Cine este Virginia Viard, succesoarea lui Karl Lagerfeld la CHANEL

20 February 2019

Karl Lagerfeld a murit pe 19 februarie, la 85 de ani. Casa Chanel a anunțat în comunicatul oficial al decesului și cine îi va lua locul – colaboratoarea lui Karl de peste 30 de ani, mâna lui dreaptă, Virginia Viard.

Virginia a venit ca intern la atelierul de broderie haute-couture în 1987, la patru ani după ce Karl devenise director de creație al CHANEL. Fusese recomandată de șambelanul Prințului Rainier de Monaco. În 1992, Virginia l-a urmat pe Karl la Chloé, unde au lucrat timp de cinci ani înainte să se întoarcă la CHANEL în poziția de coordonator pentru haute-couture. Iar în 2000 a început să lucreze la ready-to-wear.

Virginia provine dintr-o familie care a iubit moda. Bunicii ei erau producători de mătase. De mică a fost atrasă de industrie, dar cel mai tare și-a dorit să creeze costume pentru teatru. A început să lucreze ca asistenta lui Dominique Borg, cel care a produs celebrele costume pentru Camille Claudel. Apoi a fost designer de costume pentru film și teatru până l-a întâlnit pe Karl. De reținut că Virginia a făcut pași importanți și în domeniul cinematografiei – a lucrat cu actrița Isabelle Adjani și regizorul Bruno Nuytten și a făcut costumele pentru două filme regizate de polonezul Krzysztof Kieslowski – Three Colors: Blue (1993) cu Juliette Binoche și Three Colors: White (1994).

karl lagerfeld virginie viard 2003

2003

Au lucrat zi de zi împreună, a transpus schițele lui Karl în splendide colecții în atelierele și casele Métiers d’Art, a coordonat echipe, a făcut legătura între furnizori și a ales materialele. A încercat să-i facă pe plac, dar să-l și surprindă. Vorbeau tot timpul, complicitatea era totală. Karl a recunoscut public de mai multe ori că este cea mai importantă persoană, nu doar pentru el, ci și pentru atelier, pentru tot. Mâna lui dreaptă.

virginie-viard-and-karl-lagerfeld 2013

2013

În ultimele luni, Virginia i-a fost alături pentru finalul a trei evenimente de modă – în decembrie, la New York, pentru Chanel Metiers D’Art 2018/2019, în octombrie, la Paris, la prezentarea colecției pentru plajă Primăvară Vară 2019, și în ianuarie 2019. Lagerfeld a lipsit de la prezentarea Chanel din Paris. Se simțea obosit. Virginia Viard a încheiat spectacolul în locul lui, oferindu-i brațul modelului Vittoria Ceretti, o mireasă în costum de baie.

virginie viard 2019

2019

De acum, Virginia va răspunde în fața lumii de moștenirea domnișoarei Gabrielle Coco Chanel. O răspundere onorantă, dar covârșitoare. Mult noroc, Virginia! Te iubim!

Sursa info și poze, aiciCitiţi şi

Chanel Connects – viitorul culturii

Anul Nou Chinezesc 2021 – Anul Bivolului de Metal

Vin Chanel? Da! Rosé și alb

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Karl Lagerfeld, ultimul show - Catchy / 10 March 2019 10:36

  […] va prinde Săptămâna Modei de la Paris. Și așa a fost. Ultimul mare show, gândit împreună cu Virginia Viard, cea care a preluat marea plălărie a creației la Casa CHANEL, a avut loc fără Karl, doar cu […]

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro