Grasă sau frumoasă?

15 April 2014

MIRELA RN-am fost niciodată invidioasă pe femeile frumoase. Toată viaţa am avut prietene după care întorceau capul toţi bărbaţii. Nu mi-am dorit niciodată să fiu ca ele sau în locul lor, pentru că am înţeles la timp că nu e simplu să gestionezi atâta frumuseţe. Prietenele mele frumoase au avut tot timpul probleme cu partenerii lor pentru că ele erau suspectate de flirt cu toţi bărbaţii care le dezbrăcau din priviri. Prietenele mele frumoase s-au luptat cu şefii pentru că le-ar fi vrut în patul lor. Prietenele mele frumoase au renunţat la joburi bune şi în care se simţeau bine pentru că nevestele şefilor lor au condiţionat ciorba caldă de acasa cu dispariţia lor din firmă. Prietenele mele frumoase n-au fost întotdeauna luate în serios sau respectate de subalternii lor care nu vedeau dincolo de carcasa din faţa ochilor.

Am văzut atâta nefericire în vieţile lor. Am aflat la timp preţul frumuseţii şi n-am fost niciodată invidioasă. Eu am reuşit sa le vad frumuseţea şi forţa şi generozitatea aceea ascunsă în spatele unui corp şi-al unui chip frumos. Dar le-am văzut şi lacrimile atunci când oboseau să ştie că sunt privite doar ca nişte bibelouri sau ca nişte cadouri frumos ambalate. Aş fi vrut şi eu să arunc pe mine o haină şi să pară că am studiat o oră cu ce mă îmbrac, iar când ies pe stradă să întoarcă toţi bărbaţii capul după mine.

grasă si frumoasă

Pe mine şefii m-au tratat tot timpul ca pe un partener cu drepturi egale. Subalternii m-au recunoscut ca şef. Mi-am permis toată viaţa să am prieteni bărbaţi. Nevestele şefilor, colegilor, prietenilor mei au dormit liniştite acasă în ceea ce m-a privit. Hai, că avem şi noi, astea mai micuţe şi mai grăsuţe, avantajele noastre. Chiar dacă atunci când vrem să plecăm undeva ne îmbrăcăm şi ne dezbrăcăm de o sută de mii de ori şi plecăm tot cu tricoul lălâu pe care îl purtăm de o lună. Chiar dacă facem dragoste cu toate draperiile trase, chiar dacă atunci când ne ridică un bărbat îşi riscă hernia. Ni se spune tot timpul că suntem foarte deştepte şi suntem bătute tovărăşeşte pe umăr, nu grosolan pe fund.

Eu nu cred că există femeie care să fie mai grasă cu 10 de kilograme decât e normal şi care să se simtă cu adevărat bine în pielea ei. Cred că zâmbetul şi-l desenează dimineaţa pe faţă după ce şi-a şters tona de lacrimi înainte de-a alege tricoul cu care să se îmbrace. Dacă o să fie sinceră cu tine, femeia frumoasă o să-ţi dezvăluie toată tristeţea pe care i-o aduce frumuseţea, iar femeia grăsuţă o să-ţi spună care-i preţul să fie mai plinuţă. Niciuna dintre ele nu e de invidiat. E de iubit aşa cum e.

Pe Mirela o găsiți, toată, aici.Citiţi şi

Nu doar nenorocită, baby (part II)

Apa rece a amintirilor

În concluzie, cum naiba zici că ne merge bine? 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Alexandru / 3 December 2015 11:38

  “Prietenele mele frumoase au renunţat la joburi bune şi în care se simţeau bine pentru că nevestele şefilor lor au condiţionat ciorba caldă de acasa cu dispariţia lor din firmă ”

  Inseamna ca nu erau atat de inteligente sa gestioneze o astfel de situatie. Erau doar frumoase. Daca renunti la un job bun pentru asa, cred ca este o scuza pentru nereusita.

  “Nu mi-am dorit niciodată să fiu ca ele sau în locul lor,”

  Un gram de ipocrizie. Prin ADN suntem proiectati sa vrem sa fim frumosi si aratam bine. Mai ales tu.

  “Eu nu cred că există femeie care să fie mai grasă cu 10 de kilograme decât e normal şi care să se simtă cu adevărat bine în pielea ei.”

  Se numeste bun simt!

  “Pe mine şefii m-au tratat tot timpul ca pe un partener cu drepturi egale. Subalternii m-au recunoscut ca şef. Mi-am permis toată viaţa să am prieteni bărbaţi.”

  Bla bla bla. Sunt curios daca acei barbati care iti erau prieteni aveau prietene sau daca tu esti genul “amica” buna….got the picture? 🙂 In rest numai de bine. Astept comentariile predictibile ………………

  Reply
 2. Rita / 20 April 2014 22:42

  A doua postare a dlui lup este absolut bestiala! :))) O fractura logica desavarsita!! :))

  Reply
 3. Rita / 20 April 2014 22:34

  Sigur, domnu’ lupu, s au inghesuit toate frumoasele slabe la usa ta, ti au cazut in brate la smpla ta aparritie, dar tu, nu si nu, ai vrut numai grasute! :)))
  Esti chiar funny!! Cand vulpea n ajunge la struguri zice ca s acri! Pardon, lupul! :

  Reply
 4. camelia / 17 April 2014 9:03

  brava tie, bine le-ai zis! N-am inteles niciodata ce-i nebunia asta cu “sa le placi barbatilor”. De parca asta ar fi unicul scop al femeilor: sa-si gaseasca un barbat. Hehe, au trecut timpurile alea 🙂 Alo, cati barbati isi fac griji sa placa femeilor??? Iar sa arate ca un bibelou e alegerea lor, n-au de ce sa fie triste, cum si-au asternut… Paste minunat surori, si nu va uitati la calorii…

  Reply
 5. mirela retegan / 16 April 2014 20:36

  măi loopoole mai, cum le zici tu pe toate!

  Reply
 6. andrab / 16 April 2014 13:49

  ce frumos ai zis-o ! iar comentariile au pus punctul pe “i” ! o zi minunataaa!

  Reply
 7. loopoo / 15 April 2014 9:37

  A, şi încă ceva. Toţi bărbaţii apreciază femeile plinuţe, toţi ar vrea una şi în pat, dacă tot am stabilit că le apreciază intelectul deja. Majorităţii le e însă ruşine să facă asta, sau să recunoască faptul că au făcut dragoste cu una, deşi numai noi, ăştia care am făcut-o, ştim cât e de bine 🙂

  Reply
 8. loopoo / 15 April 2014 9:09

  Nu se poate pune “sau” între grasă şi frumoasă. E musai să folosim conjuncţia “şi”. Articolul ăsta îmi vine ca o mănuşă, fiindcă pot să mă exprim pe de-antregul:Ca bărbat iubesc grăsuţele şi nu mi-aş imagina niciodată lumea femeilor fără frumuseţe feminină rubicondă.Dar nu sunt doar eu în ipostaza asta, ci majoritatea bărbaţilor. Da, aţi auzit bine, dragi femei, majoritatea bărbaţilor preferă grăsuţele, nu numai fiindcă arată bine aşa, ci şi pentru că sunt mai vesele, mai dezinvolte, au simţul umorului, sunt foarte inteligente… Şi pentru că sunt frumoase 🙂

  Reply
 9. Camelia - Maria / 15 April 2014 8:06

  Într-o zi aşa de mohorâtă, tu mi-ai strecurat o rază de soare pe sub uşă! Mulţumesc!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro