Ieși din rând!

24 November 2014

Anca CCând toate zilele te prind trează şi deja pornită la ora 7, dimineaţa în care te trezeşti la 9 jumătate iese din rând. M-a ţinut prinsă o oboseală de zile multe nedormite şi un vis din care nu mă puteam îndura să plec.

Ştii cum toţi avem lucruri care ne-au scăpat facerii în viaţa asta… Ele nu ne pleacă niciodată din vrere. Inima nu ştie renunţa aşa cum o face mintea care socoteşte doar că n-are şanse.

Visam un colţ de lume, nepământean de frumos. Verde-iarbă tânără, vârfuri line de munţi şi crâmpeie de păşuni încă înzăpezite, în soare orbitor. Oameni veseli, rumeni în obraji, primindu-ne cu zâmbet larg şi braţe calde. Un drum larg de pământ mergând spre o casă veche, abia ţinându-se vremii. Am intrat cu gândul că locul e aşa binecuvântat în toate încât oricum ar arăta casa, merită munca s-o scot la lumină.

Am intrat şi mergând încet, a descoperire, prin toate colţurile casei, am început s-o văd altfel. Lemnul plin al bârnelor era încă puternic, pereţii trainici aveau ieşite îmbietor la colţuri capete de cărămidă roşu-rădăcină prin albul gros de var curat, podelele bucuroase de paşi noi, îşi păstraseră sub praful neumblat, luciu cald de lemn muncit cu drag, uşile, ferestrele, sobele arămii şi o ladă de zestre adevărată, păstrată într-o cameră luminoasă, toate erau bucăţi mici dintr-o poveste pentru o zi mai bună.

Pentru că pe măsură ce te îndrăgosteşti de orice ar fi să fie, om sau loc, începi să-i vezi luminile şi nici un întuneric. Când iubeşti nu poţi găsi nici un cusur, indiferent de ce văd ochii altora. Aşa-i?

M-am trezit. Visul a rămas. Visele rămân întotdeauna. Nu te amăgi că poţi lăsa în urmă tot ce nu mai încape vieţii tale plănuite, pentru că ai să crescut mare, adult responsabil. E doar o capcană.

Urmează-ţi visul oricum ar fi, oricum ai fi!

Găseşte curaj să-l aperi, să-l creşti, să rămâi acolo unde te simţi iubit!

Ştiu, ai mai auzit asta. Ştiu, e greu şi toate cele care-ţi macină zi de zi acum par de neclintit în cursul lor de a-ţi conduce viaţa. Ordonat. Fier rece în mâini de copil cuminte.

angel

Nu mă asculta nici pe mine, nu mă crede pe cuvânt!

Doar ieşi din rând o clipă!

Priveşte cerul! Uită-te în ochii copilului care ai fost şi gândeşte-te ce i-ai spune…

Bagă de seamă semnele care-ţi vin în cale!

Toate semnele, în fiecare zi. Încrede-te lor! Sunt doar vocea inimii tale răzbătând rarele clipe când mintea ta tace, oprindu-se din socotit, adunat, plănuit. Zile, trimestre, bani, dead-lines, facturi, întârzieri, nereuşite, tristeţi, bucurii prea mici, dimineţi cu noaptea-n cap, muncind fără rostul tău.

Uită-te în ochii copilului care ai fost şi gândeşte-te ce ţi-ar spune…

De câte ori te poţi ridica? De câte ori o poţi lua de la început?

Răspuns de luni înfrigurat, cu genunchii zdreliţi: DE CÂTE ORI E NEVOIE!Citiţi şi

În câte feluri îi poți spune c-o iubești

Haideți să mai credem în povești!

Când o să mă pot bucura pentru el că e cu altă femeie?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,087 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro