Karl Lagerfeld, ultimul show

10 March 2019

Săptămâna Modei de la Paris i-a fost în mare parte dedicată lui Karl. Înaintea prezentării CHANEL, l-au omagiat Chloé şi Fendi, casele de haute couture pentru care Lagerfeld a mai lucrat ca designer. Când pregătea colecția toamnă-iarnă 2019-2020, Karl știa că nu va prinde Săptămâna Modei de la Paris. Și așa a fost. Ultimul mare show, gândit împreună cu Virginia Viard, cea care a preluat marea plălărie a creației la Casa CHANEL, a avut loc fără Karl, doar cu vocea lui înregistrată. Sub aceeași splendidă cupolă a Grand Palais, unde, de-a lungul vremii, s-au petrecut spectaculoase transformări pentru prezentările CHANEL semnate Karl Lagerfeld – plajă, supermarket sau chiar o bază de lansat rachete.

Credit foto: Valerio Mezzanotti for The New York Times

De data aceasta, spațiul a devenit un staţiune montană de schi, cu 12 cabane pe coșurile cărora ieșea un fir de fum, zăpadă, cer senin. Iluzie perfectă de paradis alb, în care se auzeau xilofoane de vânt. Un moment de reculegere, urmat de vocea inconfundabilă a lui Karl. Fragmente dintr-un interviu radio în care vorbea despre debutul nu tocmai ușor la Chanel au fost fundalul sonor pentru deschiderea spectacolului.

Modelele, în frunte cu favorita lui Karl, Cara Delevingne, au ieșit la defilare din Cabana Gardenia. Priviți-le! Tweed*, perle, camelii, logourile dublu C decorate cu sticlă tăiată ca diamantul, și mult alb.

Pe podium sau pe scaune, staruri care l-au iubit pe Karl și ceea ce a făcut din CHANEL: Penelope Cruz, Kaia Gerber, fiica lui Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Monica Bellucci.

Kaia Gerber

Primul show fără Karl în culise s-a terminat pe melodia „Heroes” a lui David Bowie, moment în care emoțiile au devenit mai greu de controlat.

Dar show-ul continuă, viața merge înainte, exact ca în cartolina găsită de invitați în pachetul de fotografii lăsat pe fiecare scaun:

“The beat goes on.”

După prezentare, Alain Wertheimer, CEO Chanel CEO, și-a exprimat încrederea în echipa actuală de creație și a anunțat planurile pentru un memorial Lagerfeld care va fi pus în operă spre sfârșitul anului.

*TUID s.n. Stofă fină de lână cu fibre lungi, grele, care dă, prin coloritul diferit al firelor, desen ecosez. (Pron. tuid, scris și tweed. / < engl. tweed, cf. Tweed – oraș în Scoția)Citiţi şi

Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

Modele și tendințe de ochelari de soare în 2024: ce e nou și ce rămâne „clasic”?

Coco Chanel despre Christian Dior, răutăcisme de altădată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro