Încrederea și frumusețea unei femei vin și din libertatea de a zâmbi și a râde cu toată gura

25 May 2024

Sănătatea orală este strâns legată de sănătatea generală. Un adevăr de necontestat este acela că neglijarea igienei orale atrage boli cardiovasculare, diabetul și infecțiile sistemice, dar și modificarea comportamentului general al persoanei. În sensul în care, dacă a pierdut unul sau mai mulți dinți, aceasta va evita să mai deschidă gura în public pentru a vorbi ori râde. Zâmbetul va fi crispat, obrajii vor fi căzuți și anii vor părea mai mulți. Dacă acestea nu sunt suficiente argumente pentru a ne îngriji dantura, nu știu ce altceva ar putea fi.

Prin urmare, vom mai face o dată “reclamă” bunului obicei de a folosi pasta de dinti, la care vom adăuga informații despre folosirea unui irigator bucal waterpik, ca un mijloc suplimentar de a evita problemele stomatologice.

Alianța dintre folosirea pastei de dinți, efectuarea dușurilor bucale și vizitele regulate la stomatolog este imbatabilă și va asigura păstrarea unei danturi sănătoase și a libertății de a zâmbi și râde cu toată gura. Ceea ce e de neprețuit. 🙂

Prima linie de apărare – periajul zilnic

Pasta de dinți este fundamentul oricărei rutine de îngrijire orală. Componentele sale active, cum ar fi fluorul, au multiple beneficii:

 • Prevenirea cariilor: fluorul întărește smalțul dinților, reducând riscul de carii.
 • Îndepărtarea plăcii: agenții de curățare din pasta de dinți ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, prevenind gingivita și alte afecțiuni gingivale.
 • Asigurarea unei respirații proaspete: ingrediente precum mentolul oferă o senzație de prospețime și previn halitoza.

Utilizarea regulată a pastei de dinți asigură o protecție constantă împotriva bacteriilor și a altor agenți patogeni care pot cauza afecțiuni orale.

Dușurile bucale – un pas suplimentar pentru curățare

Dușurile bucale, deși mai puțin utilizate decât periuțele de dinți, sunt extrem de eficiente pentru o curățare în profunzime. Aceste dispozitive utilizează un jet de apă pentru a elimina resturile alimentare și placa bacteriană din zonele greu accesibile.

 • Curățare în profunzime: dușurile bucale ajung în spațiile interdentare și sub linia gingiei, unde periuța de dinți nu poate pătrunde eficient și unde scobitorile pot provoca rănirea țesutului moale.
 • Masaj gingival: jetul de apă stimulează circulația sanguină în gingii, contribuind la sănătatea acestora.
 • Prevenirea afecțiunilor gingivale: utilizarea regulată a dușurilor bucale poate preveni afecțiuni precum gingivita și parodontita.

Să vă mai povestesc despre avantajele unei danturi sănătoase? Nu cred că nu le știți. Sunt cele de dinainte de a apărea prima carie și prima durere de dinți… Despre care generațiile mai noi nici n-ar trebui să afle. Este durerea cel mai simplu de evitat: te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi și la dușul zilnic îl adaugi și pe cel bucal. Atâta tot.Citiţi şi

Nu există altă cale spre un zâmbet perfect

Da, apa de gură este despre stilul de viață

“Te invit la un zâmbet, plătesc eu”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro