Lecția Reginei Angliei

29 January 2015

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii este recunoscută, printre multe altele, și pentru feminismul, umorul și calitățile de șoferiță. Și în ciuda restricțiilor de a reproduce conversațiile particulare ale Reginei, o întâmplare a ajuns totuși la urechile publicului, confirmată fiind apoi de unul dintre protagoniști.

În 1998, recent răposatului rege Abdullah bin Abdulaziz, pe atunci prinț al Arabiei Saudite, a sosit în vizită în Marea Britanie (la castelul Balmoral din Scoția) cu scopul de lucra la imaginea sa de viitor rege reformator. Într-una din zile, Land Rover-ul regal a fost tras la scară, și prințul s-a așezat pe locul din față, aşa cum fusese informat. Interpretul, pe scaunul din spate și, surpriză, la volan a urcat Regina!

Cum femeile saudite nu aveau voie să conducă, prințul Abdullah a devenit foarte neliniștit pe măsură ce Regina, şoferiţă cu vechime încă din timpul războiului, accelera foarte relaxată pe drumurile înguste în timp ce făcea și conversație. Prin intermediul interpretului ar fi implorat-o să încetinească și să se concentreze la drum.

Queen Elizabeth II

În ciuda lecției oferite de Elizabeta a II a cu 17 ani în urmă, nici azi sauditele nu au voie să conducă, iar dacă sunt prinse la volan (au mai existat rebele), sunt arestate și judecate de tribunale anti terorism.

***

Update 2018

Au primit permisiunea să conducă, dar mai au încă cinci interdicții majore

Update 2019

Sauditele pot călători în străinătate fără acordul unui bărbat din familieCitiţi şi

Helen Gurley Brown – Să ai totul: dragoste, succes, sex, bani chiar dacă pornești de la zero

Femeile și ochelarii lor de soare – o întreagă poveste

LES EAUX DE CHANEL – PARIS-ÉDIMBOURG, a cincea destinație

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro