Greșești atât de mult, scumpo!

11 February 2019

Nu am râvnit niciodată locul doi și asta pentru că știu ce-mi doresc și ceea ce sunt. Dar viața are un fel amuzant în a-ți râde în față și a-ți șopti ușor la ureche: „Greșești atât de mult, scumpo!”. Tragedia nu este că s-a întâmplat, ci faptul că scenariul pare adesea similar, dacă nu chiar identic.

Se ia una bucată bărbat împovărat de „grijile matrimoniale”, se adaugă cinci-șapte-zece conversații cu o femeie frumoasă și inteligentă legate de societate, viață, știință și/sau spiritualitate, se toarnă un pahar de vin roșu, presărat cu muzică relaxantă în surdină. Efectul? Ține-te de cap, lele! Că vorba românului adevăr grăiește: „Ți-ai pierdut picioarele în timp ce-ți căutai capul”, la el pe piept aș completa, desigur.

woman greșești

M-au urmărit din adolescență poveștile astea despre amante, prietene sau cunoștințe. Numiți-le cum vreți. Orice tipă în deplinătatea cugetului își jură că n-are să ajungă într-o asemenea postură niciodată. Că-i rănește ego-ul. Haha, ironică soarta. Nu e ca și când domnul îți bate la ușă într-o seara, cu o sticlă de vin într-o mână, cu un cadou în cealaltă, întrebându-te cu patos: „Vrei să fii amanta mea?”. Nu, dragilor. E ca într-un dans. Când îți place atât de mult muzica încât vezi că ești în mijlocul ringului, dar nu știi cum ai ajuns acolo. Și n-ai vrea să iei loc pe scaun pentru că prea le are domnul cu pașii. Nici n-ai zice că acasă spune că-i presat de timp, manageri sau parteneri. Par a-i dispărea grijile pe fereastră. Și atâta timp cât ești întruparea atenției sale, fără discuții despre viitor, casă sau masă, îți place al naibii de mult și tânjești spre asta.

Zic că scenariul e repetitiv pentru că prea e plină lumea de neconsolați ce în public debordează de integritate, dar în spatele ușilor, pardon a ecranelor, vânează orice tipă capabilă de bun gust și conversație. Bomba mileniului nu mai e cea conform căreia femeia este neîngrijită, mereu atentă la nevoile copiilor și mai puțin ale soțului. Acum o dăm independent și s-au dus zilele fetelor din suburbii. Problema e că domnii, ăia capabili să-ți ducă luna, stelele și galaxiile în fața ochilor, vor conversație, săracii neînțeleși. Și dacă nu sunt satisfăcuți intelectual, de abia îi mai prinzi în bucătărie la o cafea, darămite în dormitor. Luați și cultură, doamnelor! Ajută! Și-așa poate scăpăm și noi de bărbați hămesiți după cunoaștere: de bine, de mine, de tine, de absolut. Încât despre mine, sper să nu mă îndrăgostesc ca o femeie inteligentă: „ca o proastă”, la drept vorbind.

Guest post by Andreea

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sunt bărbat, nu băiat

Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.

M-au numit “instabilă emoțional”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Claudiu / 14 March 2019 2:12

  Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Barbatii inteligenti isi aleg femei inteligente, iar daca printr-un complex de imprejurari fac o alegere gresita, stiu sa puna punct si apoi sa mearga mai departe.

  Like 9
  Dislike 1
  Reply
 2. Victor / 11 February 2019 10:06

  Femeie aflate in situatia de amante trebuie sa-si dea seama ca au o mare problema cu respectul fata de propria persoana. In mod normal, nimeni nu alege sa fie pe locul doi. Seductia nu este mai importanta decat iubirea de sine si iubirea sanatoasa in cuplu. De multe ori e doar prostie si superficialitate din partea femeilor care accepta sa fie amante, la care hormonii dicteaza actiunile, totusi cand vorbim si de persoane mai inteligente care se afla in aceasta postura, ceva e scindat in personalitatea lor si cauta sa se vindece in locul cel mai nepotrivit pt. ele. Adresati-va unui specialist si starpiti acest flagel de imoralitate, pt ca din relatiile adultere, va alegeti numai cu respectul de sine si mai diminuat si cu increderea in barbati tinzand spre zero.

  Like 15
  Dislike 1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro