Eşti viciul meu cel mai mare

Catchy

31 October 2016

Întotdeauna am fost departe de moralitate. Am gustat de la o vârstă fragedă din cupa plăcerilor interzise – cu care m-am înfrăţit, apoi, toată viaţa.

Mă linişteşte tutunul de care am nevoie ca de oxigen. Îmi place să simt aroma ţigării până în plămâni, unde ceaţa sa neagră îmi scurtează viaţa cu fiecare fum tras. Nu concep nicio seară fără whisky. Pahar după pahar, gândurile îmi amorţesc şi adorm într-un somn greu, care mă face să uit de tot ce e în jurul meu. Mă distrez doar în cazino, la masa de cărţi de joc. Bani şi nopţi pierdute pentru distracţie, pentru a demonstra tuturor că, măcar din când în când, norocul e de partea mea.

Şi deasupra tuturor eşti tu. Nici paharul, ţigara sau jetoanele nu mă pot face să uit, vreodată, seara în care ai fost a mea. Blestem ziua în care mi te-ai dat şi mă blestem pe mine că nu te am.

cuplu

Am vrut să mă las de tine imediat, dar nu mai aveam nicio speranţă. Visam pielea ta fină şi pletele-ţi aurii pe perna mea, iar când mă trezeam nu erai acolo. Te-am căutat de la munte până la mare, dar munţii te ascundeau, iar valurile mării nu făceau decât să îmi şoptească numele tău, râzând parcă de mine şi de durerea mea.

Când te-am văzut în braţele prietenului meu, am crezut că acela e sfârşitul şi că trebuie să zic pas, pentru prima dată. Apoi m-am aruncat în acest joc periculos, a cărui miza e însăşi viaţa mea. Vreau să fii a mea din nou. Vreau să mă mai îmbăt o dată cu sărutările tale şi să fiu intoxicat de parfumul tău de tei şi liliac.

Iată-mă în faţa casei tale, târziu în noapte, aşteptând să apari. Da, ştiu unde stai, deşi ţi-ai schimbat de multe ori adresa. Singurii mei martori sunt noaptea cea neagră şi frigul de toamnă. Îmi fac curaj să îţi las un mesaj, ca să cobori.

Dar, mai întâi, o să îmi aprind o ţigară…

Guest post by Roxana Ștefania

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Tată, eu nu mă mai grăbesc…

Povestea ei, povestea lui…

Să mă iubească aşa cum sunt

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
11,047 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro