Fără manechine prea slabe pe podium

7 May 2017

Franţa s-a alăturat Spaniei şi Italiei în lupta împotriva anorexiei, interzicând manechinelor prea slabe să mai poată defila. De aceea, orice manechin, pentru a păşi pe podium, trebuie să prezinte un certificat de sănătate generală în care să fie menţionat şi indicele de masă corporală (IMC), cel care defineşte relaţia dintre înălţime şi greutate). Conform OMS (Organizaţia Mondială a Sănătaţii), un indice sub 18,5% indică o persoană slabă. Şi cum unde-i lege, nu-i tocmeală, cei care vor încălca aceste noi prevederi, publicate pe 6 mai 2017 în Monitorul Francez, se expun riscului de a face şase luni închisoare şi de a plăti amenzi în valoare de 75.000 de euro.

modele

Mai mult, legea a luat în calcul şi falsurile pe care mesajele publicitare le promovează, astfel că, începând cu data de 1 octombrie, toate imaginile retuşate care apar în print sau online vor trebui să fie însoţite de menţiunea „retuşat”.

Nu știm dacă această măsură va fi „o lovitură” pentru lumea modei, pentru că demersurile în acest sens sunt mai vechi și schimbarea dorită nu s-a produs încă.

Vă reamintim că încă din 2012 în Israel s-a votat o lege care interzicea apariția modelelor subnutrite în prezentările de modă și în reclame, și, în același an, două femei foarte cunoscute au luat public atitudine în legătură cu același subiect. “Ce ne-a făcut să credem că a fi slab este sinonim cu a fi frumos și că acesta este codul estetic pe care trebuie să-l urmăm?” a întrebat Franca Sozzani, redactorul șef al revistei Vogue Italia, în conferința “Sănătatea este frumusețe: Cum să ne definim”, ținută la Universitatea Harvard, împreună cu Arianna Huffington, mama unei adolescente cu dereglări alimentare şi cu modelul Doutzen Kroes, o femeie frumoasă ce poartă mărimea…6.Citiţi şi

Ce pantaloni smart se poartă în acest sezon

Elegie pentru anii ‘90

Cruella, diavolița care se-mbracă în Prada

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro