Hotel Privo din Târgu Mureş – „Best Luxury Design Hotel” 2015

22 January 2016

Unul dintre cele mai noi şi mai moderne hoteluri din România a câştigat în Hong Kong premiul „Best Luxury Design Hotel” 2015 pentru designul său inovator, în timp ce revista Wine Spectator din SUA i-a oferit pentru lista sa de vinuri prestigiosul „Award of Excellence”.

Hotel Privo, situat în Târgu Mureş, a fost inaugurat în iunie 2014 şi a costat 7 milioane de dolari. Hotelul a fost proiectat de DE3 Architects din Cluj-Napoca pentru femeia de afaceri Adina Plopeanu.

Hotel-Privo-Targu-Mures-entry-2

Intrarea în Hotel Privo

Hotelul alcătuit din două corpuri de clădire, are 40 de camere, construţia pornind, precum în cazul mai multor hoteluri noi din România, de la restaurarea unei case vechi – Vila Csonka, amenajată şi ea cu 6 camere. „Casa a fost proprietatea lui Géza Csonka, unul dintre cei mai celebri artişti fotografi de la începutul secolului al XX-lea, un pionier al sportului, care datorită caracterului său temerar a ajuns membru în comisia Legislativă a Consiliului Or㬺enesc. Casa Csonka este de altfel prima clădire rezidenţială Art Nouveau a oraşului, fiind începută în 1904, cu trei ani înainte ca stilul Secession să se afirme în forţă”, povesteşte Adina Plopeanu care este şi managerul complexului.

 

Hotelul este înconjurat de un parc care se întinde pe o suprafaţă de 3.500 mp.

Hotel-Privo-Targu-Mures-park

Intrarea în parcul hotelului cu Vila Csonka în fundal

Hotel-Privo-Targu-Mures-exterior-1

Vedere de ansamblu

Hotel-Privo-Targu-Mures-room-12

Cameră

Hotel-Privo-Targu-Mures-room-6

Baie

Designul câştigător este unul minimalist – poate rece şi impersonal pentru anumite gusturi, dar perfect pentru clienţii săi, în majoritate oameni de afaceri, făcând un contrast surprinzător cu Vila Csonka, al cărei stil original Art Nouveau a fost păstrat.

Hotel-Privo-Targu-Mures-interior-terrace

Terasa interioară

Hotelul dispune de un restaurant pentru 180 de persoane şi o bucătărie internaţională bazată pe ingrediente regionale interpretate într-o manieră contemporană. De asemnea, are trei săli de conferinţă, bar, terasă, SPA şi cramă. Aceasta cuprinde o selecţie de peste 350 de etichete şi aproximativ 5.000 de sticle din toată lumea. Hotelul organizează periodic degustări de vinuri.

Hotel-Privo-Targu-Mures-restaurant-1

Restaurantul

Hotel-Privo-Targu-Mures-reception-area

Holul recepţiei

Hotel-Privo-Targu-Mures-lobby

Holul recepţiei

Hotel-Privo-Targu-Mures-wine-cellar-4

Crama

Hotel-Privo-Targu-Mures-Vila-Csonka

Parcul

„Anul acesta restaurantul este nominalizat la World Luxury Restaurant Awards şi suntem din nou în proces de evaluare a listei de vinuri din partea Wine Spectator. Mai mult, suntem la a doua nominalizare pentru World Luxury Hotel Awards. Şi la nivel naţional suntem finalişti la şase categorii la Romanian Top Hotel Awards 2016.”Citiţi şi

(Anti)Eroina Instagramului – Inventing Anna

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” – o sărbătoare a muzicii, a bucuriei și a speranței

Și îți scriu doar în gând…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro