Guvern de Mare Rușine Națională

7 January 2017

Andrei 2România continuă, în mod tragic, democrația originală. Se guvernează prin interpruși. Guvernul Grindeanu este, desigur, Guvernul Dragnea, întocmai cum Guvernele Boc au fost, de fapt, Guvernele Băsescu (cu rezultatele catastrofale, cunoscute).

Guvernul PSD-ALDE este, totodată, o nouă culme a ridicolului. Penibilă această selecție de cadre cu care au fost umplute înaltele demnități publice! Penibilă, dar previzibilă.

Partidul Social Democrat are, iată, resurse să câștige alegerile, în condiții de prezență scăzută la vot (apetența democratică a românilor este, totuși, minimă, nu-i mai interesează, dacă i-a interesat vreodată). Iar ALDE este oricum doar o glumă proastă, aripa decăzută a liberalismului românesc, de altfel aproape mort.

Dar PSD nu are, între granițele sale, un număr suficient de oameni competenți, care și-ar putea găsi totuși de muncă și într-o lume normală, în care Partidul nu e în toate cele ce sunt. Pur și simplu, nu are. PSD funcționează ca o castă de privilegiați, în care hoții își tot dau mâna cu proștii chiar la cel mai înalt nivel.

Așa au apărut câteva figuri de toată jena în noul Executiv, care, în ansamblu, arată ca un grup de funcționărași pe care nu îi recomandă decât servilismul în fața liderului de la Teleorman (județ fruntaș la subdezvoltare). Iar această dragnizare a politicii românești este teribilă, dar – de asemenea – previzibilă.

oi

Așadar, în absența presei (aproape eradicată deja din falsa noastră democrație; televiziunile astea de știri nu sunt decât organe de propagandă ale Ministerului Adevărului), am ajuns să avem Guvern de cărăuși de serviete, valeți de ambe sexe, securiști reșapați și emilbobi. Un Guvern de Mare Rușine Națională.

Totodată, acest Guvern, așa cum îl vedeți, cu Cuc și Daea, este cât se poate de reprezentativ, că tot se dorește întoarcerea culturii pe calea pășunistă a identității naționale. Asta este țara noastră și atât poate da ea, la vârf. Iar găștile acestor oameni au câștigat alegerile cu o retorică național-ceaușistă de cea mai joasă speță.

Când a dat mai mult (Guvernul Cioloș avea o decentă față europeană, totuși obscen de auto-încântată de sine; au etalat un elitism respingător – mai mult de treizeci la sută dintre români își fac nevoile prin fundurile curților, cei mai mulți stau în blocuri comuniste și se uită la Antena 3, nu ajungi la ei cu nasul pe sus, și nu are nicio importanță că nasul e pe sus fiindcă sunt rezultate la bază), n-a fost bine la nivelul maselor largi, populare.

Și, de fapt, ce tot refuzăm să înțelegem e că România a funcționat mereu mai conform cu sine sub PSD.

Fiindcă PSD înțelege perfect ce au înțeles românii (cel puțin majoritatea dintre cei care votează) din politică. Evident, au înțeles puțin spre deloc. Aceștia au înțeles că nu ai ce să faci și că, dacă tot se fură, măcar să se dea ceva și către popor. Dinspre popor se așteaptă încă suta aia de lei de la tovarășul Ceaușescu, cât stăm liniștiți la locurile noastre, ultimele din Europa.

Apoi, mai e tot acest sistem de pile, relații, cunoștințe, cârdășii, cineva care cunoaște pe cineva care cunoaște pe cineva, tăcerea în fața abuzurilor, Ghiță, Ghiță, pupă-i în bot și papă tot. Sistemul însuși.

Profesionalismul rămâne, totuși, un corp străin armatelor de cetățeni care așteaptă de la stat. Să se dea, de ce nu se dă?

Iar acest Mare Guvern de Rușine Națională va da, în disprețul consecințelor economice pe termen mediu și lung. Va da, pentru că așteaptă să ia ceva la schimb. La schimb va lua, pentru început, Justiția, câtă e.

Astfel, România se întoarce, cu o rapiditate uluitoare, într-o epocă pe care o credeam apusă. Acest Mare Guvern de Rușine Națională este, în primul rând, revanșard.

Restaurația va fi completă abia când politicul va fi din nou deasupra legii și se va putea fura în liniște oameni buni, când va fi din nou frumos, așa ca altădată.

Nu mai e mult.

Să ne temem.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! ?

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro. Mulțumim.Citiţi şi

Câinii și celelalte greșeli

STEERrilitatea lumii ce vine

Adio și-un praz verde!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Denisa / 8 January 2017 4:34

  Exceptional! Felicitari.De ce nu sunt in fruntea tarii si in posturile importante oameni ca dumneavoastra? Cand vor fi, va fi si tara noastra o tara ca toate tarile civilizate.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro