – răspunsuri ce pot fi formulate în ț moduri.
  Nu știu dacă neaparat ne prefacem. Tind să cred că, în virtutea unei legi ancestrale, reluăm acel joc primitiv. El pleacă la vânătoare/ o adulmecă/ o încolțește, etc; ea se plimbă prin fața lui, îl întărâtă/ îl înnebunește/ se lasă vânată, etc. Nici nu mai contează cine pe cine vânează de fapt. Scenariul clasic cu variațiunile de rigoare ce include și varianta ” ce-ai zice tu să ne hârjonim noi doi, fix joi ” ? 🙂
  Nu e nimic rău in a face sex. Doar că fără o cunoaștere/ tachinare, etc prealabilă, e posibil ca, după câteva partide, să te trezești într-o dimineață, să te scarpini filozofo-metafizico în creștetul capului și să te întrebi cine e omul de lângă tine și ce ai putea vorbi cu el. De unde rezultă că licuricii, visele romantice și muzica de harpă ar fi bine să meargă mână în mână cu ochii larg deschiși și așteptările realiste.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro