Fântâna tinereții nu există, dar există produse special create pentru o piele strălucitoare și sănătoasă din interior

16 July 2023

După vârsta de 30 ani începem să ne preocupăm tot mai mult de îngrijirea pielii, în special a tenului, pentru a întârzia cât mai mult posibil efectele pe care, inevitabil, timpul le lasă. Apelăm la diverse tratamente faciale și intervenții pentru a îmbunătăți și păstra un aspect mai tânăr al tenului și suntem la curent cu tot ce apare nou pe acest segment.

Super modelul Claudia Schiffer, 1995

În mare parte, rutina zilnică de îngrijire a pielii este dominată de utilizarea externă a diferitelor produse cosmetice – creme, serumuri, măști. Însă acestea nu sunt suficiente pentru a compensa procesul de îmbătrânire care începe în interiorul corpului, din straturile mai profunde ale pielii. Avem nevoie să suplimentăm această rutină, din interior, cu nutrienți, vitamine necesare corpului să susțină regenerarea celulară.

Colagenul, elementul cheie 

Îmbătrânirea pielii constă în pierderea treptată a componentelor structurale cheie ale pielii, cum ar fi colagenul și acidul hialuronic. De asemenea, scade capacitatea de luptă împotriva radicalilor liberi nocivi, produși de expunerea la soare, fumat și metabolismul celular intern.

Colagenul, unul din elementele cheie, reprezintă aproape 30% din toate proteinele organismului și 70% din cele ale pielii, fiind prin urmare, cea mai prezentă proteină din corpul uman. Colagenul conferă celulelor flexibilitate, susținere și stabilitate.

Producția internă de colagen din organism scade odată cu vârsta, ducând la apariția liniilor fine și a ridurilor. După vârsta de 25 de ani, producția de colagen scade progresiv, până la vârsta de 50 ani fiind redusă aproape la jumătate. Pentru a combate efectul trecerii timpului putem acționa din interior, reconstruind matricea extracelulară constituită în principal din colagen, redând astfel pielii elasticitatea și strălucirea.

 

Să fim conștiente: fântâna tinereții nu există, dar există produse special create pentru o piele strălucitoare și sănătoasă din interior, care acționează pentru a-i conferi fermitate, stimulând nivelul de colagen, elastină și hidratare și asigurând protecție împotriva stresului oxidativ.

Și pentru că starea de bine e direct legată de felul în care arătăm global, ca să zic așa, nu doar de cum ne arată fața, m-am gândit să vă reamintesc de un ajutor cinstit pentru cazul în care vă străduiți și voi să vă mențineți greutatea la nivelul dorit – apuretin slim. Mai ales dacă aveți o predispoziție de a reține apa în țesuturi.

O vară hidratată și cu alegeri înțelepte la capitolul frumusețe!Citiţi şi

După o vârstă, vin înfrânții la terapie

Sarah Jessica Parker: “Vreau doar să mă simt decent când mă trezesc”

𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮 𝐃𝐲𝐬𝐨𝐧: 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐩𝐮𝐥 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝟐𝟎% 𝐦𝐚𝐢 𝐬𝐮𝐛𝐭̦𝐢𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝐜𝐞𝐥 𝐚𝐥 𝐛𝐚̆𝐫𝐛𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐢𝐚𝐫 𝐨 𝐢𝐠𝐢𝐞𝐧𝐚̆ 𝐢𝐧𝐚𝐝𝐞𝐜𝐯𝐚𝐭𝐚̆ 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐥𝐚𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐮𝐜 𝐥𝐚 𝐜𝐚̆𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐚̆𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro