La Lolla renunţă la perle şi diamante

Actrița Gina Lollobrigida – La Lolla, aşa cum e cunoscută în ţara ei – își vinde bijuteriile pe 16 mai, prin licitație, la Geneva. Cele peste 20 de bijuterii, majoritatea creație Bvlgari, se presupune că vor fi vândute pentru câteva milioane de dolari, bani pe care frumoasa doamnă îi va dona în scopuri caritabile. Printre bijuteriile licitate se află și o pereche de cercei din perle naturale și diamante realizate de Bvlgari special pentru La Lolla în 1964. Doar cerceii au un preț estimativ de 645.500 de lire, potrivit catalogului Sotheby’s.

Născută pe 4 iulie 1927 în Italia, Gina Lollobrigida a participat în 1947 la concursul de frumusețe Miss Italia și a câștigat locul trei. A început să joace în filme europene ca: Femeia din Roma, Fanfan la Tulipe și Frumoasele Nopții. În 1953, a jucat în prima sa producție de la Hollywood, Beat the Devil cu Humphrey Bogart. Actorul declara despre La Lolla că atunci când apare o face pe Marylin Monroe să arate ca un fel de Shirley Temple.

Gina Lollobrigida a apărut apoi în numeroase filme, printre care și World’s Most Beautiful Woman (1955) and Come September (1961) iar acum, la 85 de ani, este încă foarte activă și lucrează ca sculptoriță. “Am început să colecționez toate aceste bijuterii în anii ‘50 și ’60 pentru că m-au atras stilul și lucrătura lor. Un sculptor însă nu are nevoie de bijuterii așa că am decis că este cazul să le ofer altor colecționari” a declarat ea pentru BBC.Citiţi şi

Povestea poveștilor

Istoria inelelor de logodnă

Bijuteriile – o atracție irezistibilă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro