Festivaluri dedicate strugurilor

28 September 2020

Strugurii sunt un cadou minunat al naturii pe care chiar și un începător îi poate crește pe pământul său. Cultivarea viței de vie pentru vin este foarte populară în toată lumea și tot mai des puteți vedea proprietăți pe ale căror pământuri au fost plantate soiuri de viță de vie. Și, unde, la vremea culesului, au loc petreceri care își au originea în vremuri imemoriale. Deci dacă ați avut noroc la cazinou slotv, puteți cheltui câștigurile într-un mod foarte plăcut vizitând festivalurile de vin ale toamnei.

Sărbătoarea prilejuită de culesul strugurilor devine un adevărat festival al vinului. În unele țări acesta poate dura chiar și trei zile, timp în care cafenelele, barurile, standurile stradale de vinuri și formațiile muzicale dau viață orașelor vechi și fac viața mai plăcută. Oferta cuprinde de la plimbările prin vie și degustări de vinuri, la divertisment divers, pentru toate gusturile.

Festivalul recoltării strugurilor în România

Recoltarea strugurilor de vin a fost dintotdeauna considerată o sărbătoare. Nu doar tehnicile și principiile dezvoltate pentru prima dată în Roma antică pot fi găsite în vinificația modernă, dar și sărbătorile dedicate licorii lui Bachus au rămas vii în memoria poporului. Nu se mai zdrobesc strugurii ca altădată, dar cântecele tinerilor sclavi s-au transmis până azi. Atunci, în timpul culesului, nimeni nu îndrăznea să pedepsească un sclav. Mai mult, acesta putea să-și certe stăpânul și să bea oricât vin dorea (sau în ordine inversă).

Câteva lucruri interesante:

  •  pe pământul nostru s-a produs vin de aproximativ 3000 de ani.
  •  podgoriile ocupă acum aproximativ 300.000 de hectare.
  •  producția anuală este de aproximativ 7 milioane de litri de vin.

În România, culesul viilor este sărbătoare națională și se serbează pe 13 septembrie. În perioada de recoltare, căzile de nucșoară și un ulcior de lut sunt plasate la ușa cramei pentru ca trecătorii să guste și să evalueze calitatea vinului. Iar după o sărbătoare cu distracții și vin vă puteți întoarce la SlotV, și, în cazul în care capul pare cam greu după degustări, încercați doar  jocuri demo pentru a elimina riscul unor pariuri nechibzuite.Citiţi şi

Ca să fie limpede, este nevoie de tulburări

Vin sărbătorile, vin… VIN???!!! (sau cum am devenit alcoolică)

Deocamdată, un exercițiu de imaginație: ce vin duci la o petrecere

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro