Lasă-i copilului tău o moștenire de 600.000 de euro!

27 August 2015

În unele părţi ale Germaniei şi Franţei, pentru fiecare nou-născut, există tradiţia cultivării unui hectar cu nuci forestieri și iată de ce: cu numai 2.500 de euro investiție (cât costă puieții) le asiguri un profit de 600.000 de euro atunci când vor avea 25 de ani! Pentru că atât îi ia nucului forestier – un hibrid care nu face fructe, crește nouă metri în înlăţime și are coroana fără crengi laterale – să ajungă la maturitate. Folosit în industria mobilei şi a automobilelor de lux, 1 metru cub de lemn de nuc forestier valorează 1.500 de euro!

nuci_ap

Deloc pretenţioși, cultivarea şi întreţinerea nucilor forestieri este relativ uşoară, o atenţie mai mare fiind necesară în primul an, în ceea ce priveşte udatul puieţilor. Aceştia se plantează manual, pe terenuri greu accesibile sau degradate, iar costul unui fir este de 4-5 euro.

În România există puţine astfel de plantaţii de nuci forestieri poate şi din cauza timpului lung de amortizare a investiţiei, pentru că, nu-i aşa, românii nu sunt oameni foarte răbdători… Dar, cine șite, cum toți avem măcar o palmă de pământ moștenită pe undeva, poate prinde această idee și la noi. Mai bună decât orice trust fund. 🙂Citiţi şi

Wonderwoman sau Cum să te sinucizi literar

Excellence & savoir-faire français la TV5

Ce să faci, dacă nu te poți uita în buletin și să vezi ce vârstă ai!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
759 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro