Horoscopul chinezesc pentru 2023 – Anul Iepurelui de Apă

22 January 2023

2023 – aspecte generale

Edward Ruscha, Rabbit (detail), 1986Edward Ruscha, Rabbit (detail), 1986

2023 este ultimul an al Epocii 8, din 2024 intrăm în Epoca lui 9, conform astrologiei chineze. Pe scurt, epoca lui 8 este o epocă pragmatică, epoca lui 9 fiind o epocă spirituală. O epocă durează 20 de ani.

Talismanul anului 2023: Câinele.

Acest talisman este recomandat să-l poarte, în mod special, cei născuți în anul, luna, ora sau ziua Cocoșului.

Pentru nativii născuți sub amprenta Cocoșului există predispoziții de rănire a oaselor, în zona membrelor, a gâtului, a coloanei vertebrale.

Cum facem din minus plus

Cum transformăm anul acesta în unealta noastră? În special, cei născuți în anul Cocoșului vor trebui să călătorească mai mult, să-și schimbe serviciul, să-și schimbe casa sau să vândă-cumpere o casă. Posibil, chiar dacă ei nu vor să facă nimic din cele spuse mai devreme, destinul să le favorizeze calea și de la sine să se petreacă lucrurile, astfel destinul îi va apăra, mă refer la: călătorii, schimbarea casei etc. Musai, să evite sporturile periculoase, vacanțele în zone insalubre, să conducă cu viteză sau nervoși etc. Să evite să fie imprudenți. Orice călătorie ar face să evite să călătorească în zona de Est a lumii sau a țării sale.

Un alt semn afectat de întâlnirea cu Iepurele este Șobolanul. Se creează o configurație numită: dublă penalitate. Cum s-ar traduce această întâlnire și unde afectează? În corolarul său sunt: bolile reumatice, boli ale prostatei, vezicii urinare sau bolile și scandalurile de natură sexuală.

Culorile anului sunt culorile apei: turcoaz, culoarea lavandei și negru.

Este anul în care elementul Foc absentează și, atunci, multe activități economice vor fi dezavantajate, vor pierde din bunăstarea cuvenită: industria turismului, spre exemplu, este pe lista neagră. Industria criptomonedelor, a bursei de valori șamd. Economia va fi în depresiune, inflația va crește, va fi un an mai prost decât 2022…

Apa va fi o resursă pusă în discuție cu seriozitate. Din fericire, țara noastră o are.

Nici investițiile nu vor mai fi făcute cu frenezie, cum, din fericire, s-au făcut în a două parte a anului 2022.

Bursa nu va mai fi la fel de zglobie, dimpotrivă. În mod special, în toamna-iarnă 2023. Poate prin vara, puțin, dar va fi cu suișuri și coborâșuri.

Abia în 2025, elementul Foc va reveni.

Sunt posibile dezastre aeronautice, alunecări de pământ, dezastre telurice, cutremure.

Unde lovește fiziologic absența acestui element, în special în perioada verii: cord, sistemul nervos, creier, ochi. Întâlnirea celor două elemente poate provoca atac de cord, accident vascular cerebral sau boli legate de vederea ochiului, în special la cei care au în harta natală Foc Yin.

Elementul Foc reprezintă vitalitatea, bucuria, pofta de viață, iar prin absența să aceste trăiri vor fi ușor umbrite. Dar, să ne uităm și la cum putem transforma un minus în plus: absența focului avantajează dietele, putem slabi mai ușor decât în alți ani. Ideile de afaceri cu produse dietetice și afacerile care vând astfel de produse sunt avantajate. Restaurantele și afacerile din lumea divertismentului, de asemenea. Industria cosmetică este avantajată, și ea. Agricultura și noile tehnologii aplicate în această ramură economică sunt avantajate. Activitățile creative, și ele. În universul muzical pot apărea șlagăre. Este un an al revoluționării lumii muzicale și se pot naște curente muzicale noi, nume noi. (Același aspect este vizibil și în astrologia occidentală. Vezi, Neptun-Saturn și Pluto în Vărsător etc)

Să ne reamintim, focul va lipsi până în anul 2025.

În 2023 conflictul dintre Rusia și Ucraina se va purta mai mult subteran, cu demersuri secrete: atacuri teroriste, asasinate. Spre a înțelege, în urmă cu 60 de ani, conform ciclicității de 60 de ani, a fost asasinat președintele John Fitzgerald Kennedy.

În 2023, datorită unor suprapuneri anuale pe coloana norocului, și nu numai, în destinul lui Zelenski, apar aspecte care aduc multă tensiune și pot favoriza un atentat la viața lui. Reîntorcându-mă la atentate și atacuri teroriste, acestea se pot regăsi în mai multe zone ale lumii, nu doar pe frontul de război. Pozițiile stelelor zburătoare îmi temperează speranța pe care o aveam, că războiul se va încheia în luna noiembrie a anului 2023.

Aspectele dintre stele mai susțin: proteste, oameni care aderă la aceleași idealuri sau idei și care fac corp comun împotriva sistemului, marșuri, lovituri de stat, absența resurselor și lupta pentru acestea și, scandaluri de natură sexuală – Iepurele este și Floarea Iubirii, iar apa nu-i face bine. Floarea iubirii mai favorizează, când este afectată de aspecte, bolile de natură sexuală.

Iepurele face parte din Triada Diplomaților – cele 12 semne animaliere sunt împărțite câte trei, în diverse triade: triada inteligenților, triada diplomaților etc. Ce înseamnă diplomația? Compromisuri și negocieri. Ceea ce ne poate duce cu gândul că, poate, poate, prin negocieri sau tratative, în lunile martie, iulie sau noiembrie pacea va fi pusă în discuție. Totuși, să nu uităm, anul Iepurelui este un an viclean mai ales că, deasupra avem Apă Yin, element care sapă și nu simți. Una se va vorbi și alta se va face. Aspectul este valid în cazul negocierilor de pace și implicit în viața noastră de zi cu zi. Politicienii sau șefii de la serviciu una ne vor spune și alta vor face. Este anul înjunghierii pe la spate, din categoria: “Și tu, Brutus?”

Aspectele astrale, în 2023, favorizează mariajul, industria divertismentului, inițiativele, deschiderea unor noi afaceri deși, paradoxal, este un an yin. Important este ca persoana să se ducă spre o afacere al cărei domeniu îl stăpânește. Stelele susțin transformarea unui hobby în afacere sau în carieră.

Totodată, fiind un an “Floarea Iubirii” în astrologia chineză, el poate favoriza găsirea perechii sau mariajul. Această floare va dărui unora dintre noi charismă, magnetism transformându-ne în partenerii ideali.

Copiii născuți în acest an vor avea de partea lor stele binecuvântate: steaua academică, nobil și floarea iubirii. Ce înseamnă aceasta? Ușurință în studiu și charismă pentru noul născut și mai presus de toate șansa de a fi ocrotit de oameni nobili.

Oameni cunoscuți care pot avea un prost, în 2023: Hilary Clinton, Biden, Putin, Xi Jinping, Meghan Markle, Ivanka Trump și Camilla. Camilla are în harta natală aspectul tensionat pe partenerul de viață. Adică? Este mai puțin vizată ea și mai mult soțul său. Asemenea ei, și Mike Jagger ori actorul Matt Damon.

Țări: China va trăi evenimente transformatoare. România, cu o mică excepție, va trece binișor prin tăvălugul vremurilor.

Previziuni pe zodii 

Trebuie menționat că previziunile de mai jos sunt linii generale care pot revela realități pentru unii dintre noi sau nu. Destinul propriu va face diferența.

Șobolanul (cei născuţi în 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Un an cu provocări și obstacole. Cum scriam mai sus, aveți dublă penalitate anul acesta. Aveți însă și șansa de a beneficia de patru stele care va vor purta noroc. Să nu uitați asta! Veți avea supape pentru a depăși momentele mai neplăcute. Posibil să fie un an în care să simțiți că sunteți însingurat sau că sunteți vorbiți pe la spate. Dacă va consolează, puțini dintre noi vor scăpa anul acesta de: “Și tu, Brutus?”

Dubla penalizare vă poate încurca și să fiți puțin mai distrați, să fiți lipsiți de concentrare și de aici o serie de inconveniente cu colegii, șefii sau familia. Pentru persoanele care au propria afacere stelele le recomandă să mențină o relație cordială și protocolară cu colaboratorii.

Ceea ce aveți de făcut anul acesta este să fiți curajoși și să priviți orice piedică că pe un “șut în fund, un pas înainte”.

Calmul, determinarea și sentimentul că poți să rezolvi sau să faci orice poate transformă acest an în unul pozitiv.

Pentru aceia care își cunosc diagramă și știu că au un stâlp Iepure în vecinătatea stâlpului anului le recomand să evite relațiile de o noapte. Cei care nu cred vor înțelege la ce mă refer după ce or să experimenteze.

Pentru cei care sunt singuri, anul acesta nu este anul întâlnirii marii iubiri. Cu excepția acelora care sunt născuți în ziua, luna: Tigrului, Calului sau Câinelui.

Pentru cei căsătoriți anul poate aduce diverse nemulțumiri în relație în urmă unor poveșți de iubire din trecut sau…a unei aventuri de o noapte. Iaca, pocinog! Sau, uneori, discuțiile nesemnificative se pot transformă în conflict.

Bivolul (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Nu ne uităm la steaua șapte din colțul dvs., poate altădată. Sigur veți lua în coarne pe oricine va provoacă. Uneori cu tact, alteori…Atenție, să nu fiți

În rest, anul este foarte bun profesional. Puteți obține o poziție mai bună și venituri, de asemenea.

Noile proiecte, creativitatea dar, mai ales, perseverență va pot aduce creștere profesională și financiară. Odată plecat în aventură unui nou proiect, vă recomand, să va țineți de el. Renunțarea va păgubește. Așa că, puneți ideile pe hârtie, întoarceți toate fațetele și variantele apoi, acționați.

Posibilele și inerentele obstacole pot apărea și atunci vor apărea oameni care vă vor sprijini. Păcatul și greșeala va fi dacă veți renunta.

Pentru antreprenori, deși 2023 nu este un an cumsecade, aveți șansa de a va extinde afacerea. Aveți șansa de a găsi noi investitori. Dar nu vă avântați! Întotdeauna verificați, apoi acționați. Gândiți înainte de a vorbi. Lăsați posibilul investitor să vorbească mai mult. Fiți vânător, nu vânat!

Anul acesta va mai puteți sprijini și pe chimia pe care o aveți cu sexul opus. Speculați cum și unde doriți această informație. Exprimarea sinceră a emoțiilor, perspectiva afectivă, cu sprijinul stelelor, vă este favorabilă. Cei singuri se pot însoți anul acesta. Va țin pumnii sperând să nu ratați oportunitățile.

Cei căsătoriți ar trebui să evite să creeze din nimic uragane în familie. Personalitatea puternică a nativei/ului Bivol copleșește. Ar trebui să nu uitați asta și să fiți mai blânzi.

Tigrul (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Un an mai bun decât precedentul din punct de vedere financiar și afectiv. În special dacă v-ați învățat lecțiile din eșecurile trecute. Dacă ați rămas la fel de avântati, lipsiți de răbdare, vor părea conflicte și posibile penalități. Grandomania, lăudăroșenia sunt alți factori care vă vor sabota profesional. Și astfel, în loc de câștig, vor fi pierderi!

Aveți un mare atu în destin – nobilii. Oameni care vă vor fi sprijin și unelte pentru creșterea statutului și calității voastre umane. Afectiv, aveți în față un an bun.

Iepurele (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Întâlnirea cu Tai sui-ul este o provocare în sine. Însă, să nu uitați, este posibil ca la sfârșitul anului să vedeți curcubeul după furtună.

Provocările sunt sacii mari pe care simțiți că-i duceți, deși, altădată, ați dus mai mult. Însă acum simțiți că-i prea mare povara.

Posibil să va confruntați cu tot soiul de oameni ticăloși care vă invidiază și care vă vor crea multe blocaje. Norocul vostru personal va face diferența.

Mai mult, vor există oameni care vă vor ajută să descurcați ițele celor care v-au vrut răul

În vară, pot apărea probleme și provocări cu subalternii sau colegii de muncă. Posibil să faceți ceva schimbări. Chiar schimbarea locului de muncă, pentru unii.

Afectiv, este un an bunuț și care poate aduce mici încurcături. Pentru cei căsătoriți, în mod special. Partenerul/a de viață poate fi un pic gelos/geloasă.

Pentru cei singuri – vă veți face amintiri frumoase în urma poveștii/poveștilor de iubire din anul acesta.

Dragonul (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Relația voastră cu Iepurele, din cauza unei stele “bosumflate” nu este cea mai bună. Profesional sunteți într-o fază ascendentă. Creșterea profesională se va face pas cu pas, nu brusc și nici foarte repede în sus. Veți avea norocul să găsiți sau să vină spre voi oameni buni care vă vor susține. Să nu subestimați niciodată relațiile interumane. Trăim printre oameni, indiferent cum suntem, bogați sau săraci. Oamenii ne pot fi fi sprijin sau pot fi cei care ne demolează. Trump, spre exemplu, are o predominantă a creării averii sale prin oameni. Gates, prin inteligență, oamenii fiind demolatori pentru el.

Cei care sunt antreprenori este posibil să găsească un nou partener sau colaborator care le va susține afacerea. Afectiv nu este cel mai bun an. Vă veți simți mai mult însingurat și singur. Indiferent că sunteți sau nu căsătoriți.

Șarpele (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

În principiu, este un an constant pentru bunăstarea voastră cu mici excepții, când vor apărea fluctuații și turburențe. Întâia parte a anului este ok, a doua este cu provocări.

Deși împărțiți același colț cu Dragonul, nu veți beneficia de oameni cumsecade. Veți fi bârfiți, ponegriți, invidiați și sabotați, totul făcându-se pe la spatele vostru.

Neputința neputincioșilor nu o puteți stârpi cu proverbiala voastră inteligență. Și, atunci, cel mai bine este să evitați lumina reflectoarelor, în special, în a două parte a anului.

Între 18 iunie și 17 iulie va există o perioada în care veți simți cele scrise mai sus: relații interumane deteriorate.

18 iulie-15 august vor apărea provocări la locul de muncă.

O viață mai în umbră, tihnă sigură!

Profesional lucrurile pot fi în crescendo având parte de suținerea șefilor sau a colegilor. Și financiar lucrurile pot fi mai bune decât anul trecut. Acum înțelegeți de unde poate veni invidia…Pentru că vă faceți munca și sunteți răsplătit neputincioșii vă vor “înjunghia” pe la spate.

Antreprenorii vor avea rezultate foarte bune după ce vor depăși un blocaj. Tot ceea ce au de făcut este să lucreze legal, ca la carte. Șmecheriile sunt taxate.

Afectiv: se pot entuziasma prea tare și pot face risipă darurind mai mult decât este necesar din cauza entuziasmului afectiv. Evaluați mai întâi persoana căreia vreți să vă dedicați.

Între 20 aprilie și 28 mai cei singuri pot găsi perechea potrivită.

Calul (1942, 1954,1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

“Și tu, Brutus?” este valabil și pentru voi la locul de muncă, mai ales dacă sunteți mutat într-un birou nou sau proaspăt angajat. Nici cei care au propria afacere nu sunt iertați. Vor trăi tot soiul de întorsături. Mai greu va fi pentru nativii Cal care își fac propria afacere în acest an. Superficialitatea și lipsa de atenție la detalii le pot submina eforturile depuse și bunăstarea.

În schimb, cei care sunt creativi și au profesii artistice pot da lovitura anul acesta. Pot căpăta notorietatea cuvenită.

Afectiv va fi un an bun.

Capra (1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

În principiu, un an bun profesional și salarial. Toate acestea se pot petrece dacă nu au uitat de unde au plecat și vor fi recunoscători față de cei care au pus umărul și i-au ajutat să devină varianta lor cea mai bună. La fel ca și alte semne zodiacale trebuie să evitați să fiți lăudăroși, grandomani. Cu cât veți fi mai puțin vizibili, cu atât mai bine. Dacă nu, “Și tu, Brutus?”…

Afectiv: va fi greu să gășiți mărul sănătos printre atâtea mere putrede.

Cei căsătoriți pot să-și reverse nemulțumirile prea mult, până la epuizarea partenerei/ului de viață. Mai mult, pot comite greșeala să-și găsească o nouă iubire la locul de muncă. Fiecare, cum își asterene, așa doarme.

Maimuță (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Când sus , când jos…Balansoar! Cam așa este anul acesta. Trădări, bârfe…Nu ați scăpat nici voi! Profesional veți fi când lăudați, când vi se vor reproșa diverse. Și cum nu veți putea tăcea…Asta este viață! În fond, este doar un anotimp al existenței dvs.

Afectiv, stați mai bine decât alte semne. Și profesional, de asemenea.

Cocoșul (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Optimismul este calea supraviețuirii voastre în acest an. Sunteți în opoziție cu Tai Sui-ul și de aici suita de provocări. Veți avea noroc în dragoste totuși. E de bine, nu? Și apoi, linia se trage la final. Și, cum să va spun, dar vă va plăcea rezultatul final. Desigur, norocul fiecăruia va face diferența.

Celor care suferă de boli cronice stelele le recomandă să se îngrijească pentru a se vindecă pe termen lung.

Câinele (1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Un an cu suișuri și coborâșuri pe mai toate palierele existenței umane. Dacă te ajută cu ceva, cam așa este anul acesta mai pentru toți! Ai răbdare, că va trece. Cum te-ai frustrat, cum ți-ai luat-o. Ce faci atunci? Le iei cum vin. Nu te frustrezi!

Cum ați putea salva anul? Prin calm și armonie. Evitați conflictele, eludați răutățile și fiți cât mai pacifiști.

Măcar în iubire e de bine? Dacă sunteți calm, răbdător și veți ști să alegeți mărul bun dintre cele putrede este posibil să vă găsiți perechea în acest an.

Iar celor căsătoriți le va merge bine relația.

Porcul mistreț (1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Câtă vreme acționați prudent, veți fi binecuvântat cu un an bun. Atenție să nu fiți înșelat, păcălit, escrocat. În rest, relațiile voastre interumane vor fi excelente. Cu ajutorul stelelor veți găsi oameni care să vă sprijine creșterea profesional sau financiară.

Destinul vă va scoate în față o multitudine de oportunități. Întindeți mâna și luați ce vi se potrivește și puteți spori.

Afectiv? Dacă nu stați în casă, destinul își va mări oferta. Dacă vă place cineva, acționați! Anul viitor va fi prea târziu și s-ar putea să regretați.

Ina Manta, mulțumim!Citiţi şi

Despre Anul Tigrului cu Andreea Ionescu

Intrăm în Anul Porcului de pământ. Iată ce ne așteaptă

Horoscop săptămânal 8-14 februarie 2016

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro