La ce se gândește o femeie când frământă cozonacii

22 December 2017

Acum, când toată lumea se gândește doar la Crăciun și Revelion, la bunătăți tradiționale sau mai puțin tradiționale, la cum să termine curățenia și ultimele cumpărături, la ce invitați au în jurul mesei de Crăciun sau unde să petreacă noaptea dintre ani – acasă, în piața mare sau la nași -, ei, bine, chiar acum, când toată lumea este copleșită de „magia sărbătorilor”, eu prefer să mă gândesc la… mare și la soare. Însă e tare complicat ca pe ultima sută de metri să dinamitez ritul împământenit și, în loc de sarmale și cârnați, să caut bilete de avion, iar în loc să amestec salata de boeuf pe ritmuri de leru-i ler, să-mi îndes costumul de baie și loțiunile de plajă în valiză. Ok, acum e prea târziu, căci așa fac mereu, îmi place să fiu imprevizibilă și când vine vorba să mă gândesc la ce vreau, rezultă că mă gândesc prea târziu, atât de târziu, că rămân, de fapt, foarte previzibilă, cu tot cu sărbători tradiționale…

femeie bucatarie

Ei, și acum, când frământ sfârșită cozonacii, îmi dau seama că spontaneitatea e supraevaluată și că mai sănătos e un early booking 2018, decât foiala mea tipică, de la mijlocul lunii iulie, când îmi dau seama că nu știu încotro s-o apuc pentru cele câteva zile de concediu, că tot e ocupat deja sau mult prea scump. Nu! Am zis, cu un ochi la friptura din cuptor și cu altul pe cele mai interesante circuite turistice, m-am decis – îmi voi planifica în detaliu vacanțele pentru anul viitor. Așa îmi pot alege exact ce îmi doresc, așa nu mai dau din colț în colț pe ultima sută de metri, așa nu mai fac ca anul trecut când am mai prins locuri la Sovata, cu prietenele bunică-mii, suspinând după o vacanță exotică care atunci, în miez de vară, era mai inabordabilă decât o vedetă autohtonă în autobuzul de Cucuieții din Deal.

Și-n timp ce mâinile împachetează automat tigăi, jucării, deodorante, pulovere, căciuli și mănuși pentru familia extinsă, mintea îmi zboară voioasă către tărâmuri îndepărtate, însă, culmea, de fapt, mai aproape ca niciodată acum, la câteva luni distanță până la vacanța de vară.

Așadar, eu m-am decis, Crăciun fericit și să ne vedem cu bine în Halkidiki!Citiţi şi

Vacanță

Ce să faci ca să arăți ca vacanța pe care o visezi

Poate azi nu am chef de nimic

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro