FYI

4 February 2016

A 50-a ediţie Super Bowl: mingi din aur şi pietre preţioase

50 de designeri de bijuterii, în frunte cu Tiffany&Co, s-au întrecut în realizarea unor opere de artă care simbolizează mingea de fotbal american. Cei mai mulți au folosit pentru obiectele care urmează să fie scoase la licitație până pe 14 februarie metale și pietre prețioase. Suma minimă de pornire pentru fiecare licitație este de 500 USD, iar fondurile vor fi donate NFL.

Super Bowl 2016 este programat pentru duminică, 7 februarie, pe Levi’s Stadium din Santa Clara, California. Echipele combatante în marea finală – Denver Broncos şi Carolina Panthers.

Lady Gaga va interpreta imnul Statelor Unite ala Americii, iar în pauză vor evolua Beyonce și trupa Coldplay.

-superbowl-50-tiffany

Propovăduirea modernă – Papa, artist de cinema

Papa Francisc va juca în filmul „Beyond the Sun”, produs de AMBI Pictures, fiind prima dată când un şef al Bisericii Catolice interpretează un rol într-un film. Însuși Papa Francisc a cerut producerea acestuia și vrea să comunice (mai ales copiilor) prin intermediul lui sensul pildelor din Noul Testament.

O seară cu „Generaţia 80”

„Generaţia ’80” se întâlneşte cu publicul, pe 10 februarie, de la ora 19.00, la Clubul Ţăranului Român din București, alături de criticul Dan C. Mihăilescu şi Cosmin Ciotloş, coordonatorul antologiei „111 cele mai frumoase poezii ale generaţiei ’80”, apărută la editura Nemira.

Embrionii umani pot fi folosiţi în scopuri ştiinţifice

„Am aprobat cererea doctorului Kathy Niakan de la Institutul Francis Crick (din Londra) de a adăuga posibilitatea manipularii embrionilor (umani) la autorizația sa de cercetare”, a anunță HFEA, autoritatea britanică de fertilizare umană și embriologie.

Embrionii pot fi doar supuși experimentelor, nu și implantați. Cercetările au ca scop identificarea motivelor care provoacă pierderea sarcinilor la anumite femei.

Războiul rece ameninţă: „I’ll be back!”

După 20 de ani de inactivitate militară, Suedia resuscitează, de teama rușilor, baza strategică din insula Gotland. Motivul? Ministrul suedez al apărării susține că, în ultima vreme, în Marea Baltică exercițiile militare ale rușilor s-au înmulțit. În plus, se întâmplă frecvent ca avioanele rușilor să survoleze, la limită, spațiul aerian al Suediei. Între timp, alte avioane rusești lansează atacuri aeriene asupra Siriei, venind să sprijine autoritățile siriene în lupta împotriva Statului Islamic.Citiţi şi

Bon Bijou – Starry Night Collection

Dacă aș fi milionar și aș avea o iubită

1 iunie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro