Horoscopul lunii noiembrie 2020

31 October 2020

Previziuni generale

Evenimentul astrologic al lunii noiembrie 2020 este refacerea conjuncției Jupiter-Pluton în Capricorn, care încheie o serie de trei conjuncții cu efecte majore asupra întregului an 2020. Prima conjuncție a avut loc la 5 aprilie, cu ambele planete în mers direct; a doua conjuncție a avut loc la 30 iunie, cu ambele planete retrograde; în fine, a treia se perfectează în noiembrie, în data de 12.

Recapitulând, putem considera că luna aprilie (prima conjuncție Jupiter-Pluton) reprezintă perioada în care s-au conturat schimbări importante în viața noastră, atât la nivel individual, cât și social. La finele lunii iunie și începutul lunii iulie (a doua conjuncție Jupiter-Pluton) a urmat o perioadă de ezitare, de reevaluare și chiar de răsturnări de situație. Prin urmare, eastrolog.ro apreciază că în noiembrie 2020 ar trebui să vedem lucrurile mult mai limpede, ca urmare a experienței acumulate în lunile trecute.

Conjuncțiile dintre Jupiter și Pluton sunt asociate, între altele, cu marile molime, iar în prima jumătate a anului 2020 marchează perioadele în care numărul de îmbolnăviri a crescut, provocând schimbări sociale, economice și legislative. Prin urmare, luna noiembrie ar putea fi un examen final. Acum ar trebui să fim capabili să reacționăm mai matur, mai responsabil, mai eficient, pentru că am avut posibilitatea să înțelegem și să învățăm multe lucruri în perioada aprilie-octombrie.

Același lucru este de așteptat și la nivel personal, ca efect al schimbărilor generate de începerea noului ciclu existențial la 5 aprilie. Am avut timp să ne recalibrăm, să ne adunăm și să ne refacem strategiile, astfel încât acum să putem depăși dificultățile și să mergem înainte pentru a ne împlini visurile, ambițiile, dorințele. Am avut destul timp să înțelegem ce contează cu adevărat în viața fiecăruia dintre noi și să ne revizuim concepțiile și filosofia de viață în ceea ce privește puterea, avuția și resursele materiale și imateriale.

Evenimentele din perioada aprilie-octombrie 2020 ne-au demonstrat că pentru a putea începe un nou ciclu personal și social trebuie mai întâi să ne debarasăm de valorile perimate, de metodele de lucru depășite, de sistemele învechite. Un exemplu ar putea fi sistemul de învățământ din România: un sistem subdezvoltat și rigid, lipsit de mijloace moderne de predare și de platforme inteligente etc. Consecințele acestei situații se vor vedea în luna noiembrie 2020, iar progresul, reconstrucția și relansarea se pot face doar cu mari eforturi. Reformele începute timid în jurul datei de 5 aprilie și revizuite în iune-iulie ar trebui să fie implementate acum cu mai mult curaj și cu mai multă onestitate. Același lucru este valabil pentru ceea ce are de schimbat fiecare dintre noi în viața sa. Sunt schimbări de care nu ne mai putem ascunde și consecințe pe care nu le mai putem evita.

Contextul astral ne arată că în luna noiembrie 2020 ar trebui să definitivăm și să punem în aplicare soluțiile pentru problemele generate de pandemie, iar sectorul turismului ne-ar putea pune la dispoziție lecții și învățăminte utile.

Întrucât conjuncția Jupiter-Pluton are loc în Capricorn, s-ar putea să ajungem la concluzia că timpul este o resursă deosebit de importantă – pe care probabil că am irosit-o cu conflicte inutile. Finalul de an și refacerea conjuncției Jupiter-Pluton ne îndeamnă să facem un bilanț și să ne întrebăm dacă a fost timp pierdut sau timp câștigat. În cazul celor care au continuat să se învârtă în același univers limitat și închis, a fost timp pierdut; în cazul celor care au avut revelația schimbării, a fost timp câștigat pentru reorientarea spre ceea ce contează cu adevărat.

Revelațiile pe care fiecare dintre noi le-a avut la nivel personal pot să genereze schimbări și în plan social și să conducă la schimbări radicale la nivel politic, de exemplu. În acest context, alegerile care au loc în 2020 în multe țări ar putea avea consecințe dintre cele mai interesante.

Așa cum ați putut citi în prognoza pentru luna aprilie, traversăm o perioadă care are un mare potențial de progres în plan financiar, iar criza sanitară prin care trecem nu anulează și nu diminuează acest potențial, ci doar ne obligă să depășim un obstacol suplimentar. Prin urmare, este de așteptat ca acest potențial să poată fi concretizat abia după o perioadă de criză, de repornire pe baze noi și cu metode noi. La nivel de sisteme economice, aceste schimbări nu se pot produce lin, fără dificultăți și strâmtorări, dar sunt schimbări esențiale, care au și rolul de a demasca ceea ce este corupt, strâmb, imoral, abuziv, învechit, despotic.

Noile începuturi, spre care privim din nou cu ambiție și voință în luna noiembrie 2020, depind de ceea ce am făcut și de ceea ce am înțeles din martie încoace. Șansa de a ne redresa spectaculos nu a dispărut, așa că este momentul să depunem toate eforturile pentru a o fructifica, atât la nivel personal, cât și la nivel social.

Luna noiembrie 2020 este caracterizată de un dinamism aparte și aduce evenimente puternice, transformatoare. Mulți dintre noi, poate chiar foarte mulți, vom reuși să facem anumite schimbări de care nu ne credeam capabili, acționând fie pentru că am devenit conștienți de necesitatea imperioasă a schimbării, fie forțați de împrejurări. În orice caz, avem toate șansele ca în final să simțim o mare ușurare pentru că am reușit să depășim anumite temeri sau piedici interioare și să pășim pe un făgaș nou, menit să ne conducă într-o direcție bună.

În ceea ce privește planetele rapide, beneficiem de revenirea la mers direct a lui Mercur (la 4 noiembrie) și a lui Marte (la 14 noiembrie). Prin urmare, sunt bine susținute dorințele noastre de expansiune, de schimbare și de dezvoltare. Gândirea este mai limpede și avem o foarte bună capacitate de a trece la fapte.

Zodia Scorpionului este bine activată de prezența Soarelui (până la 21 noiembrie), a lui Mercur (începând din 10 noiembrie) și a lui Venus (din 21 noiembrie). Dacă ținem cont și de energia emanată de Marte, situat în Berbec, și de energia conjuncției Jupiter-Pluton, avem tabloul unei conjuncturi astrale care ne îndeamnă și ne ajută să punem în aplicare schimbările pe care le-am tot amânat sau pe care le-am început și apoi le-am abandonat, deciziile și proiectele în jurul cărora ne-am tot învârtit, cel puțin de la începutul anului încoace.

Venus tranzitează Balanța, zodia sa de domiciliu, până la 21 noiembrie 2020, dar trasează careuri spre Jupiter, Saturn și Pluton, situate în Capricorn. Prin urmare, viața amoroasă se anunță intensă dar instabilă. Nu lipsesc momentele de criză și conflictele, pasiunea, gelozia și atracțiile carnale intense, așa că eastrolog.ro recomandă prudență și moderație.

by Annael (Anelia Pavlova)

Luna noiembrie 2020 se încheie cu o eclipsă de Lună în Gemeni, în data de 30. În consecință, se pot activa teme legate de comunicare și de cunoaștere, ceea ce înseamnă că este un moment tocmai bun pentru a renunța la idei învechite și pentru a ne revizui anumite concepții, astfel încât să dobândim o viziune nouă, mai realistă, asupra vieții. Ar fi bine să abandonăm strategiile și metodele de comunicare înguste sau limitatoare și să ne străduim să ne îmbogățim cunoștințele. Toate acestea ar trebui să înceapă cu cultivarea capacității de a asculta.

Citiți și horoscopul anual 2020, ce mai an!

Horoscop Scorpion noiembrie 2020

Dragoste și viața în doi 

 

În general, nu prea ești renumit pentru talentul de a vorbi despre trăirile și sentimentele tale, de a comunica de la suflet la suflet, dar în ultima vreme (cam din aprilie încoace) a devenit din ce în ce mai clar că este nevoie de o schimbare serioasă la acest capitol.

Unii Scorpioni au tot ezitat de-a lungul acestui an să abordeze o persoană care le place sau, poate, doar să îi spună perechii de viață ce au pe suflet. Luna noiembrie 2020 le oferă ocazia să își schimbe complet strategia de comunicare, astfel încât să ajungă acolo unde își doresc în plan sentimental.

Jupiter este guvernatorul tradițional al casei iubirii Scorpionului, iar conjuncția pe care o formează cu Pluton, guvernatorul modern al Scorpionului, sugerează că ești gata să îți deschizi inima în fața persoanei iubite, după o perioadă îndelungată de frământări sufletești și dubii legate de valoarea personală. Mulți Scorpioni abia acum înțeleg cu adevărat ce simt față de o anumită persoană, abia acum își dau seama dacă doresc ca relația în care sunt implicați să continue ori să se încheie.

La 21 noiembrie 2020, Venus, guvernatoarea casei VII a Scorpionului (relațiile, parteneriatele, căsătoria), intră în zodia Scorpionului. Acest context astral este foarte bun pentru a începe o relație nouă; de asemenea, dacă ești implicat într-o relație relativ recentă pe care ai preferat să o păstrezi secretă, acum este un moment propice pentru a o aduce la cunoștința celor apropiați. Dacă ești căsătorit, te bucuri de atenția și iubirea perechii de viață, iar dacă ești celibatar, poți să te implici cu tot sufletul într-o relație nouă.

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim astrologului Ada Cocoș și eAstrolog.ro.Citiţi şi

22 august: Luna Plină Albastră în Vărsător – primim a doua șansă

11 mai 2021, ora 22 – Lună Nouă în Taur. Putem modifica condițiile vieții noastre schimbând CUVINTELE

26 aprilie – Super Lună Roz (lună plină în Scorpion)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro