Gama spaniolă ISDIN sau cum contracarăm eficient fotoîmbătrânirea

7 July 2021

Oamenii iubesc soarele, oamenii se bronzează intenționat, uneori și la solar. Oamenii au aflat de pericole, dar cred că pielea bronzată e sexi. Oamenii vor să rămână tineri. Dar soarele îmbătrânește pielea neprotejată. Azi, oamenii știu despre cremele cu protecție UV și totuși nu le folosesc constant și suficient. De dragul sănătății celui mai extins organ al nostru, înaintea oricărei convingeri despre frumusețea pielii bronzate, n-avem altă cale decât să ne protejăm ca la carte. Și cu ce produse o facem e la fel de important. Iar dacă femeile înțeleg asta, toată lumea e salvată. 🙂

Kate Upton pentru Vogue Spania, iulie 2012

Dacă tot ne preocupă diminuarea efectului nociv al soarelui asupra pielii, să începem cu o minimă explicație a procesului de îmbătrânire. Când știm  ce se întâmplă, parcă altfel ne apărăm, altfel ne alegem aliații anti-îmbătrânire. 

De la 30 de ani încolo, pielea feței începe să-și piardă gradat din grosime, elasticitate, fermitate, volum, strălucire, luminozitate, finețe, catifelare, din capacitatea de reparare ori din cea de a menține apa… Adică se ridează, se lasă, se asprește, se pătează, se usucă… Numai belele… Și toate astea pentru că în fiecare dintre cele trei straturi ale pielii – derm, epiderm și hipoderm – au loc modificări – unele provocate din interior, care țin de gen și genetică, altele provocate din exterior (foto-îmbătrânirea, fumatul, stresul).

Să pătrundem în cele trei straturi ale pielii și să vedem ce se întâmplă acolo după 30 de ani.

În epiderm, numărul de celule scade cu 10% cu fiecare deceniu de viață. Și parcă nu era de ajuns că le scade numărul, cu timpul devin mai subțiri și mai puțin aderente. Iar scăderea aderenței intracelulare duce la creșterea pierderilor de apă la nivelul barierei cutanate și pielea se usucă.

În derm, se află întreaga structură de suport a pielii – o schelărie de colagen și elastină produse de fibrolaste, iar la 30 de ani acestea își pierd abilitatea de a le mai sintetiza! Cam atunci încep să apară și primele riduri… Nu-i așa că se leagă lucrurile? Trebuie să mai știți că până la 35, am pierdut deja 10% din zestre și până la 55, aproape 45% din volumul feței… Pentru că volumul feței și alura tinerească sunt date de toate aceste materiale de suport din derm, dar și de adipocite  (celulele sferice de grăsime) din hipoderm, cel mai profund strat al pielii, care scad în volum, nu ca număr, odată cu trecerea anilor.

Dacă am înțeles cum se deteriorează pielea cu timpul și că razele soarelui atacă fix rețeaua de suport a pielii și favorizează pierderea apei, atunci înțelegem și ce anume caută producătorii de cosmetice pentru plajă sau de ce cremele obișnuite conțin de ani de zile și factori de protecție solară.

Cum contracarăm fotoîmbătrânirea

Îmbătrânim, asta e, dar de ce să ne grăbim? Un lucru trebuie să fie clar: chiar dacă generația care are acum 50+ a făcut toate excesele posibile în tinerețe, acum nu mai e permisă ignoranța solară, entuziastă. Și totuși…

În ciuda faptului că e tot mai largă înțelegerea legăturii dintre expunerea la UV și melanom, studiile arată că această cunoaștere nu se transpune în practică:

 • 92% dintre participanți au recunoscut că expunerea la soare poate cauza probleme de sănătate, dar numai 18% își protejează mereu pielea de soare.
 • 61% cred că pielea bronzată te face mai atractiv și 49% nici nu-și pot imagina să se întoarcă nebronzați dintr-o vacanță
 • Mai mulți oameni dezvoltă cancer de piele din cauza solarului decât să facă cancer de plămâni din cauza fumatului
 • Doar 11% își verifică alunițele la dermatolog și numai 33% au făcut un control anual al pielii în ciuda recomandării dermatologilor ca examinarea pielii ar trebui făcută la patru săptămâni.

Poate părea exagerat, dar întotdeauna paza bună a trecut primejdia rea. Care chiar există și este de speriat: melanomul va căpăta proporții endemice până în 2040… Deci răspunsul e ne dăm cu creme de protecție. 

Dar cum ne facem alegerile ca să avem maximul de protecție și siguranță, adică să nu cumva să facem mai mult rău decât bine? Ne interesează aceleași trei lucruri ca la orice achiziție:

 1. reputația brandului (pentru asta există internetul și părerile consumatorilor câștigă în fața reclamelor plătite să convingă)
 2. calitatea și eficiența produselor (vânzările reflectă numărul utilizatorilor mulțumiți)
 3. prețul (să fie corect, în raport cu calitatea)

Recomandarea Catchy pentru vara 2021 – gama fotoprotectoare spaniolă ISDIN

Între produsele care au ajuns anul acesta în topul preferințelor noastre se află produsele ISDIN, grupate în game ce acoperă toate nevoile unei familii: Fotoprotector ISDIN, FotoUltra ISDIN, Eryfotona, Isdinceutics.

Argumentele de încredere 

45 de ani de experiență, numărul 1 în Spania, misiune declarată: ajutăm oamenii să se bucure de o piele sănătoasă și frumoasă, oferă protecție pentru fiecare tip de piele.

Odată bifate aceste lucruri, am mers mai departe și am ales trei produse pentru vară.

 1. Loțiunea facială de protecție solară AGE REPAIR Fusion Water

NOU! Hidratare intensă. Absorbție imediată.

Loțiunea în fază apoasă are triplă acțiune împotriva fotoîmbătrânirii pielii: protejează (nivel ridicat de protecție UV – SPF 50), repară (complexul DNA Repairsomes® stimulează refacerea celulară dupa acțiunea nocivă a soarelui) și reduce ridurile, îmbunătățește luminozitatea, hidratarea și elasticitatea pielii. Este o excelentă bază de machiaj, în caz că veți continua să folosiți produse de make up. Produsul are filtre chimice și biologice.

Mod de utilizare

Aplicați direct pe pielea uscată sau udă, cu treizeci de minute înainte de expunerea la soare. Apoi aplicați din nou la fiecare 2 ore și dacă transpirați intens, după înot sau uscare cu prosopul. Dacă se aplică o cantitate redusă, puterea de a proteja se diminuează.

2. FOTOPROTECTOR ISDIN Hydro Lotion cu SPF 50

Această loțiune cu formulă avansata bifazică oferă protecție împotriva radiațiilor UVB/UVA, ajută la detoxifierea pielii expuse la soare și la revitalizarea ei prin creșterea expresiei Thioredoxinei (TRX) în keratinocite și fibroblaste (protejând astfel membrana mitocondrială). TRX sunt proteine care acționează ca anti-oxidanți, facilitând reducerea altor proteine printr-un schimb tiol-disulfură în cisteină. Tioredoxinele se găsesc în aproape toate organismele și sunt esențiale pentru viață la mamifere. CHLORELLA MARIS, sursa naturală cu cea mai mare concentrație de clorofilă, este ingredientul natural cu putere anti-oxidanta ridicata care previne distrugerea colagenului, elastinei si lamininei. Pe lângă clorofilă, conține beta-caroten, Vitamina E. Hydro Lotion are filtre chimice și biologice.

Mod de utilizare:

Înainte de aplicare, agitați energic timp de 5 secunde până când produsul este omogen. Aplicați o cantitate generoasă pe pielea uscată, de la o distanță de maxim 5 cm față de piele, cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. După aplicarea produsului, întindeți-l în strat uniform până la absorbirea completă. Pulverizați suficient produs pentru a acoperi întreaga suprafață. Dacă reduceți cantitatea de produs, reduceți și factorul de protecție. Repetați la fiecare 2 ore și dacă transpirați, după înot sau uscare cu prosopul. Evitați contactul cu ochii și mucoasele. Nu pulverizați pe față. Nu pulverizați în apropierea ochilor sau a pielii cu leziuni. Testat dermatologic. Potrivit pentru pielea sensibilă. Rezistent la apă.

3. ISDIN UV Mineral Brush: Pudră cu aplicator pensulă pentru protectie solară cu uz zilnic, cu spectru larg, cu filtre minerale pentru protecția împotriva radiațiilor UVB și UVA și împotriva luminii albastre de energie înaltă și a radiațiilor infra-roșii (IR-A).

 

 

Protecție ridicată UVB/UVA SPF50 și 100% filtre minerale. Reduce vizibil ridurile și porii. Aplicare ușoară din mers, de-a lungul întregului an. Se poate aplică peste machiaj. Textura sub formă de pudra lejeră conferă un aspect mat, invizibil, care permite pielii să respire. Cu ingrediente anti-poluare, care protejează pielea de poluanții din mediu.

Mod de utilizare:

Aplicați direct pe pielea uscată și hidratată în prealabil, înainte de expunerea la soare. Aplicați ca ultimul pas în rutina de machiaj. Pentru a păstra nivelul de protecție solară, aplicați de câte ori considerați necesar, la un interval de cel mult 2 ore și, în special, după ce ați transpirat intens. Dacă se aplică o cantitate redusă, factorul de protecție este mai mic. Evitați contactul cu ochii și mucoasele. În caz de contact cu ochii, clătiți imediat cu apă. Evitați să respirați pudra. Nu udați pensula deoarece se poate uda pudra. A nu se lasă la îndemână copiilor. Produsul este testat dermatologic și este potrivit pentru pielea atopică și sensibilă. Produsul este hipoalergenic, cu o formulă care reduce riscul apariției de alergii. Este rezistent la apă.

Cum se utilizează UV MINERAL BRUSH

1. Coborâți inelul transparent, îndepărtați bandă elastică și încărcați pensula realizând mișcări circulare pe dosul palmei până când mineralele încep să curgă.

Sfat: Înainte de aplicare, loviți de două ori pensula de dosul palmei pentru a îndepărta surplusul.

2. Aplicați realizând mișcări circulare cu pensula pentru a asigura o eliberare corectă a pudrei.

3. Treceți pensula în mod uniform și generos pe întreagă față și pe zonele expuse la soare (gât, decolteu și dosul mâinii).

4. Aplicați produsul pe pielea uscată înainte de expunerea la soare și reaplicati cât de des considerați necesar, la un interval de cel mult 2 ore.

Vacață frumoasă și fără arsuri cu ISDIN! Citiţi şi

Maia Morgenstern: Nu se face așa ceva! E rușine! Te faci de râs! Ia vezi cum faci?!?!

Exozomii – stelele în devenire ale medicinei regenerative

Alimente cu rol nutritiv pentru piele și păr: Înțelegerea nutriției externe

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro