Grija zilei de poimâine

4 December 2014

Sau de ce ne e mai bine în România decât în Elveția și care ar fi grijile noastre pentru ziua de poimâine.

Când am fost eu prima dată în Elveția, acum vreo 10 ani, am avut drept ghid o italiancă blondă, trecută de prima tinerețe, care vorbea germana, engleza, franceză și evident, italiana. La vârsta, educația și ocupația ei, Francesca era bine pusă la punct cu problemele lumii, politice, economice sau sociale. Avea o părere bine marcată despre toate și, pe lângă șuetele amabile pe care le conducea grațios cu noi, grupul de românce jurnaliste, lansa și câte o discuție interesantă pe subiecte pline de miez: unul dintre ele, condiția femeii elvețiene.

Ai zice că, într-una din cele mai bogate țări ale lumii după PIB-ul pe cap de locuitor, locuitoarele ei fac baie în lapte și se ung cu miere, lipsite de grija zilei de mâine. Dar am descoperit că au două griji, din cele ale zilei de poimâine, și m-am gândit să vi le spun și vouă.

facelift

Puteți citi despre frumusețe și aici

Din unirea celor două națiuni – una bogată și una săracă – beneficiază toată lumea, inclusiv serviciile de transport și turism. Singurele suferinde sunt localnicele, care nu pot decât să constate cum ”bazinul” lor cu bărbați seacă treptat, în favoarea altor nații…

Și, ca și cum asta n-ar fi fost de ajuns, a apărut și moda operațiilor estetice, zice Francesca. Moda asta e în toată lumea, dar nu pentru ambele sexe. Chiar așa, câți bărbați ați văzut alergând la dermatolog pentru un botox sau un filler? Câți își fac blefaroplastie sau epilare definitivă? Eu nu cunosc niciunul. Dar știu 5 femei care au apelat deja la astfel de servicii. Pariez că voi știți mai multe. Cum e în România, așa și în Elveția. Doar că înmulțit cu 10. Adică la 50 de femei care apelează la chirurgul estetician, există zero bărbați (zero înmulțit cu 10 dă tot zero) care fac același lucru. De ce ar trebui ca femeile să se opereze și să se aranjeze continuu, de la tinerețe până la bătrânețe, în timp de bărbații își văd liniștiți de viață, carieră, pensie și soțiile lor mai tinere? Cu aranjatul părului și machiajul zilnic mai merge, zicea Francesca, dar efortul financiar și fizic de a face față unor intervenții medicale o dată la doi-trei ani, doar ca să arăți mult mai tânără decât soțul tău? Sau decât alți oameni de vârsta ta?

La asta mă gândesc și eu, în timp ce răsfoiesc reviste despre cum să arătăm mai bine, mai elegante și mai… feminine! Dar asta este o cu totul altă discuție, pe care o lăsăm pe data viitoare. Până atunci, grijă mare la cosmeticiană și dermatolog, că ei sunt viitorul nostru!

Pe Mihaela o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

M-am hotărât să devin independentă… energetic

Aș vrea să-i spun cum se va sfârși – groaznic! 

Dacă aș avea trei vieți

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro