Încă o dată

24 October 2015

constantin ciucăMie toate nenorocirile din viață mi se trag de la mașina de spălat.

Mașina este instalată în baie, în dreapta toaletei, și pe ea sunt două cărți groase și flendurite. De fiecare dată când merg la toaletă și mă așez, iau una dintre ele, o deschid la întâmplare și încep să citesc. O fac mereu cu aceeași curiozitate, chiar dacă știu foarte bine tot ce se întâmplă în amândouă cărțile, pentru că le-am citit deja de vreo cincizeci de ori. Cum stau eu cu nasul în pagini, mă populez rapid cu cai înaripați și paturi imense cu baldachin și saltele moi, dorm în brațele fermecate ale prințesei și îmi umplu buzunarele cu aur. Când devin conștient de trecerea timpului, pun cartea  la loc pe mașina de spălat, folosesc bideul și ies din baie ca după o linie de cocaină.

Cărțile astea m-au nenorocit!

Au băgat în mine, intravenos, Ilene Cosânzene și Fete de împărat la maximum și m-au intoxicat cu palate de cleștar în care viața e o huzureală desfrânată fără sfârșit. ”Povești Nemuritoare”, de Petre Ispirescu.

Există, prin urmare, un moment crucial în viața fiecărui părinte în care acesta trebuie să fe foarte inspirat: momentul când alege ce carte îi pune copilului său pe mașina de spălat. Știu că poate părea paradoxal, dar trebuie să fim conștienți că de cartea aceasta depind tratamentele sale dermato-venerice viitoare, vizitele la psiholog și toată bătaia aia de cap legată de partaj.

alba ca zăpada

Ca să îl faci un bun creștin, îi faci copilului mai întîi o baie și pe urmă îi pui pe mașina de spălat Noul Testament și Viața Sfintei Filofteia. Duminica îl duci la biserică să vadă pe viu îngerii cum plutesc pe tavan și îi promiți că, dacă e cuminte, după ce moare, o să aibă toată ciocolata din lume. El își închipuie că așa e bine și, pentru că îi place grozav de mult ciocolata, se ferește de ispite. Aceia dintre ei mai pofticioși care vor ciocolata încă din timpul vieții, urmează cursuri de preafericiți.

Ca să îl faci mahomedan, mai întâi îl zgârii pe copil puțin la puță, pe urmă îi pui pe mașina de spălat Coranul și îi promiți că, ajuns în paradis, toate  fecioarele din lume o să îl spele de dimineața până seara la aceeași puță zgâriată în timp ce altele, cu țâțele goale, îl vor îndopa cu baclavale. El își zice că așa e bine și, pentru că îi plac fetele tinere, devine musulman. Cei care se grăbesc să ajungă mai repede la faza cu spălatul se aruncă de bunăvoie în aer cu vestele acelea special concepute pentru scurtătura spre paradis.

Cum procedezi însă pentru a transforma un băiețel nevinovat și cuminte într-un bărbat cu probleme emoționale?

Absolut la fel. Cât e mic, îi citești povești nemuritoare. Apoi îl duci la Disneyland să vadă cu ochii lui castelele prințeselor și budoarul reginei. Îi pui desene animate în care Frumoasa din pădurea adormită, Ileana Cosânzeana, Cenușăreasa, Alba ca Zăpada, Mica Sirenă, zânele, nimfele și toate celelalte fete de împărat sunt insuportabil de sexi și ireproșabil de iubitoare. Toate sunt bune de dus acasă și de luat de nevastă și toate, dar absolut toate, poveștile se termină fericit. La final cineva încalecă pe o șa și pleacă, iar în urma lui tu rămâi prostit, hipnotizat de strălucirea palatelor si de iubirea fermecată a prințeselor! Și îți juri că și tu, când vei fi mare, tot o fată de împărat ai să aduci acasă. Și că ai să trăiești cu ea la fel, într-un huzur și o iubire fără sfârșit până la adânci bătrâneți.

Iar dacă încă nu ai reușit lucrul acesta nici până la cincizeci sau șaptezeci de ani, nu-i nimic. Albă ca Zăpada cu fustă tip bluză sau cu blugi mulați pe fese, spre deosebire de profeți, e mereu reluabilă. Și asta, remember! în timpul vieții!

Mergi, așadar, în baie, așază-te pe toaletă, ia cartea de pe mașina de spălat și injectează-te încă o dată!

Voilà!

Puteți să vă împrieteniți cu autorul aici sau să aflați mai multe despre el aici.Citiţi şi

Eu te-am ales

Rușinos. Umilitor. Inutil

Gustă noua Milka, mai tandră ca oricând

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro