Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Gata prânzul – Rețeta zilei pentru cei grăbiți

28 June 2018

andraE sezonul roșiilor, al curelor de slăbire, al consumatorilor vegan, al pauzelor foarte scurte, din ce în ce mai scurte, între orele pline de la servici, așa că ne putem gândi la o rețetă ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână, foarte sănătoasă și apetisantă. S-ar putea să vă ia maxim 15 minute s-o preparați, dar va fi un deliciu pentru întreaga familie, garantat. Ca să nu lungim vorba, ingredientele:

 

-o ceapă potrivită, tocată mărunt

-2-3 căței de usturoi (depinde de programul de după:)

-o lingură de ulei de măsline, prelucrat la rece (sau nu)

-cam un kg de roșii proastele, coapte și aromate (atenție cum le alegeți, aveți aici recomandări de la profesioniști); dacă nu, puteți folosi și o conservă de roșii întregi și 250 ml de suc de roșii

-o jumătate de cană de apă/supă clară

-o mână de nuci cashew crude

-un vârf de cuțit de piper cayenne, după cât de iute vă place mâncarea, în general, sau după cum suportați…

-sare și piper

easy-creamy-tomato-soup-dairy-free

Sursă foto: abeautifulmess.com

Modul de preparare, pe rapid înainte:

-mărunțiți ceapa și usturoiul (se poate face cu un chopper), adăugați-le în uleiul încis într-o tigaie non-adezivă mai înaltă, cu fund dublu – dacă se poate -, pentru 5 minute și amestecați, în timp ce răsfoiți Catchy.ro:)

-adăugați roșiile tăiate mărunt și, (dacă ați folosit conservă, sucul de roșii necesar), apa, nucile cashew, sarea, piperul și pudra cayenne după gust, lăsați la foc mediu, amestecând, încă 4-5 minute

-după ce s-a răcit suficient, cu ajutorul unui blender, mixați totul până la consistența dorită, pe care o puteți controla adăugând suc de roșii sau apă, depinde de preferințe.

Se poate servi caldă sau rece, cu același succes. Păstorel Teodoreanu, celebrul scriitor, adăuga și puțin cimbru, care îi dă un gust exotic.

Poftă bună!

 

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.

 



Citiţi şi

O viață cât un an…

Cum a putut un copil să îi prezică altui copil viitorul?

E jale la mare, pericol de femei acre!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
935 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro