Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Food Photographer 2019: un festin cu tăiţei a luat premiul cel mare

6 May 2019

Fotograful chinez Jianhui Liao a fost ales marele câştigător al concursului Food Photographer of the Year 2019. Fotografia realizată de acesta, intitulată “Cazanul cu tăiţei”, exprimă o parte a ritualului de sărbătorire a zeiţei Nuwa, ţinută în regiunea Shexian din provincia chineză Hebei.

În cadrul festivităţii anuale, sătenii poartă costume din timpul dinastiei Qing pentru a celebra naşterea zeiţei Nuwa, iar la prânz marchează momentul mâncând oale întregi cu tăiţei. Pentru această imagine, Liao a primit un cec în valoare de 5.000 de lire sterline.

“Fotografia s-a remarcat în faţa celorlalte din categorie prin felul în care Liao a reuşit să facă subiectul să conteze, un festin al comunităţii, atât de frumos şi de plin de atmosferă. Competiţia a fost acerbă, au existat peste 9.000 de fotografii din 77 de ţări în concurs, mai multe ca niciodată, iar standardul de calitate a fost fenomenal”, a spus Andy Macdonald, unul dintre juraţii competiţiei.

Iată mai jos o selecţie a fotografiilor câştigătoare la celelalte categorii din concurs:

Food Stylist Award: Caramel Jammy Dodgers, de Kim Morphew, Marea Britanie

Kim Morphew a fost autorul acestor biscuiţi de casă, fotografiaţi de Martin Poole.

Adu recolta acasă: recoltând aur, de Kazi Mushfiq, Bangladesh

Kazi Mushfiq: “Fermierii muncesc din greu pentru a recolta orezul, care este precum aurul pentru ei”

Portret de mâncare Marks & Spencer: Tartă Tatin cu cimbru, de Nick Millward, Marea Britanie

Nick Millward: “O simplă tartă tatin cu cimbru pentru un plus de savoare, realizată de Clodagh McKenna”

Politica mâncării: revolta unei vaci, de Martin Chamberlain, Marea Britanie

Martin Chamberlain: “Această vacă probabil îşi ştia destinul. Abia adusă de la un obor din Nizwa, Oman, ea s-a arătat extrem de dedoritoare să se supună comenzilor noilor proprietari, astfel că s-a aplecat pe picioarele din faţă, lăsându-i pe oameni nedumeriţi”

Production Paradise Previously Published: Caracatiţa roşie, de Cosimo Barletta, Italia

Cosimo Barletta: “Când eliberezi Kraken-ul pe masă… nu ştii niciodată ce se poate întâmpla!”

Mâncare de vânzare: Ramadan, de Elise Humphrey, Marea Britanie

Elise Humphrey: “O proprietară de tarabă din Yogyakarta, Indonezia, stă printre fructe interzise în timpul Ramadanului, visând la următoarea ei masă”.

Food Bloggers: Paste la uscat, de Aimee Twigger, Marea Britanie

Aimee Twigger: “Paste cu inserţii de ierburi, lăsate la uscat în dreptul ferestrei”.

Student Food Photographer: Cina carnală, de Chloe Dann, Australia

Chloe Dann: “Această fotografie face parte dintr-o serie care explorează corporalitatea obiceiurilor de consum ale oamenilor şi rolul artelor culinare în relaţia dintre natură şi cultură”.

Premiul Fujifilm pentru Inovaţie: Oul spart, de Michael Hedge, Marea Britanie

Michael Hedge: “Imaginea este parte dintr-o serie pe care am realizat-o pentru revista RSA şi ilustrează delicata relaţie dintre mâncare, agricultură şi mediul rural”.

Mâncare pentru familie: Tribul Bonda, de Sanghamitra Sarkar, India

Sanghamitra Sarkar: “Regiunea indiană Odisha este compusă din multe comunităţi tribale, iar Bonda este una dintre ele. Oamenii duc o viaţă foarte simplă. Societatea modernă nu i-a schimbat, deoarece ei şi-au protejat cu grijă cultura şi tradiţiile. În imagine, femeile Bonda prepară mâncarea pe foc într-o oală de lut”.

InterContinental Food at the Table: Scoici gata de mâncat, de Giles Christopher, Marea Britanie

Giles Christopher: “O imagine realizată în studio, cu scoici aşezate pe un şervet, pe o masa rustică, pentru restaurantele Harry Ramsden”.

Young 10 & Under: Iubirea Fructului Pasiunii, de Joshua George, Bahrain

Joshua George: “Un fruct al pasiunii cules direct de pe plantă este foarte gustos şi distractiv”.

Selecţia foto a fost oferită de Pink Lady food Photographer of the Year 2019.

Sursa

Dacă răsfoind presă internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.



Citiţi şi

Rezultate PISA 2018: 44% dintre elevii de 15 ani nu înțeleg ce citesc

ASIA FEST – Festivalul Culturilor Asiatice ediția a VII a la Romexpo

Mereu e nevoie (și) de o fată inteligentă – Ladies in Black

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro