Franțuzoaicele și coafurile lor

16 March 2018

Stilul franțuzoaicelor de a se îmbrăca, de a merge, de a iubi, a fost mereu un subiect controversat. Acum, e rândul coafurilor! Se poartă stilul din imagine și sigur să vor găsi destui care să întrebe malițios care coafură?, că pare cam nepieptănată domnișoara. (Pardon, doamna, pentru că în Franța s-a interzis acest apelativ considerat sexist.) Ei, bine, zic să ne uităm mai atent și apoi să comentăm.

stil tunsoare

Prima observație:

Părul, deși mai lung, are volum. Deci e tuns cu știință, cu lungimi diferite.

A doua observație:

Pare “șuvițat” ca și când ar fi nespălat, dar are luciul unui păr sănătos, îngrijit. Deci e doar o dezordine studiată. (Degeaba v-ați gândit la doamnele de la Curtea Franței și perucile lor care nu se știe ce ascundeau, că obișnuiau să-și scarpine pielea capului cu niște bețișoare lungi…)

Deci, franțuzoaicele știu să pară naturale fără să pară și că s-a muncit pentru asta. Cu alte cuvinte, nu este nimic „natural” în look-ul natural. Doar multă cunoaștere, încredere și ceva bani… Pentru o tunsoarea impecabilă, o culoare potrivită (de preferință, în tonuri diferite, dar bine armonizate) și o îngrijire susținută.

Acum, o întrebare: oare stilul acesta deloc natural ciufulit se potrivește și femeilor de 40+ și chiar mai sus? Ce facem când apar primele fire albe, ce lungime de păr să alegem, ce tunsoare, câtă dezordine suportă imaginea și firea noastră?

Vopsit sau nu? 

Îți cam trebuie curaj să-ți lași părul cu fire albe, dar nu uitați că vulpile argintii sunt foarte atrăgătoare… Helen Mirren vă spune ceva? 🙂

Scurt sau lung?

Părul mediu spre lung pare cea mai bună opțiune. Cu excepția cazurilor în care părul e rar sau are firul foarte subțire.

Forma

Lungimi inegale, pentru acel look franțuzesc de la care am pornit.

Dezordinea

Nu avem decât să încercăm până când găsim exact tipul ori gradul de „dezordine” care ni se potrivește. Eliminând extremele: prea dezordonat – și chiar părem neîngrijite – ori prea aranjat – și părem cam prea pre(ten)țioase.

Sophie Marceau

Actrița Sophie Marceau, 51

juliette_binoche

Juliette Binoche, 54

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert, 65 

Audrey Tautou

Audrey Tautou, 41

La bună alegere! 🙂Citiţi şi

Aceste franțuzoaice care ne irită cu stilul lor inimitabil

Cu dragoste și încrâncenare

Your Style. Your Story: Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro