Feministele protestează şi după 40 de ani împotriva concursului Miss World

8 November 2011

Pe 6 noiembrie, la Londra, Miss Venezuela, Ivian Sarcos, 21 de ani, a fost încoronată ca cea de-a 61-a câştigătoare a concursului Miss World, început în 1951, tot în capitala britanică. 

 În timp ce la Earl’s Court cele 122 de concurente încercau să impresioneze juriul cu frumuseţea şi intenţiile lor de a schimba lumea, afară, peste 200 de feministe protestau împotriva acestui gen de concursuri. Cu singura deosebirea că acum au rămas îmbrăcate şi-au mai ars sutienele cum au făcut în urmă cu 40 de ani.

Chiar dacă o fostă Miss England încercase cu câteva zile înainte să împiedice protestul susţinând că astfel de concursuri sporesc puterea şi şansele femeilor şi că frumuseţea nu ar trebui să stârnească mânia, protestatarele au continuat să declare că aceste concursuri nu sunt doar o distracţie inocentă, ci sunt un semn că societatea trivializează femeile într-un fel care declanşa violenţe mergând până la crimă şi au apărut purtând pancarte pe care scria “Transformarea femeii într-un obiect nu va aduce pacea în lume”. Răspunsul organizatoarei concursului Miss England a fost scurt: “Miss World nu mai este doar o paradă în bikini. Trăim într-o societate liberă, în care femeile sunt perfect capabile să aleagă şi să lupte pentru ceea ce vor să facă în viaţă şi feministele ar trebui să înceteze să tot critice această decizie. Dacă nu vă place, nu va uitaţi!” Ciudat este că, deşi este urmărit de peste un miliard de oameni, acest concurs nu a mai fost difuzat în direct în Marea Britanie de nicio televiziune importantă de peste un deceniu. Biletul la spectacol a costat 100 de lire.

Voi ce credeţi despre aceste concursuri? Sunt protestele feministelor justificate?Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro