Feudalismul cu girofar (și fără): din nou despre retardul nostru istoric

3 September 2020

Ce căuta ministrul Transporturilor într-o mașină înfiptă într-un gard, la Drăganul, în județul Argeș?

Faptele sunt cunoscute și ignorate, istoria, fiind despre primitivsm, e puțin mai complicată.

Lucian Bode e ministrul Transporturilor din România, pentru că România are minister de Transporturi, deși nu e cazul.

România e o țară care are o infrastructură rutieră de anii 1960-1970. Atât am putut noi, cu retadul nostru istoric.

Ministrul Transporturilor ar fi putut să circule foarte bine pe o autostradă, atât că predecesorii domniei sale, precum și domnia sa (altfel degrabă tăietor de panglici) n-au fost în stare să târască transporturile în mileniul III.

De altfel, românii au fost foarte prietenoși cu impostura în forma continuată de la Transporturi.

Fiindcă avea gura mare, pe cel mai faimos ministru de Transporturi l-au făcut chiar președintele României, chiar dacă, într-un superb exercițiu de alba-neagra, a făcut sărmana flotă amintire.

Neavând însă autostrăzi, ministrul Transporturilor e obligat, iată, să se miște în ritmul melcului, ritmul retardului nostru istoric – cu pulimea, deci.

Și ce face atunci un dregător carpato-danubiano-pontic? Cum ce face? E sechestrat de șoferul de la SPP, care încalcă toate regulile de circulație rutieră, din proprie inițiativă desigur, și îi dă talpă de nebun.

Cel puțin, crezându-ne imbecili, asta e varianta pe care președintele-navetist Iohannis a livrat-o deja opiniei publice.

Ministrul Bode a livrat o tăcere rotundă, românească și ea. N-a catadicsit să informeze unde se grăbea. Dacă era de la Interne, poate avea vreun rendez-vous cu interlopii. Dar așa?

Întâmplător, acum n-a murit niciun cetățean nevinovat, plătitor de taxe și impozite într-un stat fantomă, unde dacă nu te omoară mașina vreunui ministru al transporturilor grăbit (n-avem drumuri, de) păstrezi totuși șanse să te omoare un medic fără diplomă sau să-ți cadă vreo clădire în cap, dacă faci imprudența să mergi pe stradă prin capitala acestui bâlci criminal.

Nu-i nimic, feudalismul nostru cu girofar (și fără) va merge mai departe. Nu-i nimic, o să moară un cetățean sau poate o sută data viitoare.

Ei, și ce dacă o să moară? Parcă asta ne-a împiedicat vreodată să mimăm că trecem mai departe prin istorie.

Am șmecherit noi revoluția, mineriadele, morții și mutilații din Colectiv, doar n-o să ne împiedicăm de un ministru cu cracii-n sus într-o mașină rătăcită într-un gard din Drăganul, județul Argeș.

Stați liniștiți, vom fi tot noi. Tot noi: stăpâni și sclavi, și dacă din când în când mai mor ăștia din urmă, din coliziunea cu vreun demnitar grăbit, avem oricând vorba aceluiași președinte-navetist: ghinion.

Da, da, alde Bode, misteriosul cel grăbit, e încă ministru la Transporturi. Deși, vedeți dumneavoastră, nu e cazul.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cununa regăsirii

Apa rece a amintirilor

Domnule ministru, vă voi spune pentru ce voi face eu grevă!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro