Există și bărbați înșelați și lor nu le dă nimeni sfaturi

2 March 2015

laura nureldinTot citesc articole despre „de ce sunt femeile înșelate”. Ce să faci, ce să nu faci, ce să spui, când să taci, ce să-i dai și ce să-i iei bărbatului de lângă tine ca să nu te trădeze. Cred că s-au scris tomuri întregi despre asta.

Și totuși, există și bărbați înșelați. Lor nu le dă nimeni sfaturi. Nu le spune nimeni cum să-și trateze femeia ca ea să nu caute alte brațe, mai calde. Poate că unii dintre ei chiar nu ştiu ce să facă, dar poate că alţii trăiesc cu convingerea fermă că simpla lor existenţă e suficientă pentru a asigura fericirea femeii de lângă ei.

Când un bărbat pleacă la alta, e pentru că „acasă nu are ce-i trebuie”. Când o femeie pleacă la altul, „e curvă”. Dar v-aţi întrebat vreo secundă dacă nu cumva nici ea n-are acasă ce-i trebuie, domnilor? Şi nu mă refer (doar) la sex. Cu siguranţă, și ea are nevoie de atenție, de căldură, de sprijin, de toate lucrurile pe care i se tot spune să le ofere bărbatului de lângă ea.

amanți

E adevărat, iubirea nu e un troc. Dai pentru că așa simți, nu pentru că aștepți ceva înapoi. Dar niciun om, indiferent de gen, nu poate iubi ca un câine. Din păcate.

Nu sunt avocata femeilor care înșală. Nu am înșelat şi nici nu o voi face vreodată. Nu sunt capabilă de asta. Nu mi s-ar părea loial față de omul de lângă mine să o fac. Oricât de dureros ar fi sfârșitul, prefer punctul în locul parantezei. Dar urăsc dublul standard.

Nu cred că avem nevoie de sfaturi despre cum să vă ținem lângă noi, domnilor! Cred că avem nevoie de voi și-atât. Atunci când vă iubim. Mi-ar plăcea să înțelegeți asta. Pentru cei care nu-nţeleg, există sfaturi.Citiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Jurnal de front

De ce ești singură, Iulia?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Tibi / 13 August 2015 15:42

  In concluzie, orice actiune are si reactiune. Reactiunea poate fi de 2 feluri: pro si contra. Usor sau greu. Inseli cand nu iubesti, te lupti cand iubesti. General valabil pentru ambele sexe. Introspectia sa va ajute nu sa intelegeti care e urmatorul pas: rau/bine, usor/greu. Ci cat de slabi suntem ca oameni, sau cat de puternici.
  Intr-o societate in care nici o valoare nu este promovata, poti avea asteptari numai de la spiritele cu adevarat frumoase. Din partea mea, puteti face orice.
  In final, parerea mea e ca mai bine sa nu ne dam cu parerea sau sa aruncam cu sfaturi. Nu toti au aceeasi educatie, dar toti au un plus si un minus. Cine suntem noi sa judecam pe altcineva in afara de noi? Norocul ni-l facem cu mana noastra. Karma exista si nu vine decat din interiorul nostru.

  Reply
 2. Cristi R. / 21 March 2015 19:56

  Pentru sfaturile pertinente date barbatilor inselati simt ca merita sa va rasplatesc cu o doza de bancuri:
  EA: – Daca stiam cat esti de sarac, nu ma mai maritam cu tine!
  EL: – Si eu cand iti ziceam ca esti tot ce am pe lume, de ce nu ma luai in serios?
  ——————————–
  Intr-o zi ajunge Maria tarziu acasa de la serviciu. Ion:
  – Unde-ai fost, Marie?
  – La caminu’ coltoral, e un curs unde invat sa vorbesc elevat.
  A doua seara, ajunge Maria si mai tarziu, dupa ora 10 seara. Ion, nervos:
  – Marie, unde-ai fost?
  – Nu ti-am spus, Ioane, la caminu’ coltoral… Invat sa vorbesc elevat.
  A treia seara ajunge Maria acasa dupa miezul noptii. Ion:
  – Sa nu-mi spui ca iar ai fost la caminul cultural…
  – Ba da, Ioane, nu ti-am spus?
  Ion, banuitor:
  – Ma, Marie, voi va f**eti acolo!
  La care Maria:
  – Indubitabil!
  —————————————
  – Ce zice rata?
  – Mac-mac.
  – Ce zice pisica?
  – Miau-miau.
  – Ce zice porcul?
  – Iubito, iti jur, e doar o colega!
  🙂

  Reply
 3. Mircea / 4 March 2015 10:55

  Eu n-am întâlnit femeie sau bărbat care în astfel de situații să facă ceva util cu “sfaturi”. Ba mai mult, în general acceptă “sfaturile” pe care vor să le audă. Ambele sexe sunt experte în a oferi sfaturi la un moment dat dar, din experiența mea cel puțin, am observat că experiența te învață mult mai bine. Și va insista până înveți. X te-a înșelat? Bun, învață și mergi mai departe. Dacă nu poți să mergi mai departe decât după câteva tomuri de sfaturi, ai altă problemă. Și pentru aia nu mai sunt sfaturi.

  Reply
  • Emilia / 5 March 2015 23:16

   Wow, bine ca le stii tu pe toate.. Si nasol ca n-ai intalnit tu exceptiile care sa-ti faca bine la suflet. Cred ca n-ai inteles nimic din ce a incercat Laura sa spuna aici. Dar e ok, n-ai fi primul care a ratat complet startul… La orice…

   Reply
 4. Constantin / 3 March 2015 9:08

  Pentru o persoana care nu dorește să fie avocata femeilor care înșeală, reușiți totuși să precizați cu destulă claritate că de fapt vinovată pentru scăparea lor este incompetența emoțională a bărbatului.
  Pentru o persoană care urăște dublul standard, generalizați această concluzie, fie numai prin faptul că nu luați în calcul și alte motivații plauzibile ale unei femei de a călca strâmb.

  Reply
  • Laura Nureldin / 3 March 2015 16:51

   “Dar v-aţi întrebat vreo secundă dacă nu cumva nici ea n-are acasă ce-i trebuie, domnilor?” Eu asta am scris. Sunt responsabilă pentru ce scriu, nu pentru interpretarea pe care o daţi dumneavoastră frazelor mele.

   Cât despre dublul standard, dacă suntem gata să acceptăm că incompetenţa emoţională a femeii e cea care alungă bărbatul, cred că ne putem întreba, măcar, dacă nu cumva incompetenţa emoţională a bărbatului e cea care alungă femeia. Atât. Am atins un punct nevralgic? Atunci e bine, asta duce la introspecţie.

   Reply
 5. Razvan / 2 March 2015 20:20

  in titlu era vorba de (eventuale) sfaturi pentru barbati in vreme ce la final se spune ” Nu cred că avem nevoie de sfaturi …..” find vorba de sfaturi pt femei; iata de ce nu sunt sfaturi pt barbati 🙂

  Reply
  • Laura Nureldin / 3 March 2015 15:14

   Sigur, pentru că titlul este extras din text. 🙂 Dacă-l citeşti pe tot, înţelegi concluzia 😉

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro