La un pahar de vin cu Karma

10 September 2019

M-am întrebat de multe ori de ce mi se întâmplă mie lucrurile – cele pe care le consider rele, pentru că la cele bune spui că ”le meriți”, ”ai muncit mult” sau a fost ”noroc”.

Oricât de bine crezi că îți alegi oamenii cărora să le oferi câteva ore din timpul tău care, pe bună dreptate, este cea mai de preț resursă a ta, de multe ori dai greș.

Vedem doar ceea ce vor alții să ne arate. Nu și inimile frânte, nopțile nedormite, zilele petrecute fără niciun leu sau cearcănele de la prea multe ore petrecute la birou… Dar, mai ales, nu vezi cine e persoana din fața ta cu adevărat.

Cu toții cădem pradă vorbelor și zâmbetelor înșelătoare. Oricât de multe cărți am răsfoi despre limbajul corpului, despre metode de citire a gândurilor sau despre cum să cucerești persoană de lângă tine.

Când vine vorba de pus în practică, intervin subiectivitatea și legătura dintre două suflete asemănătoare, dar atât de diferite ca simțire.

Curajoși sunt aceia care își pot pune sufletul pe tavă unui necunoscut. Cei ce recunosc că poate nu e timpul să privească cu ochii sclipitori înainte, când de mână încă îi ține trecutul.

Se spune că tot ceea ce ți se întâmplă, se întâmplă cu un motiv. Tu, la un moment dat, vei fi destul de matur încât să vezi partea plină a paharului și să transformi o situație nedorită într-un atu sau o învățătură. Karma, ești de acord, nu-i așa? 🙂

Fiecare a greșit în trecut – față de prieteni, de persoană iubită sau chiar și faţă de părinți. Însă de atunci am făcut o grămadă de lucruri bune și totuși, la un moment dat, plătim pentru cele mai puțin bune.

Lecțiile vin treptat și poate nu îți dai seama din prima. De multe ori m-am întrebat de ce trăiesc situații trase la indigo, ce devin atât de evidente încât ajung să mă frustreze și să înțeleg că, poate, problema e în mâinile mele. Pentru că atunci când nu alegi corect, viața îți mai dă încă o șansă să o iei de la început. Pentru că nu oricine e potrivit pentru tine. Fiecare persoană pe care o întâlnești rămâne în viața ta până ți-ai învățat lecția din partea ei sau ea a învățat o lecție personală de la tine. Atât.

Poate că ceea ce numim Karma e ca un joc care mereu se resetează atunci când ai dat de un zid. O iei de la început, cu o nouă șansă să alegi la un moment dat un alt drum și să eviți zidurile ce îți vin în cale.

Aceleași alegeri duc inevitabil la aceleași ziduri. Din când în când, e nevoie să facem un pas în spate și să resetăm drumul pe care l-am urmat de atâtea ori.

Vor fi multe alegeri, ne vom plimba stânga-dreapta cu speranța ca peste câțiva metri să nu ne aștepte un zid. Dar atunci când vom găsi combinația perfectă, vom ajunge în locul pe care ni l-am dorit întotdeauna.

La un pahar de vin cu Karma.

Guest post by Mihaela Lemnaru

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.roCitiţi şi

Plecarea

Linguriță de silicon pentru bebeluși – diversificarea începe cu distracție

Asociația Culturală Control N & Zbang Film prezintă Interior/Exterior – un spectacol al zidurilor pe care le-am ridicat în noi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro