EUROPAfest 2016

13 April 2016

EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, fiind singurul din Europa care reuneşte patru genuri muzicale –  jazz | blues | pop | clasic. În 2016, sub sloganul „It’s all about live quality music!”, EUROPAfest prezintă, în perioada 12–21 mai, peste 300 de artişti din 43 de ţări.

Concertele din cadrul festivalului vor avea loc la Bucureşti şi Sibiu, atât pe scene tradiţionale, cât şi în spaţii neconvenţionale. În afară de concerte, se vor organiza şi concursuri internaţionale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru ca totul să culmineze cu Concertul de Gală din 21 mai.

afis_EUROPAfest_EFFE_CasaRegala

Directorul festivalului, Luigi Gageos declara „Fiind muzician, am creat EUROPAfest cu pasiune. Am ales în echipă oameni care cred cu tărie că muzica adevărată va dăinui şi se va bucura de apreciere, dincolo de contextul comercial, cu branduri care apar peste noapte, prin tactici de marketing. În cei 23 de ani de existenţă am ales intenţionat să punem accentul pe conţinut, pe diversitate, pe noul val de artişti şi mai puţin pe imagine, pe împachetarea frumoasă care să vândă. Cred că avem un public avid de frumos, de lucruri de calitate care apreciază un festival autentic şi mă bucur să văd că numărul spectatorilor creşte exponenţial de la an la an.”

EUROPAfest este primul eveniment căruia Casă Regală din România i-a acordat Înaltul Patronaj, iar, în 2015, Comisia Europeană şi Parlamanetul European i-au acordat titulatura EFFE, Europe’s Finest Festivals.

Mai multe informaţii, aici.Citiţi şi

Despre UNTOLD

Festivalul George Enescu și BRD Groupe Société Générale creează împreună muzica unei noi etape în dezvoltarea festivalului

Un Orfeu modern – Elvis

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro